Velika lepotna napaka, ki jo pogosto spregledamo: To se zgodi z vašo kožo, če svojih čopičev za ličenje ne čistite redno

Če ste mislili, da je brezhiben videz kože rezultat prvovrstnih izdelkov in skrbne nege, ste imeli prav. Vendar pa obstaja še en pomemben dejavnik, na katerega mnogi pozabljamo: redno čiščenje čopičev za ličenje.

Velika lepotna napaka, ki jo pogosto spregledamo: To se zgodi z vašo kožo, če svojih čopičev za ličenje ne čistite redno - Foto: Profimedia

Obstaja velika verjetnost, da vsak dan po obrazu nehote širite bakterije. Brez čistih čopičev za ličenje v svojem arzenalu lahko umazanija in bakterije, ki se zadržujejo v umazanih ščetinah, povzročijo akne, zamašene pore in v skrajnih primerih celo okužbe - poleg tega je s sveže opranim orodjem veliko lažje ustvariti dober videz. Kot poudarjajo lepotni strokovnjaki, lahko vaši čopiči s primerno oskrbo in čiščenjem zdržijo tudi več let. 

Naučiti se pravilno čistiti čopiče za ličenje je bistvenega pomena tudi za vsakodnevno delovanje. Izdelek se lahko v ščetinah zapeče ali zasuši, kar pomeni, da postanejo manj prožne in manj sposobne sprejeti izdelek, s čimer se zmanjša učinkovitost čopiča.

Ne spreglejte:

Bistveni del vsake lepotne rutine je pravilna nega orodij, zato se postavlja vprašanje: Kako najbolje očistiti čopiče za ličenje? Ne glede na to, kako brezhibno se še vedno obnesejo vaši najljubši koničasti korektorji ali iteracije za razprševanje pudra, jih lahko brez bakterij, prahu in umazanije ohranite le s tedenskim pranjem.

Čopiče in gobice ni treba čistiti le zaradi higiene in ohranjanja bakterij in mikrobov, ampak tudi zaradi učinkovitosti," pojasnjujejo strokovnjaki. Ko vlagate v kakovostne čopiče za ličenje, je prav tako pomembno, da razumete, kako pravilno čistiti in vzdrževati kakovost čopičev. Čistoča in vzdrževanje sta na prvem mestu, saj tako zagotovite, da bodo vaši čopiči dolgo obstojni in da bodo delovali z največjo zmogljivostjo.

Kako pogosto morate čistiti čopiče za ličenje?

Strokovnjaki se strinjajo, da je treba vsak čopič za ličenje, ki se redno uporablja na koži, očistiti vsaj enkrat na teden, da se znebimo nakopičenih izdelkov ter bakterij, umazanije in olja, ki se nabere na obrazu - morda se sliši veliko, vendar se to splača, zlasti če imate težave s kožo, kot so akne. Čopiče, ki se uporabljajo okoli oči, lahko čistite redkeje - na štirinajst dni.

S čim naj čistim čopiče za ličenje?

Za čopiče iz naravnih las uporabite nežno čistilno sredstvo. Navaden šampon - otroški šampon je odlična izbira - pomešan s toplo vodo bo ščetine očistil olja, pudra in voska, ne da bi jih obrusil in izsušil. Cilj čiščenja ščetk je odstraniti bakterije in ne ščetin, zato se splača izpopolniti svojo metodo. Glave ščetke ne pritiskajte neposredno navzdol, saj boste s tem razbili manjša in bolj krhka vlakna.

Pri sintetičnih ščetkah pa lahko uporabite strožji pristop. Za močno umazane čopiče za tekočo podlago uporabite ekološko tekočino za pomivanje posode in nato čopiče temeljito sperite. Če se vam to zdi preveč strogo, poskusite z navadnim milo iz kastilja, vendar bodite pripravljeni na strogo tehniko. Čopiče za tekočo podlago in ščetke za ustnice boste morali temeljiteje oprati, da boste s ščetin odstranili olje in vosek.

Če začne čopič prekomerno puščati ščetine, je morda čas, da ga zamenjate. Če boste za svoje čopiče skrbeli z malo skrbnosti, vam bodo služile več let.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: H&M-ova Brasserie Hennes se vrača in razkriva čarobnost praznikov s slavnimi obrazi (zagotovo jih poznate)

Priporočamo tudi:Bella Hadid in modna hiša Miu Miu sta soglasna: To je nepričakovan modni dodatek, ki ga to sezono nosimo v paru

Najbolj brano