Pozabite na francosko manikiro, italijanska manikira je profesionalna skrivnost, da so vaši kratki nohti videti daljši

Ta tehnika nanosa laka za nohte omogoča, da so kratki nohti takoj videti daljši. Ste pripravljeni na polno in elegantno dolžino vaših nohtov? Naj tudi vaši nohti zasijejo v svoji polni in ekstravagantni dolžini.

Pozabite na francosko manikiro, italijanska manikira je profesionalna skrivnost, da so vaši kratki nohti videti daljši - Foto: Instagram

Ne glede na to, ali ste ljubiteljica domače manikire ali pa redno obiskujete salon, vas bo italijanska manikira razveselila in navdušila. Ta tehnika nanašanja laka za nohte je ena najbolj priljubljenih med strokovnjaki, saj pomaga podaljšati roke in kratke nohte narediti daljše. "Italijanska manikira je sestavljena iz pametnega nanosa laka na nohte, ki ustvarja iluzijo dolžine," pojasnjuje Alex Teleki, ki je na Instagramu znana tudi kot @thehotblend. Da bi jo dosegli popolno, se ta tehnika uporablja predvsem pri klasičnih manikirah, ki pokrivajo celoten noht. Želimo se čim bolj približati obnohtni kožici, ne da bi se dotaknili kože, nato pa narišemo navpično črto navzgor po nohtu, pri čemer med robom stene nohta in gelom pustimo majhno vrzel.

Če se ne odločite za en odtenek, lahko italijanski pridih nanesete tudi na konice. Za razliko od klasične francoske manikire, pri kateri se konica začne bližje stranicam nohta v obliki polmeseca, se pri italijanski manikiri "konica začne približno na polovici nohta na levi in desni strani, tako da tvori bolj obliko črke 'U'", pojasnjuje Alex Teleki. 

Ne spreglejte: 

Italijanska manikira je tehnika, pri kateri lak za nohte nanesemo čim bližje konturam nohtov, vendar se ne dotaknemo obnohtne kožice. Tako na vsaki strani nohta ostane približno milimeter prostega roba. Ta metoda ustvarja iluzijo daljših nohtov in s tem tanjših rok. "Za dodatno podaljšanje nohtov ga kombiniramo z drugimi metodami, kot sta potiskanje obnohtne kožice in odstranjevanje odvečne kože," dodaja mojstrica za nohte. Bistvena je tudi oblika nohta: za to tehniko so najprimernejši kvadratni ali zaobljeni kvadratni nohti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Diogo (@paintedbyjools)

Teleki poudarja, da italijanski način naredi že tako podolgovate nohte - na primer dolge ali mandljeve oblike - ožje, zaradi česar bodo gel nohti veliko bolj očitni. V tem primeru se jim raje izognite in se raje odločite za bolj tradicionalno manikiro. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik)

Fotografije: Instagram/@tombachik

Preberite še: “Puddle Pants” so popolna alternativa ozkim kavbojkam. Jih že imate?

Priporočamo tudi: Na take kratke hlače prisega Ana Klašnja - ne, ne govorimo o kavbojkah

Najbolj brano