Pozabite na »bubble« manikiro, trend optične iluzije nohtov je najbolj priljubljen ta hip

Želite z manikiro izstopati iz množice? Morda smo odkrili trend nohtov, ki bo leta 2022 prinesel spremembe. Kaj je na dnevnem redu? Optična iluzija. Nasveti in navdih.  

Pozabite na »bubble« manikiro, trend optične iluzije nohtov je najbolj priljubljen ta hip - Foto: Profimedia

To je izjema, ki potrjuje pravilo. Medtem ko se je zdelo, da se trendi manikire v letu 2022 umirjajo in da je na vrhu seznama enobarvni lak za nohte, se zdi, da umetnost nohtov še ni rekla svoje zadnje besede. Tako imenovani nohti z optično iluzijo zapeljujejo vedno več drznih lepotnih navdušencev. To potrjuje tudi hashtag #opticalillusionnails, ki ima na portalu Tik Tok več kot 3 milijone ogledov. Toda kaj točno je ta novi trend? Izjemno vitaminska manikura (čeprav imajo nekateri raje temnejše odtenke, a zaradi bližajoče se jeseni ne moremo reči ne), ki se poigrava s svetlobo in senco ter vključuje tudi prenovljeno francosko manikuro.

Ne spreglejte:

Kako do manikire z optično iluzijo?   

Če bi vam sicer svetovali, da za to nekoliko tehnično manikiro obiščete salon, se lahko vse tiste posameznice, ki se smatrate za prave profesionalke umetnosti nohtov, odločite in si prav to trendno manikiro naredite kar same doma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brittney Ellen (@brushedbyb_)

Glavno vodilo: s temnim in svetlejšim lakom za nohte ustvarite mehak gradient na sredini nohta. Barvni gradient, ki se nato obrne in na koncu nohta povabi v ponovno francosko manikiro.  

Orodja: dva laka za nohte (en temen in en svetlejši), majhna gobica in izjemno fin čopič. 

Postopki: na celoten noht nanesite enakomeren sloj laka temnejše barve. Na gobico nanesite temno črnilo poleg svetlega in vse skupaj tapkajte na noht, da ustvarite prvo gradacijo. Za zasuk na prostem robu nohta s tankim čopičem (z jasno črto) določite mesto ponovnega pregleda franture. Nato to območje na zunanji strani nohta zapolnite s temnim in svetlim lakom za nohte na eni strani. Pomembno je, da oba odtenka zamenjate glede na podlago in tako ustvarite optično iluzijo, po kateri je manikura dobila svoje ime. Na koncu z gobico premažite ta majhen del, da dobite končni rezultat.

Rezultat so čudoviti nežno kontrastni optični nohti, ki vas v letošnji jeseni ne bodo pustili ravnodušne.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pilotska dieta za hitro in učinkovito hujšanje: Točkovni dietni režim, ki zagotavlja izgubo kar 5 kg v samo 7 dneh

Priporočamo tudi: 10 izdelkov, ki jih ima vsaka Francozinja v svoji kozmetični omarici: Zamenjajte botoks in druge tretmaje proti staranju s temi negovalnimi formulami

Najbolj brano