Poslovite se od sušilcev in likalnikov za lase, sedaj si jih sušimo samo še tako

Modne revije visoke mode so spremenile naravne kodre in teksturo las v nekaj pozitivnega in zaželenega.

Poslovite se od sušilcev in likalnikov za lase, sedaj si jih sušimo samo še tako - Foto: Instagram

Ne razglašamo konca likalnikov za lase ali japonskega tretmaja za ravne lase,  ki ga mnogi tako častijo. Vendar je jasno, da je visoka moda dosegla tisto, o čemer se že dolgo govori v lepotni industriji: absolutno potrebo po uskladitvi z naravno strukturo naših las. In to tudi pomeni oboževanje krepa in naravnih kodrov, ki se iz dneva v dan pojavljajo v naših laseh.

Azzaro Haute Couture, pomlad in poletje 2022

Nekatere kampanje že nekaj časa delajo na tem, da skodrane in skrepane lase spremenijo v trend, nekaj podobnega pa so v zadnjih sezonah naredile tudi modne piste, ki poudarjajo predvsem naravnost (in individualnost) las.

Chanel Haute Couture, pomlad in poletje 2022

Včasih smo to dosegli z učinki, ki so posnemali na zraku posušene lase. In zdaj so šle modne revije Haute Couture pomlad-poletje 2022 še korak dlje s skrepanimi in skodranimi lasmi, ki samo še utrdijo pot do pozitivnosti las.

Chanel Haute Couture, pomlad in poletje 2022

To ne pomeni, da pozabljamo na vse dobre stvari likalnika za lase, vendar trend potrjuje, da bi moral biti odnos, ki bi ga morali imeti s temi orodji za oblikovanje, zdrav in sporadičen, ne pa odvisen. Samo poglejte si med drugim neurejene pričeske na modnih pistah znamk Azzara, Chanela in Alexandra Vauthierja, da boste to razumeli.

Chanel Haute Couture, pomlad in poletje 2022

To so lasje, obdelani tako, da izgledajo, kot da niso, in vse to v podporo sporočilu o naravnosti, ki zajema tisto, kar smo do zdaj imeli za nepopolno, da bi to spremenili v trend. Ne gre za to, da ne skrbimo za svoje lase, ampak da normaliziramo njihovo nagnjenost k naravnemu sušenju.

Alexandre Vauthier Haute Couture, pomlad in poletje 2022

Sam McKnight, ustvarjalec pričeske Alexandreja Vauthierja, je v zakulisju dejal, da želi izboljšati individualnost vsakega lasu, da bi pri vsakem modelu izpostavil najboljše.

Alexandre Vauthier Haute Couture, pomlad in poletje 2022

To ne pomeni, da lasje niso hidrirani – skrepanost je pogosto posledica dehidracije – ampak da se sprijaznimo z nečim, kar je naravno. Navsezadnje gre za sprejemanje naravnega krepa, tistega, ki prihaja s tempom življenja in ki bi ga morali nehati demonizirati.

Alexandre Vauthier Haute Couture, pomlad in poletje 2022

Fotografije: Instagram/@sophiaroe, Profimedia

Preberite še: 4 nasveti za vidno zmanjšanje izpadanja las: Ste vedeli, da se lasišče najbolj prizadenejo stresne situacije?

Priporočamo tudi: Veliki poslovni horoskop za leto 2022: Tehtnici se smehlja povišica, eno znamenje pa bo v dilemi glede nove službe

Najbolj brano