To je trik, ki skrbi za mladosten videz zvezdnice Jennifer Aniston

Jennifer Aniston predstavlja eno izmed tistih zvezdnic, ki znajo zares prisluhniti svojemu telesu. Vsak dan si vzame trenutek zase in na različne načine poskrbi za zdrav življenjski stil. 53-letnica poleg zdravega prehranjevanja, izogibanja alkoholu in ohranjanju notranjega miru, svoj videz ohranja z rednim izvajanjem joge.

Lepota, 7. 3. 2022
To je trik, ki skrbi za mladosten videz zvezdnice Jennifer Aniston - Foto: Instagram/@Jennifer Aniston

Joga kot življenjski stil

Joga je vsako leto bolj priljubljen način vadbe. Mnogim ne predstavlja le ene izmed fizičnih oblik aktivnosti, ampak celotni življenjski stil. Medtem ko so jo indijski modreci poimenovali že tisočletja nazaj, dandanes velja za enega najbolj celovitih in univerzalnih pogledov na svet, človeka in vsa živa bitja. Skozi prakticiranje joge in doživljanje te celovitosti lahko vzpostavimo svoj notranji mir ter dosežemo želeno znanje in srečo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yoga (@yoga)

Jennifer Aniston pokazala svojo mladostno postavo

Jogo je v svoj življenski stil uvedla tudi Jennifer Aniston. Medtem ko zvezdnica veliko dni v tednu izvaja tudi bolj živahen tip vadbe, kot je na primer tek ali fitnes, pa nekaj dni nameni tudi izvajanju joge in iskanju svojega notranjega miru. Jennifer je na svojem Instagram profilu s svojimi sledilci delila posnetek, v katerem s pomočjo zapletenega položaja prikaže svojo raztegljivost in izjemno figuro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Čemu izvajati jogo?

Izvajanje joge ne koristi samo fizičnemu, ampak tudi psihičnemu zdravju ljudi vseh starosti. Nekateri jo v svoj vsakodnevni rutal vpeljejo kot sestavni del zdravljenja po operaciji, saj zaradi števila pozitivnih učinkov izredno pospeši zdravljenje. Joga namreč izboljša moč, ravnotežje in poskrbi za našo raztegljivost. Pripomore tudi k lajšanju bolečin v križu in izboljšanju zdravja srca. Z jogo uspemo znižati nivo stresa, s čimer pa pripomoremo k izboljšanemu spancu in notranjemu miru. Vpliva tudi na nivo naše energije in nasploh pripomore k boljši skrbi za telo.

Kaj potrebujem za izvajanje joge?

Jennifer je v svojem videu opozorila na ključno opremo pri jogi. Vse kar potrebujemo je namreč le set udobnih oblačil ter mehka podloga. Zvezdnica pri izvajanju joge uporablja še trd kvadrast pripomoček, ki nudi podporo za razvoj gibljivosti. Tovrstne kvadre oziroma kocke lahko uporabljamo za oporo pod rokami, nogami ali zadnjico, saj z njimi svoje telo omehčamo in mu omogočimo varno in postopno raztezanje. Poleg trdih pripomočkov pa poznamo še joga bolsterje - polnjene blazine pravokotne ali valjaste oblike.

Kako izvajati jogo?

Izvajanje joge medseboj povezujemo z uporabo vrste različnih položajev - asan. Asane se medseboj zelo razlikujejo - ene so preprostejše kot druge, saj ne zahtevajo pretirane aktivnosti in raztegljivosti. Spodaj smo opisali 3 položaje, ki so primerni za začetnike, a kljub temu izjemno učinkoviti.

Otrok

Poza otrok je primerna za počitek in razteg trupa, pogosto pa predstavlja tudi povezovalno pozo med različnima vajama. V klečečem položaju se usedemo na pete in svoj trup potisnemo na stegna. Čelo položimo na tla in roki potisnemo naprej. Poznamo različne izvedbe vaje, saj jo lahko izvajamo aktivno ali pasivno. Če kolena namestimo bolj narazen, lahko svoj trup potisnemo še nižje. S tem poskrbimo za večji razteg spodnjega dela hrbta, bokov, tegen, kolen in gležnjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heather Hearts | Yoga Teacher (@heatherheartsyoga)

Most

Most je ne glede na starost, težo ali telesno kondicijo odlična vaja za raztez mišic prnega koša, hrbta in vratu. Most izvajamo ležeče na hrbtu – pokrčimo nogi, stopala postavimo v širino bokov in svojo zadnjico dvignemo v čim bolj poravnano linijo telesa. Zadnjico pri dvigu močno stisnemo in napnemo trebušne mišice. Most predstavlja odlično vajo za krepitev moči v hrbtu, zadnjici in nogah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heather Hearts | Yoga Teacher (@heatherheartsyoga)

Nizek izpadni korak

Nizek izpadni korak je vaja, s katero učinkovito raztegnemo prednje stegenske mišice. Z eno nogo stopino nazaj in koleno položimo na tla. Pozorni smo, da je razdalja med kolenom in prednjim stopalom dovolj velika, ter da je koleno pokrčeno v kotu 90 stopinj. Pri vaji si za oporo pomagamo tudi z rokami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heather Hearts | Yoga Teacher (@heatherheartsyoga)

Pri izvajanju joge moramo biti pozorni, da prisluhnemo sebi in svojemu lastnemu telesu. Nenehno moramo biti pozorni na pravilno dihanje, ki je ključ do sprostitve in umiritve našega uma. Poleg tega je pomembno, da izvajamo položaje, ki so nam udobni – ko smo nekaj časa v določenem položaju in nam ta postane neudoben, se vrnemo v drug ali začetni položaj. Tudi Jennifer Aniston, ki jogo izvaja na skoraj vsakodnevni bazi, je v objavljenem posnetku delila, kako ponosna je, da je uspešno izvedla zapleten položaj. Osvajanje različnih asan namreč zahteva svoj čas in določeno osredotočenost misli.

Pripravila: Nika Plantan

Fotografije: Instagram/@JenniferAniston

Preberite še: Čokoladni smuti po receptu Jennifer Aniston: Ta močna sestavina ji pomaga ohranjati mladost in energijo v 50-ih letih
Priporočamo tudi: Vsaka ženska bi morala jesti ta semena, ko dopolni 50 let: Upočasnijo staranje kože in kosti

Najbolj brano