Osupljivo! Zmanjšajte pigmentne madeže, ki so posledica sončenja

Opažate pigmente madeže na svojem obrazu? Potem vas bo spodnja zgodba uspešne stilistke, Metke Albreht, navdušila.

Lepota, 13. 8. 2016
Osupljivo! Zmanjšajte pigmentne madeže, ki so posledica sončenja - Foto: Profimedia

Hiperpigmentacija se pojavi zaradi prekomerne tvorbe melanina na določenih predelih kože. Izraža se v obliki ploskih, potemnelih delov kože, ki so svetlo rjave do črne barve ter različnih velikosti in oblik.

Obstajajo številne vrste hiperpigmentacije, najpogostejši pa sta naslednji:

1. Pigmentne madeže, kot so starostne pege, povzroči izpostavljenost soncu. Praviloma se pojavijo na tistih delih telesa, ki so pogosto izpostavljeni soncu, kot so obraz, dlani in roke. Pigmentni madeži so običajno majhna, potemnela območja kože.

2. Melazmo ali kloazmo pogosto imenujemo tudi »nosečniška maska«, saj se pojavi pri 90 % nosečnic. Povzročijo jo hormonski vplivi, kot so nosečnost in kontracepcijske tabletke, izraža pa se kot temna območja nepravilnih oblik na obrazu ali rokah, ki so lahko precej velika.

Razvoj novih učinkovin, kot je naprimer B-resorcinol, kaže, da smo še korak bližje pri obvladovanju hiperpigmentacije.

B-resorcinol je naravna sestavina, ki jo koža izredno dobro prenaša. Je temeljna preventiva pred UV žarki. Tvorbo melanina zaustavi tam, kjer ta nastaja. Po štirih tednih, kolikor potrebuje povrhnjica kože, da se obnovi, se pigmentni madeži na površini kože posvetlijo. Če kozmetične izdelke, ki vsebujejo B-resorcinol, redno uporabljamo, pa je videz kože vsak dan boljši.

Ženske, ki so štiri tedne preizkušale izdelke z vsebnostjo čarobne sestavine, so potrdile sledeče:

  • Koža je videti svetlejša 94%
  • Izboljša se videz kože 94%
  • Zgladi kožo 94%
  • Obnovi naravni sijaj kože 93%
  • Koža ima vidno bolj enakomeren ten 91%

Prav takšne rezultate lahko dosežete z uporabo izdelkov Eucerin EVEN BRIGHTER, za katere so klinične in dermatološke študije so pokazale, da jih koža izjemno dobro sprejema. 

Eucerin

Da je omenjena linija kozmetičnih izdelkov resnično učinkovita, potrjuje stilistka Metka Albreht

Uspešna stilistka Metka Albreht je po prvi nosečnosti opazila pigmente madeže na svojem obrazu. Po posvetu s strokovnjakom je izvedela, da gre za hiperpigmentacijo, ki je posledica različnih dejavnikov, pri Metki verjetno zaradi hormonov, ki so pospešeno delovali v nosečnosti in zaradi izpostavljenosti soncu.

Pri Eucerinu so ji pred dvema letoma ponudili testiranje kolekcije Eucerin EVEN BRIGHTER, kar se je izkazalo za izjemno potezo. V letu dni uporabe izdelkov, ki so namenjeni omilitvi in odpravi pigmentih madežev se je izkazalo, da ima Metkin obraz kar šestkrat manj poškodb kože zaradi posledic sončenja, da je od mastne kože prišla na običajen tip kože, da so se ji zmanjšale gube okoli oči in da nima vidnih por. In kar je najpomembnejše: pigmentni madeži so se zmanjšali, na dveh delih lica pa povsem izginili. Prav tako skoraj niso več vidni okoli ustnic.

Metka Albreht

Preberite še: Revolucionarni organski izdelek v kozmetični industriji: Maska s čebeljim strupom in Elle lepota: 9 kozmetičnih pripomočkov, ki jih morate imeti

Najbolj brano