Naša koža: manj kot milimeter »visoke tehnologije«

Ko se dotaknemo naše kože, začutimo zunanji, epidermalni sloj, ki ga imenujemo » stratum corneum« ali rožena plast. Ta sloj v resnici sestavljajo rožene celice, ki so nastale v roku 4 do 5 tednov z delitvijo celičnih jeder v bazalni plasti. V času njihove migracije od bazalne plasti navzgor proti roženi plasti, celice izgubljajo notranji material, ki je nato vgrajen v t. i. kožne lipide. Ti kožni lipidi so neke vrste »malta«, ki povezuje rožene celice v nekakšno napredno streho. Ta preprečuje, da bi se naša koža izsušila, kot se izsuši meduza na soncu. To občutljivo zaščito, ki temelji na modelu »malte in opek«, lahko poškodujejo zunanji dejavniki. 

Promocijsko sporočilo, 4. 12. 2017
Naša koža: manj kot milimeter »visoke tehnologije«

Umivanje in čistilne navade lahko poškodujejo del lipidov; podoben učinek imajo lahko emulgatorji, ki se uporabljajo v kozmetiki, saj odplaknejo del zaščitnih »opek« in tako naredijo kožo bolj suho in občutljivo. Dual Lift® sistem vsebuje le učinkovine, ki spoštujejo naravno sestavo in potrebe naše kože.

DUAL LIFT® SISTEM je hkrati izredno enostaven in skrajno učinkovit. Izhaja iz ugotovitve, da je za dosego optimalnih rezultatov pri negi kože potrebna ločitev funkcionalnosti kozmetičnih izdelkov: na eni strani globoko prodirajoče kozmetično aktivne sestavine, na drugi strani pa zaščitne kreme, ki ostanejo na zgornjih plasteh kože. To zagotavlja doseganje maksimalnih učinkov, brez kompromisov. Obnova globljih plasti kože z HYA 4 geli, zaščita in nega zgornje plasti kože z LIA C 6® kremami.

DUAL LIFT® SISTEM

Zaščita – z LIA C 6® kremami

Posebne kreme brez emulgatorjev preprečujejo učinek izsuševanja kože, imajo sestavo, ki je zelo podobna naravnim lipidom: krema takoj po nanosu zapolni nastale vrzeli v roženi plasti in tako omogoči ponovno vzpostavitev epidermalne bariere. To pa je le ena od treh glavnih lastnosti, ki jo koži nudijo kreme LIA C 6®

DUAL LIFT® SISTEM

Druga (in najpomembnejša) lastnost krem LIA C 6® je zaščita pred staranjem kože (LIA – Light Induced Aging), ki jo povzroča UVA svetloba. UVA svetloba je vzrok za več kot 60 % gub, ki nastanejo s staranjem. Patentirana mešanica UV filtrov skupaj z lovilci prostih radikalov v kremah, praktično popolnoma preprečujejo nastanek gub. Dokazano je, da se koža, ki je zaščitena pred svetlobo, v enem letu postara le za približno 6 mesecev.

Tretja pomembna lastnost krem LIA C 6® za nego kože je bogata mešanica sestavin v kolagenskem boosterju, ki po več tednih uporabe dokazano in vidno pomlajujejo poškodovani kolagen. Zato so LIA kreme vse, kar potrebujete za obnovo in vzdrževanje kože na dolgi rok.

DUAL LIFT® SISTEM

Obnova – Hialuronski geli z vsebnostjo kozmetično aktivnih sestavin

Kaj pa poškodbe kože iz preteklosti? Za globinsko obnovo kože je bila razvita linija izdelkov HYA 4. Namenjena je obnovi globljih plasti kože, kjer se nahajajo gube. Geli HYA 4 so zasnovani na 4 tipih hialurona, ki pokrivajo celotno območje hialuronov, od kratkih do dolgih verig. Zaradi 4 hialuronskih frakcij, ki imajo izrazito nosilno (transportno) funkcijo, lahko kozmetično aktivne sestavine prodrejo globoko v kožo. Takšen način ima dve glavni prednosti:

  • Hialuronske kisline lahko prodrejo globoko v kožne plasti skupaj z kozmetično aktivnimi učinkovinami (to še posebej velja za kratkoverižne hialurone).
  • Ta način se uporablja za reševanje najpomembnejših težav v kozmetiki, kakršne so gube, akne – nečista koža, težave s kapilarami (ki se kažejo v kožni rdečici), rosacea in celo temni krogi okoli oči, podočnjaki, ...

Več o liniji izdelkov DUAL LIFT® sistem izveste na www.drvoss.si.

Najbolj brano