"Preizkusila sem menstrualne hlačke in to je moje iskreno mnenje" (naša novinarka iz prve roke odkrito o menstrualnem perilu)

Naša novinarka je preizkusila menstrualno perilo Modibodi in z nami delila svojo izkušnjo. 

"Preizkusila sem menstrualne hlačke in to je moje iskreno mnenje" (naša novinarka iz prve roke odkrito o menstrualnem perilu) - Foto: Profimedia

Priznam, ko sem prvič zrla v perilo Modibodi, so se moje misli polnile z dvomi. "To resnično deluje? Vse, kar potrebujem, so te hlačke, brez kakršnega koli ščitnika perila?" Morda se mi je zdelo, da je koncept preveč dober, da bi lahko bil resničen. Ideja me je sicer navduševala in že sem se igrala z mislijo, koliko časa in pravzaprav dela mi bo prihranjenega, vendar morom na tej točki ponovno priznati, da vse do sedaj ravno nisem bila tip, ki bi eksperimentiral s svojim mesečnim perilom ali nasploh dajal priložnosti stvarem izven cone svojega udobja. Če nekaj deluje, zakaj bi človek to spreminjal, kajne?

V svoji, že kar dolgi dobi menstruacije, nikoli nisem zaupala tamponom, da bi pobližje spoznala delovanje menstrualne skodelice, nisem niti pomislila. Preveč kontroverza, morda? Vsi poznamo neprijeten del uporabe tampona in draženje, ki se lahko pojavi, in sama ideja uporabe teh izdelkov se mi ni zdela nič kaj privlačna, morda celo nehigienična.

Moja prva izbira so bili vedno ščitniki perila ali vložki, čeprav se zavedam, kako z vsemi menstrualnimi pripomočki lahko škodujemo okolju in koliko odpadkov ženska v času menstruacije proizvede.

Se mi vsaj kanček oprosti, če omenim, da za okolje poskrbim na drugih, za moje pojme prav tako pomembnih okoljskih vidikih? 

Prišla je menstruacija in jaz sem skeptično zrla v hlačke Modibodi. V glavi sem že naredila plan, kako jim bom seveda namenila priložnost, vendar jih morda tokrat prvič in zadnjič, samo toliko, da se moj um privadi, da je vse kar potrebujem, samo to perilo, zaščitnim še z ščitnikom perila. Saj veste, za vsak slučaj, ženska je rada sigurna in zaščitena v času svoje menstruacije, mene pa je bilo ekstremno strah prepuščanja.

Dvignite roko, če je bilo tudi vaše najljubše spodnje perilo že žrtev vaše menstruacije...

Saj vse poznamo tiste tesno prilagajoče hlačke, ki jih ženske rade nosimo, ko želimo, da se nam v čudoviti oblekici laskavo spremeni postava? No, tiste hlačke nikakor niso udobne, spodnji del se rad zažre v stegna, da o tem, kako neprijetno tiščijo čez trebuh, sploh ne govorim. Sama sem jih pogosto nosila v času svoje menstruacije, zgolj kot dodaten sloj čez navadno spodnje perilo, tega dodatnega sloja pa s hlačkami Modibodi nisem več potrebovala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Modibodi Slovenija (@modibodi_slovenija)

Na prvi pogled določen model Modibodi hlačk spominja prav nanje, vendar kmalu ugotoviš, da se prav nobeno perilo ne more primerjati z udobjem, ki ga nudi perilo Modibodi. Material je čudovito prijeten, hlačke so mehke, privlačne na pogled in tako presenetljivo udobne, kot da bi človek nosil najbolj lahkotno spodnje perilo. In če preidem k bistvu, saj vas verjetno vse zanima, kako resnično vpojne in učinkovite so?

Iskreno, hlačke so presegle vsa moja pričakovanja in upam si trditi, da je bil vsak moj dvom odveč.

Verjetno bi na tej točki morala omeniti, katere hlačke sem izbrala in naj poudarim, da vse hlačke Modibodi izgledajo čudovito. Ker imam sama dokaj močno menstruacijo in si v tem času resnično rada dovolim in privoščim udobje, so te hlačke izgledale resnično prava izbira. So resnično vpojne, tako prijetno se prilegajo telesu, učinkovite pa so tako hlačke, ki sem jih sama uporabljala čez dan, in sicer model Seamfree Bikini ter Boyleg, kot hlačke Full Brief, ki sem jih uporabljala ponoči. V te sem se še posebej zaljubila, saj omogočijo tako pristen občutek varnosti in topline, pohvalijo se lahko z malce višjim pasom, ki dodatno greje področje ledvenega dela in so odlična izbira za ponoči. Občutek na koži je izredno prijeten in zanesljiv. V vsem tem času menstruacije in nošnje tega perila, pa nikoli ni prišlo do nobene "nesreče". 

Naj omenim še eno pomembno dejstvo, na katerega lahko pogosto naleti ženska v času svoje menstruacije. Poznate tisti občutek mokrote? Tega s temi hlačkami ne boste doživeli, saj nudijo izredno dober občutek suhosti. So brez vojna in resnično enostavne za uporabo. Prav tako vam zagotavljam, da hlačke omogočajo neverjeten občutek svežine, česar z navadnimi vložki zagotovo nismo vajeni. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Modibodi Slovenija (@modibodi_slovenija)

Investirajte v te trajnostne, skoraj čudežne hlačke in prepričana sem, da vam ne bo žal. Zagotavljajo novo mero samozavesti in odličnega počutja v lastnem telesu. In zahvaljujoč nepropustni tehnologiji zdaj obstaja način, kako rešiti vse svoje najljubše spodnjice. Menim, da sem našla svoje nove najljubše spodnjice, če tudi vas že srbijo prsti, nikar ne odlašajte, najdete jih TUKAJ, in ne pozabite, znamka Modibodi ponuja tudi perilo, ki ga je mogoče nositi tudi v času izven menstruacije! Blagovna znamka namreč ponuja vse od spodnjega perila do aktivnih oblačil in kopalk iz različnih materialov in z različnimi možnostmi zaščite. Čudovito!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jutranja bananina dieta: Najenostavnejša dieta za hujšanje do poletja

Priporočamo tudi: 3 trendni modeli čevljev tega poletja, ki jih ortopedi ne odobravajo: Niso zasnovani za večurno nošenje in škodujejo vašim stopalom

Najbolj brano