Dvignite svojo energijo v samo 5 korakih: Počutite se bolj spočiti in polni energije

V svoje življenje sprejmite nekaj teh čudovitih nasvetov in opazili boste pozitivne spremembe!

Dvignite svojo energijo v samo 5 korakih: Počutite se bolj spočiti in polni energije - Foto: Instagram

Zadnji dve leti smo več mesecev preživeli doma - delali, jedli, spali in vsak dan ponavljali to utrujajočo in vsem predobro poznano rutino. Zdaj, ko nam življenje spet dovoljuje aktivnosti in ko naš koledar zapolnjujejo družabne obveznosti, pa se zopet počutimo bolj utrujene kot običajno. 

Na svojo energijo lahko najbolj vplivamo z rednim spanjem in s prehrano, bogato s hranili. In kaj še lahko storimo, da se bomo počutili bolj polni energije?

Med delom, odnosi, obveznostmi in skrbjo zase se zlahka zgodi, da se nam v nekem trenutku zazdi, da je naš rezervoar prazen. Čeprav ne moremo ublažiti vseh dejavnikov, lahko z upoštevanjem teh ključnih trikov in nasvetov, dosežemo veliko razliko.

Ne spreglejte: 

Ko vam primanjkuje energije, ne iščite spodbude v sladkarijah, kavi ali energijski pijači. Sladkor in kofein vas morda takoj poživita, vendar se boste po tem kmalu zopet počutili utrujene in brez energije. 

Kaj zares potrebujete? Trajno rešitev, ki bo preprečila vaše slabo počutje. 

1. Fizična aktivnost 

Morda se zdi paradoksalno, da lahko vadba, po kateri se počutimo utrujene, poveča našo energijo in prepreči utrujenost. Vadba izboljšuje energijo, saj povečuje mišično maso, izboljšuje cirkulacijo in izboljšuje razpoloženje. Vadba je naravni spodbujevalec energije, saj se ob vsakem gibanju po telesu do srca, mišic in možganov pretaka kri, bogata s kisikom. Redno vključevanje vadbe v svoj dan - tudi če si lahko vzamete le 10 minut - vam bo pomagalo ohraniti najvišjo raven energije. Gibajte se ob vsaki priložnosti.

Če opravite vadbo in dosežete svoje cilje, se ne boste počutili le izpolnjene, temveč boste tudi dokazali, da imate nadzor nad tem, kako dobro se lahko počutite.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

2. Vzdrževanje rutine spanja

Spancu dajte prednost. Spanje ima za telo obnovitvene funkcije. Med spanjem so možgani relativno v stanju nizke presnove, to pa pomaga limfnemu sistemu, da očisti toksine, ki so se nakopičili čez dan. Med spanjem se utrjujejo spomini, različni telesni sistemi pa so v stanju počitka. Pomanjkanje spanja vpliva na koncentracijo, pozornost, reakcijski čas in učenje. Najbolje je, da zvečer pripravite učinkovito rutino za umiritev, ki bo pripomogla k dobremu spancu, bodisi da meditirate, pišete dnevnik ali dokončate nego kože. 

3. Meditacija

Razčistite svoj um in se pred spanjem sprostite z meditacijskimi vajami. Meditacija ima dokazane koristi za telo in vam lahko pomaga bolje spati, kar na splošno vodi do več energije. Če ne veste, kako in kje začeti, obstaja več aplikacij, ki vam lahko pomagajo na tej poti.

4. Začnite dan z beljakovinami

Z uživanjem zadostne količine beljakovin in zdravih maščob ohranjate ravnovesje sladkorja v krvi, tako da vaša energija ostane uravnotežena in ne upada. Beljakovine tudi povečujejo budnost in pomagajo stabilizirati raven inzulina, tako da boste imeli dovolj zbranosti in energije za ves dan. Strokovnjaki priporočajo, da dan začnete z jajci, navadnim grškim jogurtom, kalčki, lečo ali rastlinskimi beljakovinami v prahu v smoothiju. Tako boste dan začeli s pravo nogo.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROSE FERGUSON (@rosemaryferguson_)

5. Pazite na vnos sladkorja

Eden od glavnih razlogov za nizko raven energije je, da je vaš krvni sladkor na toboganu. Spomnite se, kdaj ste nazadnje pojedli nekaj sladkorja ali pa si privoščili kos kruha? Verjetno ste se takrat počutili izjemno energične in polne življenja... za približno pet minut. Kmalu po tem, ko je vzpon začel popuščati, se vaša zbranost zmanjša in še preden se zaveste, ostanete izčrpani in hrepenite po še več sladkorja. Tako nastane neskončna zanka, pravijo strokovnjaki. Namesto tega posezite po sadju, ki vas bo hitro okrepilo. Če želite ohraniti energijo čez dan, sadje dopolnite z maščobami, kot so oreščki ali semena.

Zdrava prehrana, ki temelji na sadju in zelenjavi, polnozrnatih žitih, zdravih maščobah, kot so ribe in olivno olje ter fižol, je dolgoročno boljša za naše telo, ne smemo pa pozabiti na hidracijo in zaužiti 6-8 kozarcev vode na dan.

Fotografije: Instagram/@itshaileyqueen__

Preberite še: Meghan Markle tiranska s svojim osebjem? To zloglasno poročilo je "zakopala" Buckinghamska palača

Priporočamo tudi: Kate Middleton sproščena v poletni modri obleki s princem Williamom igrala nogomet. Prizor, ki ga morate videti!

Najbolj brano