Za večji volumen preizkusite to tehniko striženja las: Uporablja se lahko na vseh dolžinah, še posebej na tankih laseh

Tehnika striženja je ključ do uspeha za razkošen volumen, ki se začne že pri koreninah las. 

Za večji volumen preizkusite to tehniko striženja las: Uporablja se lahko na vseh dolžinah, še posebej na tankih laseh - Foto: Profimedia

Poleg številnih aktualnih trendov frizur nihče ne izpusti bistvenega elementa, ki daje celotnemu razkošnemu videzu, in to ni nič drugega kot – volumen!

Ženske tako zelo hrepenijo po volumnu pri korenu, a ne vedo, da so poleg vseh izdelkov za volumen prva postavka, ki jo je treba odkljukati, dobro postriženi lasje.

In medtem, ko se vsaka ženska odpravi na striženje, upa, da bo dobila pričesko, ki bo poskrbela za veliko spremembo, a z minimalnim striženjem in oblikovanjem.

Da pa bi dosegli rezultat vpadljivega volumna, so do zdaj frizerji v lase večinoma vnašali stopinje, to, zdaj že klasično večplastno striženje, pa je dajalo dobre rezultate predvsem pri ženskah s tankimi lasmi. Po drugi strani pa so tiste, ki imajo goste ali skodrane lase, salon večinoma zapustile nezadovoljne.

Ne spreglejte:

Ključ do čim bolj gostih las? Seveda odlična pričeska. Ustrezna frizura je temelj za vsakršno oblikovanje pričeske. Najprej morate imeti obliko in grafično striženje, sicer je to kot zgradba brez temeljev - in slabo postriženi lasje ne bodo kljubovali gravitaciji, saj jih bo njihova teža potegnila navzdol. Brez tega lahko uporabite katerikoli izdelek ali orodje na svetu, pa še vedno ne boste mogli ustvariti volumna.

Ugledni losangeleški frizer Ahn Co Tran, ki se je želel rešiti te težave, se je domislil nove tehnike striženja, ki tudi najgostejšim lasem prinese preprostost, zračnost in vedno želen volumen. Gre za metodo Parallel Undercut, ki je sestavljena iz dveh različnih načinov striženja, ki skupaj ustvarita popolno pričesko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wendell Ribeiro (@wendellhairdesign)

Skrivnost tehnike Parallel Undercut je v rezih, ki razbremenijo in dajejo lasem dinamiko. Suhe lase strižemo tako, da v prvi fazi določimo dolžino v kratkih in nepravilnih vodoravnih rezih, ki ustvarimo želeni okvir, v drugi fazi pa lasem damo popoln končni videz.

Ta inovativna tehnika je uporabna za vse dolžine, najboljše rezultate pa dosežemo z ravnimi ali gostimi kodrastimi lasmi.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 najboljših načinov za odpravljanje strij po mnenju strokovnjaka: Odločite se za nekaj učinkovitih tretmajev

Priporočamo tudi: Katarina Čas je nosila prikupno obleko z golim hrbtom

Najbolj brano