Pomladite svoje roke s pravo nego in ustrezno manikiro: Ste vedeli, da so dlani prvi pokazatelj starosti ženske?

Roke, tako kot obraz in vrat, razkrivajo svojo starost. Razkrivamo vam, kako jih pomladiti z najprimernejšimi tretmaji in odtenki laka za nohte.

Pomladite svoje roke s pravo nego in ustrezno manikiro: Ste vedeli, da so dlani prvi pokazatelj starosti ženske? - Foto: Profimedia

Koliko pozornosti posvečate svojim rokam? Razen velikega umivanja rok (zahvaljujoč COVID-19), razkuževanja in morda nanosa laka ... skoraj nič. Neizogibno pa pride dan, ko se zaradi kontrasta med vašim negovanim obrazom in zanemarjenimi rokami zdi nošenje rokavic 24 ur na dan, 7 dni v tednu privlačno. Čeprav se na prvi pogled zdi nerealno, je resnica takšna, da je izbira napačnega laka za nohte enako slaba kot uporaba napačne šminke. S pravimi strategijami lahko roke izgledajo mlajše in zabrišejo znake časa.

Ne pozabite, da se starost kaže predvsem na dveh mestih na telesu (po obrazu, seveda): na vratu in rokah. V prvem primeru začnemo opažati povešenost zaradi slabe drže, na primer če preveč sedimo ali se ves čas sklanjamo pred telefonom, kar spodbuja nastajanje gub, ki jih je nato nemogoče izbrisati.

Ne spreglejte:

Tudi roke so z leti zelo prizadete in za razliko od drugih delov telesa niso tako zaščitene ter podvržene negi in zdravljenju - umivanje rok po vsaki dejavnosti je dovolj, da jih prikrajšamo za kremo ali sončno kremo. Zato morate za pomlajevanje rok začeti z novo navado: pred spanjem nanesite kremo; če ima regenerativne lastnosti, boste v 20 dneh zagotovo opazili spremembe.

Laki za nohte, ki pomladijo roke

Pri negi rok torej ne gre brez manikire in seveda barv laka za nohte. Za pomlajevanje rok so najboljši klasični odtenki, in sicer svetlo rožnati in njeni odtenki v svoji najnežnejši, celo rahlo prosojni različici. Medtem ko je svetlo rožnata morda videti nekoliko pretirano in opozarja na znake staranja na rokah, lahko svetlejši odtenki, kot so pudrasto rožnata, lososova in rdečkasto rožnata, odvzamejo nekaj let in dajejo mladosten videz. Seveda je rdeča barva še ena priljubljena barva, s katero si lahko odtrgate nekaj let.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik)

Še en temeljni nasvet za ohranjanje lepih nohtov je, da je lak za nohte vedno nepoškodovan: takoj ko se začne lomiti, ga je bolje popraviti ali zamenjati, saj nič tako ne izdaja osebe, ki ne skrbi zase, kot luščenje laka za nohte.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik)

Odtenki barve za nohte, ki starajo roke

Rumeni, modri, zeleni in na splošno temni odtenki so odtenki laka za nohte na rokah, ki se najbolj starajo. Po mnenju strokovnjakov se je treba izogibati tudi srebrni barvi. Na splošno ti tretmaji poudarijo drobne gubice okoli prstov in žile, zato niso najboljša možnost za pomladitev rok.

Toda kako izbrati pravi lak za nohte? Podobno kot podlago za obraz ali šminko, če je barva lepa, a vam ni všeč kontrast s kožo, pozabite nanjo. Nepravilna barva nohtov je nedvomno ena najpogostejših napak pri ličenju. 

Skrb za roke je prav tako pomembna kot zaščita obraza, vratu ali las. Poleg posebne kreme poskusite vsaj enkrat na teden uporabiti vlažilno masko, po možnosti pred spanjem. Krema za roke zvečer + tedenske maske + prava barva nohtov: s temi tremi strateškimi potezami ne boste več ugibali o svoji starosti.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Monica Bellucci osupljiva v obleki, v kateri so ženske videti kot milijon dolarjev

Priporočamo tudi:Več kot 50 let po njenem nastanku to kultno zimsko jakno vidimo na vseh zvezdnicah

Najbolj brano