Najbolj šik nasveti za prekrivanje sivih las na blond laseh: Ključni so elegantni prehodi, ki poskrbijo za naraven videz vaših las

Sivi lasje so bili včasih nekaj, česar so se ženske izogibale v velikem loku. Po zaslugi Kristen McMenamy ali Sarah Jessice Parker, je to zdaj videz, h kateremu mnoge stremijo. Vendar pa je pomembno, da se pred tem trendom puščanja sivih las dobro pozanimate, kateri odtenki bi najbolj laskali vaši obstoječi barvi. 

Najbolj šik nasveti za prekrivanje sivih las na blond laseh: Ključni so elegantni prehodi, ki poskrbijo za naraven videz vaših las - Foto: Profimedia

Ko sivi začnejo predstavljati več kot 50 % las, se pogosto znajdemo pred razpotjem: pustimo, da sivi lasje naravno obsedijo na naši glavi ali jih pobarvamo. So vaši lasje čudovite blond barve, vendar opažate, da so lasje začeli siveti? Prav z blond barvo lahko ustvarite elegantno in urejeno pričesko, kljub sivim lasem. Pravzaprav je pri slednji barvi sam prelom barv manj oster, zlasti če je naravni, kjer je prehod bolj postopen, zaradi česar je lase lažje prilagoditi po okusu. Najbolj naravnega in elegantnega učinka ne dosežemo, če se odločimo za enotno barvo, temveč za različne obstoječe kontrastne tehnike, od klasičnega sunburst do balayage, babylight in moonburst (tj. temnejše), pri čemer se vsaka tehnika zlije z belo barvo, jo prikrije in ne ustvari ostre prekinitve.

Ne spreglejte: 

Siva barva oz prameni so novi priljubljeni trend, po priljubljenosti naj bi se ob bok postavili celo trendu blond las. Na voljo je veliko odtenkov, najboljši pa je odvisen od tona kože, naravne barve las in barve oči, pravijo strokovnjaki. Če imate svetle oči, lahko izberete svetlejšo, srebrno sivo barvo. Če imate temnejše oči, se odločite za temnejši odtenek ali pa poskusite za učinek ombre - temnejši pri korenu in svetlejši pri konicah. Svetlejšo sivo barvo je težje nositi, zato boste morda morali premisliti o svojem ličenju ali slogu. In če je vaša naravna barva blond barva, pa ste pravzaprav zadeli v terno. 

Blond odtenki vaših las, sploh ko ti začnejo siveti, imajo zagotovo svoje prednosti. Zato je blond barva najboljša izbira, če želite skriti sive lase in ne želite, da vsak mesec znova obiščete frizerski salon. Izbira odtenka je odvisna od vaše barve in izhodiščne podlage, ki je lahko bolj bakrena, medena ali pepelnata, ki ji nato dodate hladnejše pramene, da prikrijete lase brez melanina. Če so vaši lasje bolj pusti, bo vaš frizer imel več svobode pri kreiranju, sicer pa bodo lasje terjali malce več časa in dela, da boste dosegli popoln videz. Skrivnost je najti razporeditev, ki ne bo ustvarjala ostrih kontrastov, in ne bo popolnoma pokvarila sloga vaše pričeske. Prehod na nov videz mora biti tekoč, vendar vedno dosleden. V nasprotnem primeru lahko izberete popolnoma platinasto blond ali zelo hladno, skoraj belo blond barvo, ki prekriva in je hladna, vendar zahteva nego in vzdrževanje.

Če se ne želite zatekati k barvanju ali osvetlitvi, ki na lasem vsekakor puščajo sledi, so naravna alternativa rastlinske barve: obstajajo tudi v različnih odtenkih bolj ali manj hladne blond barve, ki so kot nalašč za nanašanje iz nanosa v nanos. Naravna barvila ne prodrejo v povrhnjico, temveč okoli nje ustvarijo film, ki lasem daje ton in jih ne pigmentira. To pomeni, da rezultat nikoli ne bo enakomeren, vendar bodo sivi lasje še vedno svetlejši, kar bo ustvarilo naravno mešanje.

Zvezdnice, ki so videti čudovito tudi s sivimi lasmi

Beli lasje so očarljivi, modni, predstavljajo nov način sprejemanja telesnih sprememb in tudi staranja, ki je bilo za ženske vedno tabu. Vse več zvezdnikov se mirne vesti odloča, da bodo svojim lasem pustil prosto pot sivenja in svojih las ne prekriva z drugimi barvami, ki bi uspešno skrile sledi staranja. Odličen primer je videz Sarah Jessice Parker, ki ji je sčasoma uspelo zelo elegantno kombinirati blond barvo s sivimi primeri, in sicer med temnejšo podlago in svetlimi poudarki. Izbira, ki je lahko idealna tudi, če želite začeti prehod v naravno belo barvo, ne da bi vam bilo treba lase skrajšati ali jih pustiti rasti, pri tem pa ohraniti vrzel: vedno tanjši barvni prameni vas bodo spremljali do popolnih belih las.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: Kaj prinaša obdobje Marsa v dvojčkih?

Priporočamo tudi: Sadna dieta je najboljša za poletje in hitre razultate: Očisti telo, pomladi in stopi do 7 kg v 7 dneh

Najbolj brano