Lepotni faks: Maja Oven

Direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v BTC-ju tako dosledno kot za videz mesta velikih nakupov skrbi tudi za svojo podobo.

Lepotni faks: Maja Oven - Foto: osebni arhiv

Vaši jutranji rituali?

Vstajam zgodaj, vsako jutro se sprem z budilko, sledi malo telovadbe, kopalnica, pogled v omaro, zajtrk, listanje revij in branje kakšnega zanimivega članka, ki mi ga ni uspelo prebrati prejšnji dan, ter kava Illy.

Negovalni izdelki, na katere prisegate?

Ker ne uporabljam veliko kozmetike, prisegam na naravne, domače izdelke, kot so doma narejen piling iz olivnega olja ter soli ali sladkorja in različni sadeži, ki jih uporabim kot maske v kombinaciji z jogurtom ali olivnim oljem. Doma se vedno najde kaj uporabnega.

Sicer pa že več kot 30 let uporabljam tudi kremo na osnovi čebeljega voska Cera di Cupra, katere formulo je izumil italijanski doktor farmacije Ciccarelli in ki se je včasih dobila le v Italiji, zdaj pa jo dobim tudi v slovenskih trgovinah in ne stane več kot pet evrov. Za obraz uporabljam olje Zlata leta znamke Cosmerba – to je švicarski naravni izdelek, ki vsebuje svetlinovo in jojobino olje, olje iz koromača, muškata, žajblja, geranije, rmana, pomarančnih cvetov in grenivk. Kožo napne in jo poživi, uporaben je kot krema za obraz, lahko tudi za telo.

Kakšno vlogo pa igrajo pri vas lepotilni izdelki?

Ne kupujem prav veliko dragih lepotilnih izdelkov, saj preprosto ne verjamem vanje, pomembno je, da so kakovostni. V torbici imam trenutno bleščilo Dior Addict, št. 530, in šminko Dior Addict, št. 530, ter maskaro Eye Fly, Givenchy.

S čim negujete lase?

Uporabljam šampon in balzam Joico.

Vaša najljubša dišava?

Trenutno me navdihuje Lola, Marc Jacobs.

Kako vam uspeva ohranjati vedno svež videz?

Če je le mogoče, kakšno urico na dan posvetim gibanju na svežem zraku. Kisik je najboljše zdravilo za utrujenost, po uri teka ali kolesarjenja sta telo in duša kot prerojena. Pozimi pa rada tečem na smučeh in smučam.

Ali se kljub natrpanemu urniku lahko posvečate zdravi in uravnoteženi prehrani?

Poskušam se izogibati mastnim jedem, mesa je v moji prehrani malo. Obožujem solate, testenine in rižote, jedi na žlico in dobrote iz morja. Moja slaba razvada pa so sladice, rada jih pripravljam doma.

Vaša lepotna skrivnost, ki bi jo delili tudi z našimi bralkami?

Ne pretiravajte z uporabo kozmetike, razmišljajte pozitivno, dobro delite z drugimi.

»Bodite, kar ste, in ne posnemajte drugih!«

Pripravila Petra Arula,
fotografije osebni arhiv

Najbolj brano