Krema za sončenje: To so najboljši nasveti farmacevta, ki jih morate poznati, preden se odpravite na sonce

7. 7. 2024
Kreme za sončenje, ki so nepogrešljive v vsaki lepotni rutini, obnavljajo svoje formule in spreminjajo oblike, da bi se prilagodile vsem tipom kože, potrebam in željam. (foto: Profimedia)
Profimedia

Kreme za sončenje, ki so nepogrešljive v vsaki lepotni rutini, obnavljajo svoje formule in spreminjajo oblike, da bi se prilagodile vsem tipom kože, potrebam in željam.

Kreme za sončenje v obliki olja, meglice, lahkega gela ali obarvanih oblik se vsako sezono obnavljajo in ponujajo neskončno možnosti za poletje - in, kar je pomembno, tudi za preostanek leta. Raznolikost možnosti, ki bistveno zmanjšuje lenobo pri njihovem doslednem vzdrževanju v našem vsakdanu. Lena de Pons, strokovna farmacevtka v dermofarmaciji, ima o tem veliko povedati: Najprej je treba vedeti, da 'SPF' pomeni faktor zaščite pred soncem in je multiplikativna vrednost, ki količinsko opredeljuje zaščito, ki jo nudi krema za sončenje pred žarki UVB - odgovornimi za sončne opekline in del fotostaranja.

Ne spreglejte:

Z zaščitnim faktorjem SPF 50 bo na primer koža na soncu zdržala 50-krat dlje, preden se opeče, čeprav je vsaka koža drugačna in ima drugačno odpornost na sončno sevanje," pravi, nato pa opozori na spodbudno rast porabe teh izdelkov in posledično na rast ponudbe kozmetičnih podjetij. K sreči se je trg krem za sončenje zaradi naraščajočega povpraševanja eksponentno povečal, kar odraža vse večjo ozaveščenost o pomenu preprečevanja poškodb zaradi sonca, zato industrija ponuja vse več in boljših izdelkov.

"Za začetno fotoprotekcijo doma običajno priporočamo uporabo goste (vendar ne mastne ali lepljive) formule. Nato priporočam lažjo formulo za ponovno nanašanje čez dan."

"Laboratoriji uskladijo simfonijo sestavin, da bi dosegli neprekosljivo teksturo, ki je v idealnem primeru neopazna, in popolno zaščito pred sončnim sevanjem," pojasnjuje strokovnjak, ki nas opozarja na pomen pravilne uporabe za doseganje dobrih rezultatov. "Za začetno fotoprotekcijo doma običajno priporočam uporabo goste (vendar ne mastne ali lepljive) formule. Tako boste zagotovili, da boste uporabili pravo količino in ne boste izpustili nobenega področja. Nato za ponovno nanašanje čez dan priporočam lažje formule," svetuje.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Iz revije: To bom jaz, kaj boš pa ti? Je res, da v gospodinjstvih ženske delegiramo, moški pa opravila ignorirajo, dokler ne dobijo jasnih navodil, da je treba nekaj opraviti?

Priporočamo tudi: Francozinje vedo: 5 ključnih poletnih lepotnih izdelkov, ki so nepogrešljiv del njihove rutine

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač