Z obraza vam bodo vzele 10 let: 4 pričeske za ženske v 60-ih, ki pomladijo in osvežijo obraz

5. 7. 2024
Predstavljamo štiri pričeske, idealne za zrelejše dame, ki bodo odstranile leta z vašega obraza. (foto: Profimedia)
Profimedia

Predstavljamo štiri pričeske, idealne za zrelejše dame, ki bodo odstranile leta z vašega obraza.

Na srečo so časi, ko so ženske v šestdesetih veljale za stare, že zdavnaj za nami, zato danes mnoge slavne dame v teh letih veljajo za stilske ikone.

Ne spreglejte:

Čeprav nekateri stilisti menijo, da so nekateri kosi oblačil neprimerni za ženske v zrelih letih, je modnih omejitev vse manj, tako da se dame, stare 60+, danes zlahka kosajo z več kot polovico mlajšimi ženskami, ko gre za izvirne modne kombinacije.

Ko pa gre za ličenje in frizuro, so lahko stvari nekoliko drugačne. Okusi so različni, če želite doseči mladostnejši videz in osvežiti svoj obraz, vam bodo nekatere pričeske zelo pomagale, nespretno izbran stil pa vas lahko precej postara.

V nadaljevanju vam predstavljamo priporočila frizerjev za pričeske, ki bodo damam vzele 10 let z obraza in jim zagotovile osvežen in mlajši videz.

1. Srednje dolgi lasje v več plasteh s frufrujem

Za ženske z gostimi lasmi je večplastna frizura vedno odlična rešitev, še posebej očarljiva pa je različica s frufrujem.

Profimedia

2. Voluminozna pričeska

Če mislite, da v zrelih letih ne morete nositi velikega volumna v laseh, vam bo ena največjih modnih ikon Jane Fonda dokazala nasprotno.

Profimedia

Gre za različico klasične shag frizure s slojevitim zgornjim delom in gostim frufrujem, spodnji sloji pa bodo nekoliko daljši in običajno segajo do ramen.

3. Klasični bob

Ta pričeska je klasična z dobrim razlogom. Je brezčasen, prilega se vsakemu stilu, pristaja skoraj vsakemu obrazu, lepo zaokroži obraz in je enostaven za vzdrževanje. Prav tako ga lahko nosite s prečko na sredini ali na eni strani.

Profimedia

4. Pixie pričeska

Še ena klasična pričeska, ki vam bo vzela leta z obraza, je kratka pixie frizura in je odlična ideja, če želite pustiti rasti svoje naravne sive lase.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ta majhna navada po večerji vam lahko pomaga zdravo shujšati ter odpraviti nadležno napihnjenost (in bolje spati)

Priporočamo tudi: Strah pred letenjem: Kako ga premagati z nasveti psihologa in teorija, ki si jo je treba zapomniti v primeru turbulence

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan