Internet je obnorela kontroverzna obleka Carrie Bradshaw iz nove serije. Poglejte, zakaj so ljubitelji serije šokirani

Škandal: Carrie Bradshaw nosi znamko Forever 21.

Internet je obnorela kontroverzna obleka Carrie Bradshaw iz nove serije. Poglejte, zakaj so ljubitelji serije šokirani - Foto: Profimedia

Celotna modna industrija spremlja snemanje ponovnega zagona serije Seks v mestu. Nastop različnih likov na snemanju - od Natashe (Bridget Moynahan) do Anthonyja Marentina (Mario Cantone) - je za vse ljubitelje serije vnemirjiva novica. Seveda so tu še obleke, ki jih zabeležujejo Instagram profili (@justlikethatcloset ima že 52.600 sledilcev), na katerih jih secira sfera družbenih medijev, ki ob prvotni seriji sploh še ni obstajala.

Najnovejša saga iz niza: oboževalci so zgroženi ob pogledu na Carrie Bradshaw, oblečeno obleko znamke Forever 21. Sarah Jessico Parker so fotografirali v maksi obleki s paisley vzorcem Forever 21, oblečeno čez modro srajco. Kombinirala jo je s torbico Gucci x Balenciaga "Hourglass" in sandali s platformo Terry De Havilland, vendar se oboževalci niso mogli načuditi, zakaj je znana oblikovalska privrženka, ženska, ki se je znašla na robu finančnega propada, z zavidljivo kolekcijo Manolo Blahnik čevljev v vrednosti 40.000 dolarjev, nosi blagovno znamko hitre mode.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by And Just Like That Closet (@justlikethatcloset)

Je Carrie sploh še Carrie?

Obstaja možnost kombiniranja visoke in hitre mode. Po eni strani so Carrie vedno kritizirali, kako nerealna je njena garderoba, glede na to, kar vemo o njenem proračunu. (Po skrivnostnem scenariju je tudi ona vpeta v hudo ločitveno bitko z gospodom Bigom, ki je še ena finančna zagata.) Morda se Carrie - ki naj bi vodila podcast v seriji And Just Like That - končno oblači po svojih zmožnostih.

Toda obleka Forever 21 ni le obleka Forever 21: za nekatere je tudi moteč znak, da ustvarjalci serije ne razmišljajo o posledicah hitre mode. Čeprav Carrie nosi tudi svoje stare priljubljene kose, "v času, ko je trajnost tako pomembna in je etična obravnava oblačilnih delavcev velik problem v tej industriji, je njeno nošenje hitre mode res zločin", je na Instagramu dejala nekdanja modna urednica.

Prednosti samega videza so tudi predmet razprave. "Njen videz ... ni dober," je ta teden zapisal Mic. "Vsega je preveč in je precej neurejen in ne na umetniško namerni način, ki ga je [Patricia Field] uporabljala za stiliranje Carrie." Obleka opominja nekaj navdihujočih oboževalcev, da uporniško-genialna kostumografinja Seksa v mestu Patricia Field, ki je ustvarila nekaj Carriejinih kultnih stajlingov, ni del nove serije. To je odsotnost, ki je, odkrito povedano, skoraj tako očitna kot Kim Cattrall v vlogi Samanthe. Patricia Field je za WWD povedala, da je že predana drugi sezoni Emily v Parizu; njeno delo je prevzela Molly Rogers, ki je prej še sodelovala s Fieldovo.

V New Yorku po pandemiji bi morali Carrie in družba med gibanjem za rasno in socialno pravičnost nositi oblačila, ki niso le etična in trajnostna, ampak vključujoča in premišljena; ne samo torbice Fendi, ampak tudi torbe Telfar.  Zdaj smo mi na vrsti, da se vprašamo: modni svet zunaj Seksa v mestu se spreminja - toda ali se z njim spreminja tudi Seks v mestu?

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vse najbolj nenavadne zanimivosti o nebesnih znamenjih, za katere gotovo še niste slišali

Priporočamo tudi: Sofia Vergara je nosila popolno poletno obleko

Najbolj brano