Vse najbolj nenavadne zanimivosti o nebesnih znamenjih, za katere gotovo še niste slišali

1. 8. 2021
Vse najbolj nenavadne zanimivosti o nebesnih znamenjih, za katere gotovo še niste slišali (foto: Profimedia)
Profimedia

Ovni obožujejo tetovaže. Dvojčki japonsko kulturo. Raki spijo preveč, medtem ko imajo tehtnice pogosto težave s spanjem...  Predstavljamo vam zemljevid strasti, obsedenosti, napak in lastnosti vseh nebesnih znamenj.

Obstajajo lastnosti in značilnosti različnih zodiakalnih znamenj, ki niso preveč očitne, a vseeno včasih, če smo dovolj pozorni, zbodejo oči. Te lastnosti so lahko pomembne, saj nam pomagajo bolje razumeti posamezno nebesno znamenje. Tu so torej tri najbolj nenavadne lastnosti vsakega posebej, znak za znakom.

36 zanimivosti, ki jih morda o svojem nebesnem znamenju še ne poznate

OVNI

Obožujejo pirsinge in tetovaže. To ne pomeni, da je njihovo telo polno tetovaž, vendar vsekakor cenijo to umetniško obliko. Ovni nasploh cenijo umetnost in arhaično obarvano življenje.

Govorimo o znamenju, ki je izrazito impulzivno. Tudi njihovo zapravljanje je precej impulzivno. Res je, v ovnu je vse hitro in nestrpno.

So izrazito nepremišljeni, bojeviti in tako trdno verjamejo v svoj prav. Zelo radi dobro jejo, a si za hranjenje ne vzamejo ravno veliko časa. Pogosto hrano pojejo kar v stoje, saj menijo, da je dolgo hranjenje izguba časa.

BIK

Privlačijo jih tisti, ki se z njimi ne strinjajo. Biki so izjemno trmasti, še bolj pa jih privlači trma tistih, ki si z njimi ne delijo enakega mnenja. Trma bike privlači. 

Njihova izrazita žilica za pretirano nakupovanje je povezana z znakom Venere. Biki se močno odzivajo na impulz Venerine lepote in materialnega užitka. Radi imajo čiste linije in pa drage luksuzne materialne dobrine.

Imajo poseben odnos s čutili. Odličen način, da se prilagodite temu znamenju, je tako, da znate potešiti njegov vid in vonj. Če se odišavite in uredite svoj videz, vas bo bik takoj opazil. In nad vašo pojavo bo navdušen.

DVOJČKI

Dvojčki težko nadzirajo svojo tesnobo. Ko se znajdejo v javnosti ali v situaciji, ki je ne poznajo, morajo takoj analizirati vse, kar se dogaja okoli njih. Naporno.

Obožujejo japonsko kulturo. Vzhajajoče sonce ima pogosto poseben vpliv na to znamenje (tudi na druge znake zraka, tehtnice in vodnarje). Morda zato, ker je Japonski vlada vodnar (11. februarja 1889).

Ne prenesejo tistega, ki govori ali hodi počasi. To je v resnici hiperkinetični znak ljudi, ki se morajo hitro gibati. Počasnost jih neizogibno dela živčne.

RAK

Rakci so znani po svojih spalnih navadah, zelo radi dobro in veliko spijo. Precej so vezani na planet Mars in ko ta pada jim z energijo povzroča kar nekaj težav, takrat pada tudi njihova energija. Pogosto morajo polniti svoje "baterije", tako telo kot um.

Raki so izjemno emocionalni in izredno težko dopustijo, da s svojim vedenjem nekoga razočarajo ali prizadenejo. Izredno močen je občutek krivde, s katerim živijo, hkrati pa so polni strahov in prepričanj, da niso dovolj dobri, da niso dovolj sposobni in da ne izpopolnjujejo pričakovanj svojih bližnjih.

Pogosto imajo težnjo, da se o svojih  bivših partnerjih pogovarjajo s svojim sedanjim partnerjem. Nikakor ne morejo pustiti preteklost, zapreti to poglavje in biti prisotni v trenutku, v sedanjosti. Takšno vedenje jim povzroča precej težav in nelagodja.

LEV

Lev stoji trdno za svojimi prepričanji. Ni naključje, da jim vlada planet Merkur, ki je po svoji definiciji planet dialogov. Znani so sicer po tem, da na dolgo in široko razpravljajo, iščejo resnice in stališča drugih, vendar težko sprejmejo nasprotno mnenje.

Prav tako so izredno radi malce dramatični. Ni čisto jasno, ali jih drame privlačijo ali jih zgolj radi ustvarjajo, dejstvo pa je, da boste leve velikokrat slišali, kako se pritožujejo. Morda je to posledica dejstva, da si kot pravi kralji, vedno zaslužijo najboljše.

Imajo dvomljiv okus. Močno prisotna je njihova potreba, da so opaženi, a hkrati želja, da sami opazijo vas. Če vas lev ne bo opazil, zanj niste dovolj dobri. Levi sicer težko ostanejo neopaženi, vedno radi poskrbijo za svojo podobo in izgled. Njihov okus je precej razkošen.

DEVICA

Device imajo precej poseben odnos z ognjenimi znamenji. Čeprav je devica zemeljsko znamenje, ima pogosto odnose z ovnom, levom ali strelcem. Verjetno je to zato, ker potrebuje njihovo močno energijo in prezenco.

Lahko bi jih označili kot najboljše poslušalce in zaupnike med vsemi astrološkimi znamenji. So izredno poslušni in pozorni, prav tako pa vam bo devica vedno rada dala iskren, dobronameren nasvet.

So precej dominantni, njihova dominanca se najbolj kaže nad njihovimi ljubljenimi osebami. Device so izredno vešče v svojem obnašanju, to počnejo na izjemno subtilen način, s pozornostjo do partnerja, s pozornostjo do podrobnosti, ki jih partner verjetno niti ne opazi, takšno vedenje pa pogosto pripelje do krivde na drugi strani, na strani partnerja, ki se pogosto počuti izredno slabo. Devica zna vzbujati čustva, da posameznik na drugi strani ni dovolj dober in da ne dosega ranga popolnosti.

TEHTNICA

Tehtnice so pogosto ekscentrične. Zavedajo se svoje ekstravagance, ki jim pogosto služi za zapeljevanje, vzbujanje sočutja in sprejetosti. Lahko bi trdili, da so precej neodločne.

Mnogi znamenju očitajo, da se včasih vedejo otročje, okorno, a vse to je zgolj odziv na njihovo natančno strategijo. Tehtnice imajo precejšnjo težnjo, da se zabavajo z vsiljevanjem svoje osebnosti.

Tehtnice so znamenje, ki težko zdržijo same. Potrebujejo odnose, potrebujejo pogovore in ljudi. Tehtnica je znak odnosov (ne mara samskega statusa) in to ne samo v ljubezni. Značilno je, da morajo stvari deliti z ostalimi, sicer se počutijo precej otopele in prazne.

ŠKORPIJON

Za škorpijone je značilna njihova izjemna krhkost. Kljub temu, da jim vlada planet Mars, zaradi česar so videti močni in neposredni, je v njih precejšen strah oz. bojazen, da bi bili prizadeti oz. ranjeni. Zelo težko zaupajo ljudem in potrebujejo kar nekaj časa, da se zares odprejo.

Škorpijon je lahko vaše najboljše ogledalo. Če se že morate primerjati, da boste bolje razumeli nekaj, kar vas zaznamuje, vprašajte škorpijona. Škorpijon bo opazil vsako vaš najmanjšo podrobnost.

Škorpijon je znamenje resnice, tako da mu resnično ni smiselno lagati, saj bo takoj razumel, da ga skušate zavesti. Škorpijoni so izredno intuitivni, so zelo dobri opazovalci dejanj, besed in govorice telesa. Previdno, ne morete ga zlahka potegniti za nos.

STRELEC

Strelci se običajno radi izolirajo, ko se jim zdi, da imajo težave. So sicer večni optimisti po naravi, vendar ko naletijo na pomembno težavo, jo raje rešijo v samoti. Tudi zato, ker nasploh ne marajo tistih, ki se pretirano pritožujejo nad življenjem in svoje odločitve tehtajo.

Strelec je znamenje odličnega prijateljstva. Trdimo lahko, da je to znamenje pripravljeno postaviti dobro prijateljstvo pred vse, tudi pred ljubezen ali družino. Vlada jim planet Jupiter, ki je znan po svoji prijateljski navdahnjenosti.

Če se jim nočete zameriti, pazite, da jim v vaši bližini ne bo nikoli dolgčas. So znamenje, ki dolgčasa ne prenesejo. Izredno radi imajo dinamično življenje, dogajanje, čustva in občutke, veliko raje sprejmejo žalost ali jezo kot pa monotonost. Niso znamenje rutine, potrebujejo konstantno akcijo.

KOZOROG

Kozorogi pogosto čutijo, da morajo zakriti svoja prava čustva in občutke. Dejstvo je, da se kozorog zaveda, da je preveč pesimistično naravnan, preveč konkreten in prestrašen, zato se raje cenzurira.

Obožujejo Zemljo. Kozorogi so izredno trdno, prizemljeno znamenje, polno odgovornosti in pravice. Ne marajo krivice, izjemno pa ljubijo iskrenost in poštenost. Pogosto jih boste našli v paru s bikom ali devico (ali z drugim kozorogom), na ta način lahko veliko bolje in lažje plujejo skozi življenje.

Nimajo dobrega spomina. Čeprav je Saturn (ki jim vlada) gospodar časa, se preteklosti po navadi ne spominjajo preveč ali pa se je zgolj ne spominjajo radi. Morda tudi zato, ker želijo svoje ambicije neizogibno usmerjati v prihodnost. Preteklost je za njih neuporabna.

VODNAR

Vodnarji so čudna mešanica navezanosti in hkrati neodvisnosti. Vendar ne podcenjujte njihovih reakcij, saj četudi se jim zdi, da so zelo oddaljeni od kakršne koli strasti, so lahko izjemno neposredni, njihove reakcije pa precej burne.

Ljubezen in prijateljstva so za vodnarje pomembna, toda ... Toda zemeljski problemi ali njihova nenavadna neodvisnost bodo vedno na prvem mestu. Ne moremo trditi, da so kot znamenje počasni ali neučinkoviti, samo čustva izražajo po svoje.

Ne marajo čiščenja ali pospravljanja. Skrb za dom je za njih lahko resničen problem, saj se bo vedno našlo kaj bolj zanimivega. Kupijo vse, kar potrebujejo za čiščenje, vendar bodo to za njih storili drugi.

RIBI

Ribice rojene po 10. marcu so pogosto podobne škorpijonu. To znamenje lahko uživa odlično harmonijo z znamenjem škorpijona, saj imajo podobne predstave o stvareh in življenju nasploh.

Zelo pogosto delijo svoj nasmeh. Nasmehe uporabljajo kot orožje, lahko delijo nasmehe čisto nedolžno, ker so preprosto srečni, pa tudi kot boj in beg proti sramežljivosti ali za skrivanje občutkov, ki jih ne morejo ali nočejo pokazati. Z nasmeškom dosegajo močno empatijo pri drugih ljudeh.

Ribice nadvse rade spijo, podobno kot znamenje raka. Spanje vidijo kot  dimenzijo, kjer lahko dajo prosto pot fantaziji in domišljiji. Za normalno funkcioniranje tekom dneva potrebujejo svojo dozo spanca. Prav tako nadvse sovražijo budilke oz. karkoli, kar jih spominja na resničnost.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Tako letos kombiniramo ikoničen kos, ki je v omari vsake ženske

Priporočamo tudi: 15 navdihujočih poletnih stajlingov, ki jih boste želele poustvariti