Fotopomlajevanje

Gre za proces, ki stimulira obnavljanje kolagenskih vlaken v vezivnem tkivu s pomočjo svetlobne energije – laserjev in laserjem podobnih tehnologij.

Fotopomlajevanje - Foto: Fotografija Shutterstock

Koža je vsakodnevno izpostavljena številnim škodljivim vplivom iz okolja, njena obramba pa z leti slabi, zato se začnejo pojavljati gubice, pigmentni madeži, razširjene žilice …

Odstranjevanje kože? Ne, hvala!

Terapije, ki omogočajo pomlajevanje, ne da bi vam odstranili vrhnje plasti kože, so veliko bolj varne kot ablacija kože – t.j. odstranitev kože do določene globine. Tveganje za neželene posledice, kot so brazgotine in spremembe pigmentacije, je pri tem postopku vsekakor večje. Zato izberite raje postopek fotopomlajevanja, ki ga izvajajo na različne načine.

Do mladostnega videza z laserjem

»V primeru pomlajevanja laserska svetloba posredno spodbuja celice, ki proizvajajo kolagenska vlakna, medcelične beljakovine in zaviralno učinkujejo na encime, ki razgrajujejo kolagen. Končni učinek je tonizirana, gladka koža, « pojasnjujejo na spletni strani plastične kirurgije Fabjan (www.fabjan.si).

Do mladostnega videza s pulzno svetlobo

»Gre za uporabo intenzivne pulzne svetlobe (IPL). Aparatura seva, za razliko od laserske, nekoherentno pulzno svetlobo, širokega spektra valovne dolžine (420 – 1100 nm), zaradi česar ima širšo možnost delovanja v različnih plasteh kože, « so zapisali na spletni strani lepotnega studia Lipofit (www.lipofit.si).

Do mladostnega videza z barvno terapijo oz. fotobiomodulacijo

»Tehnologija je osnovana na dokazanih bioloških učinkih ozkovalovne svetlobe določene barve, ki jo oddajajo diode (light emitting diodes - LED). Pri postopku pomlajevanja kože takšna svetloba stimulira celice, ki izdelujejo kolagenska vlakna, « smo izvedeli na spletni strani Dermatološkega centra Parmova (www.dcp.si).

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri