Carla Bruni razkriva svoj odnos do lepote: "Neskončno sem se žrtvovala, da bi ohranila svojo postavo"

Žena nekdanjega francoskega predsednika in brezčasna lepotica priznava, da resnično skrbi za svoj videz in da njeno telo ter izgled nista le posledica in delo matere narave.

Carla Bruni razkriva svoj odnos do lepote: "Neskončno sem se žrtvovala, da bi ohranila svojo postavo" - Foto: Profimedia

V družbi, ki poveličuje bližnjice, kjer je "vse in zdaj ter brez truda" največja in opevana želja, gre lepotica Carla Bruni proti toku. Ker se Carla Bruni vsak dan trudi biti Carla Bruni, ne da bi pri tem pozabila na svoj glavni cilj. V intervjuju je nekdanja dama spregovorila o svojem odnosu do lepote, osebni izkaznici in žrtvah, ki jih vsak dan vlaga v ohranjanje svoje brezčasne kondicije.

Le malo modelov je imelo tako bogato in raznoliko življenje kot legendarni supermodel Carla Bruni. Carla Bruni je zaznamovala svet mode in tudi širše, od svojih začetkov na pariških modnih brveh v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, prek druge kariere folk pevke, ki se je uvrstila na vrhove lestvic, do poroke z Nicolasom Sarkozyjem leta 2008, v kateri je postala prva dama Francije.

Ne spreglejte: 

"Nimam posebnega odnosa do lepote, ne do tiste, ki jo pripisujejo meni, ne do lepote drugih," je pojasnila žena Nicolasa Sarkozyja in ponosna mati Auréliena in Giulie. "Vzvišena lepota me lahko pritegne pri Avi Gardner, Monici Vitti ali Romy Schneider, vendar imam raje gracioznost in šarm. Poleg tega me čista lepota nikoli ni privlačila. Morda imam svojo silhueto in slog, vendar se neskončno trudim, da bi ostala vitka: dve uri športa na dan, barre, eliptična vadba, malo pilatesa. Nekoč je v intervjuju celo izdala, da je njen ideal lepote in karizme skrit v ikoni Jane Fonda. "Bojim se staranja in tudi umiranja," je priznala, "lepota je povsem relativna. Poznam veliko lepih žensk brez kančka šarma in karizme. Ko pogledam žensko, kot je Jane Fonda, si rečem: "Hočem biti točno takšna kot ona.

Za lepoto se Carla Bruni trudi vsak dan, vendar skrbi, da le to ne postane njena obsedenost. "Kar ti mora starost dati, bo dala," je dejala, preden je pojasnila, da botoks po 30. letu "ni več uporaben", in predala svoje najljubše medicinskoestetske posege, in sicer laser, ultrazvok, fraxel in radiofrekvenco: "Brez igle, brez tveganja. To so naprave, ki učinkovito stimulirajo dermis in epidermis ter zagotavljajo naraven videz obraza. Nočem nobenih zapletov," je dejala.

Kot je razkrila sama Carlà, ima nekdanja premierka zelo suho in občutljivo kožo: v takšnih primerih obstaja nevarnost, da postane siva, izgubi tonus in vlažnost, nato se lušči in postane rdeča. Dejavniki, ki nato povzročijo prezgodnje nastajanje gub in drobnih linij, ki jih je pozneje zelo težko popraviti. Zato se Carla Bruni raje odloči za preprosto, a ciljno usmerjeno lepotno rutino, pri čemer se zanaša zlasti na linijo Lipikar podjetja La Roche-Posay.

"Na dan moram opraviti eno uro kardiovaskularne vadbe. Rada tečem, vendar nimam dobrega hrbta, zato zdaj ne morem teči. Delam nekaj vaj na StairMasterju ali karkoli drugega, kar mi pospeši srčni utrip in izboljša metabolizem. Včasih se ukvarjam z jogo ali pilatesom. Te vadbe zahtevajo več potrpežljivosti, vendar pa naredijo še nekaj drugega, nekaj za mojo dušo, česar z redno vadbo ne dobim," je dejala.

"Večinoma pa so mi všeč športi, ki jih lahko začutiš in pri katerih se lahko spotiš. Zdaj sem stara 54 let in moram se ukvarjati s športom ali pa se moram dobro in zdravo prehranjevati, kar pa mi večkrat spodleti. Rada si privoščim dober kruh in kakšno pivo. Zato se več ukvarjam s športom," trdi Carla Bruni. 

Tudi ko jo vprašamo, ali je "lepota lahko orožje", je Carlà jasna. "Mlado dekle sem postala pozno, pri 17 letih. Nenadoma sem imela telo in videla sem, da me ljudje na plaži gledajo drugače," pripoveduje in se spominja, kako nevidna se je prej počutila. "Kaj sem takrat čutila? Užitek zapeljevanja," je pojasnila in poudarila, da je užitek "ugajati ljudem" veliko bolj zanimiv kot biti lep, saj je večen in ni nujno povezan z zunanjim videzom. "Lepota ne vzdrži starosti, to je grozno! To vidim. Smo manj odporni, čeprav bi moralo biti ravno obratno. Kot je dejala Mae West, staranje ni za šibke...".

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 6 načinov, kako nositi klasično belo srajco, na katere še niste pomislili

Priporočamo tudi: Victoria Beckham je svojo malo črno obleko zamenjala za novo barvo. Videti je izjemno!

Najbolj brano