Nega: Kako do idealne kože v zimskih mesecih?

Čeprav UV sevanja ne vidimo in ga ne čutimo, se moramo zavedati, da daljše zadrževanje na prostem tudi v zimskih mesecih ne mine brez posledic.

Lepota, 20. 1. 2017

vichy

Pazljivo na prostem!

Čeprav sonce pozimi oddaja manj toplote kot poleti, vseeno oddaja veliko količino UV žarkov, ki so pogosto vzrok kratkoročnih, pa tudi dolgoročnih poškodb kože.

Opekline, prezgodnje staranje kože, nastanek gub in sončnih peg, izsušena in odebeljena koža na najbolj izpostavljenih delih telesa, kot je obraz, so posledice nezaščitenega izpostavljanja soncu.

Glede na to, da se kar 85 % sončnih žarkov odbije od snega, je lahko sonce še posebej nevarno med zimskimi aktivnostmi, kot sta smučanje in sankanje. V višjih legah je koža bližje soncu, zato je zaščita pred zimskim soncem posebnega pomena.

Naj uporaba zaščite pred soncem postane del vaše vsakodnevne rutine za ohranjanje lepote, ne glede na letni čas. Poleg zaščite kože obraza je pomembno poudariti tudi zaščito ustnic, ki ne proizvajajo kožnih pigmentov ali melanina, zaradi česar nimajo naravne zaščite pred UV žarki.

Zimski zavezniki idealne kože so ...

1. Ideal Soleil obarvana zaščitna krema 3 v 1 SPF 50+

Vichy za vsakodnevno zadrževanje na prostem svetuje Ideal Soleil obarvano zaščitno kremo 3 v 1 SPF 50+ proti temnim lisam. Zahvaljujoč formuli, ki je obogatena s Phe-Resorcinolom, zagotavlja učinkovito visoko zaščito proti nastanku pigmentnih lis, medtem ko negovalni pigmenti v kremi v trenutku poenotijo polt. Nova Ideal Soleil obarvana zaščitna krema 3 v 1, ki izravnava, popravlja in preprečuje poškodbe kože, je primerna za zaščito občutljive kože obraza ter je na voljo z zaščitnim faktorjem SPF 50+ za zelo visoko zaščito.

Vichy

2. Ideal Soleil stik za občutljiva področja SPF 50+ / UVA20 XL

Kot del redne zimske opreme svetujemo, da poskusite Vichyjev stik za občutljiva področja. Za boj proti škodljivim učinkom UV žarkov in za zaščito dragocenega genskega kapitala kože so Laboratoriji Vichy v stik za občutljiva področja dodali fotostabilen sistem filtrov s širokim spektrom zaščite proti UVA/UVB žarkom, ki temelji na sistemu Mexoryl®. Njegova hipoalergena formula brez dišav in parabena je preizkušena na občutljivi koži pod dermatološkim nadzorom. Obogatena je s termalno vodo Vichy, ki pomirja, krepi in obnavlja kožo.

Vichy

3. Dry touch fluid za obraz SPF 50/30

Imate mešano ali mastno kožo? Med izvajanjem intenzivnih športnih aktivnosti na prostem Vichy svetuje Dry touch fluid za obraz SPF 50/30, ki zagotavlja visoko zaščito pred UVB in UVA žarki. Lahka matirajoča tekstura nudi optimalno zaščito zahvaljujoč formuli, obogateni s sistemom filtrov Mexoryl® XL in minerali, ki pomagajo zaščititi kožo pred sončnimi žarki, temnimi lisami in prezgodnjim staranjem kože, ki je posledica negativnih vplivov sonca. Izdelek je primeren za občutljivo kožo in je hipoalergen ter vodoodporen.

Vichy

Preberite še: "Letošnje leto sem začela z novimi lepotnimi navadami - organsko!"

Priporočamo tudi: Top naravna maska za lepše in bolj zdrave zobe

Najbolj brano