5 dragocenih nasvetov dermatologov za nego kože pomladi in poleti: Vzemite jih resno in opazili boste razliko

Če svojo kožo pozimi negujemo s serumi, olji in težkimi kremami, nega kože spomladi zahteva povsem drugačen pristop.

5 dragocenih nasvetov dermatologov za nego kože pomladi in poleti: Vzemite jih resno in opazili boste razliko - Foto: Instagram

V tem letnem času mnogi od nas ponovno razmišljamo o različnih področjih svojega življenja. Spomladansko čiščenje velja za vse, od naših domov in garderob do naših čustvenih meja in družbenih omrežij, saj v toplejšem vremenu in bistveno daljših dneh, naše telo kar kliče po proaktivnih spremembah in svežem vetriču novosti.

Vendar pa obstaja ena stvar na katero pogosto pozabimo, to je rutina nege kože. Naša koža je zahtevna in nanjo vpliva nešteto dejavnikov, tudi sezonske spremembe. Povečana izpostavljenost UV sevanju in naraščajoče temperature, ki jim je naša koža izpostavljena lahko negativno vplivajo na kožo. 

Ne spreglejte:

In medtem, ko smo svojo kožo pozimi nahranili s serumi, olji in težkimi kremami, je za nego kože spomladi potreben povsem drugačen pristop – lahke kreme ali še bolje geli, ki se hitro vpijejo, ne zapirajo por in kože ne dražijo. Obstajajo tudi različni tretmaji, ki obnavljajo kožo.

Vse to pomeni, da je čas za uvedbo prenovljene rutine in kdo nam lahko pomaga bolje kot dermatolog? Dermatologi so nam razkrili vrhunske nasvete glede nege kože spomladi!

1. Ne pozabite na zaščito pred soncem

SPF je obvezen vsak dan, ne glede na vreme. Izberite SPF 30 ali 50 širokega spektra za optimalno zaščito pred sončnimi opeklinami, kožnim rakom in prezgodnjim staranjem kože. To pravilo velja za celotno kožo, ki je izpostavljena soncu, in ne samo za obraz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

2. Redno dopolnjujte svoj SPF

Nanesite kremo za sončenje vsakih nekaj ur, še posebej po plavanju, potenju ali brisanju z brisačo. Najboljši nasvet: Ne pozabite, da je število vašega SPF pokazatelj, kako dolgo ste bili zaščiteni, in ne moč kreme za sončenje, kot se najpogosteje dojema.

3. V svojo rutino vključite vitamin C

Če se spopadate z utrujeno kožo in temnimi madeži, kot so melazma ali povnetna hiperpigmentacija, sta pomlad in poletje čas, ko morate biti še posebej previdni pri rutini nege kože. Vitamin C je znan po svojih belilnih in sijočih lastnostih. Je močan antioksidant, ki učinkovito deluje tudi pod plastmi SPF.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sasha Mei (@sasha.mei)

4. Ostanite v senci

Čeprav razumemo vašo potrebo, da se v celoti prepustite soncu, to ni dobra praksa za kožo. Dobra novica so možni kompromisi. Poiščite senco med 12. in 14. uro, ko je sonce neposredno nad vašo glavo, ob drugih urah pa nosite očala in sončni klobuk s širokim robom za dodatno zaščito obraza, vratu in ušes.

5. Temeljito očistite kožo

Že veste, kako pomembno je čiščenje – to je utrdba v vaši rutini in je ključnega pomena v vsakem letnem času, še posebej v najtoplejšem. Kožo čistite 60 sekund, dvakrat na dan, in se prepričajte, da čistilo ustreza vašemu tipu kože. Pozorni bodite tudi na sestavine, ki lahko podpirajo delovanje kožne pregrade, kot so ceramidi, hialuronska kislina in glicerin, ki so vedno priporočljivi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sss (@sophiess)

Fotografije: Instagram/@shaninamshaik

Preberite še: Spomladanska razstrupljevalna kura: nasveti za povrnitev zdrave teže pred poletjem

Priporočamo tudi: Pozabite na široke kavbojke, v modo se vračajo te kavbojke in 90-ih, ki se prilegajo vsem tipom postave

Najbolj brano