Kaj se v resnici zgodi z vašo kožo, če pred spanjem ne odstranite ličil: Posledice vas bodo šokirale

Ne glede na to, koliko denarja porabite za kakovostne kreme, tonike, serume, če si pred spanjem ne odstranite ličil, je vse zaman. Poglejte si, zakaj. 

Lepota, 24. 2. 2022
Kaj se v resnici zgodi z vašo kožo, če pred spanjem ne odstranite ličil: Posledice vas bodo šokirale - Foto: Instagram

Nič več razmišljanja in iskanja razlogov, zakaj si zvečer ne bi odstranili ličil, nič več izgovorov, da smo preutrujeni, celo leni. Da odstranimo svoja ličila, preden se se odpravimo spat, je najmanj, kar lahko naredimo za svojo kožo. Odstraniti ličila je podobno kot sleči nedrček, ko se po dolgem dnevu utrujeni vrnemo domov. Kot nekakšna osvoboditev. Če občutka še ne poznate, ni več poti nazaj, od zdaj naprej redno odstranjujte svoja ličila, se spoznajte z občutkom svobode in svežine, ter najpomembneje privoščite počitek in svobodo dihanja tudi svoji koži. Svoje čistilne robčke, s katerimi običajno odstranite ličila, ko seveda za ta postopek niste preutrujeni, zavrzite, saj so daleč od optimalnega sredstva čiščenja, in se opremite z dobrim čistilnim gelom. 

Prvi korak je, da se soočite z resničnimi posledicami in ugotovite, kaj se dejansko zgodi z vašo kožo, če preskočite odstranjevanje ličil pred spanjem.

Številni izdelki za ličenje vsebujejo sestavine, kot je silikon, ki maši pore. Če imate najmanjšo nagnjenost k aknam, bodo zamašene pore zagotovo spodbudile njihov razvoj, v »najsrečnejšem« scenariju pa bo vaša koža postala le še bolj grudasta.

Ne spreglejte: 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Swisse Beauty (@swissebeauty)

Zamašene pore preprečujejo tudi sproščanje naravnega sebuma, kar lahko poleg aken povzroči tudi razširjene pore.

Preskakovanje večerne nege kože obraza vodi tudi v pospešeno staranje kože, saj ličila lahko zadržijo umazanijo iz okolja in proste radikale, ki poškodujejo kožne celice, vključno s kolagenom. Poleg tega se bo koža bolj izsušila, kar bo prispevalo k njenemu staranju in nastajanju novih ter poglabljanju obstoječih gub.

Še en nezaželen učinek, h kateremu zagotovo pripomore tudi neodstranjevanje ličil, je vtis brez življenja in utrujenosti ter neenakomeren ten kože. Tega pa si resnično nihče ne želi, kajne?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chriselle Lim 🌟 (@chrisellelim)

Še posebej pomembno je, da odstranimo ličila, ki jih nanašamo okoli oči, saj lahko poleg tega, da povzročijo različne okužbe, povzročijo tudi prekomerno izpadanje trepalnic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUMĒI Cosmetics (@lumeicosmeticsitalia)

Med spanjem poteka najučinkovitejša obnova celic celotnega telesa, pa tudi našega največjega organa. Če ne odstranite ličil, preprečite ta naravni proces, v katerem vaše telo namesto vas opravi delo, ki naj ga kozmetični izdelki le dopolnjujejo in ne obratno. Torej, domača naloga, nakup dobrega čistilnega sredstva, s pomočjo katerega nikoli več ne boste spustili večernega čiščenja obraza. 

Fotografije: Istagram/@kendalljenner

Preberite še: Najljubše superge Dakote Johnson: Vrača se večna klasika, ki jo vsi obožujemo

Priporočamo tudi: Blake Lively osupljiva v kar dveh čudovitih stajlingih na tednu mode v New Yorku

Najbolj brano