Fotopomlajevanje: Kozmetična storitev, ki vam vzame nekaj let

Se staranja bojimo? Je staranje nekaj slabega? "Menim da ne," pravi Danijela Cerovak iz salona Neguj.SE. "Staranje je naraven biološki proces in sprejeti ga moramo z odprtimi rokami in nasmehom na obrazu."

Promocijsko sporočilo, 6. 4. 2022
Fotopomlajevanje: Kozmetična storitev, ki vam vzame nekaj let - Foto: Profimedia

Vsekakor pa lahko proti staranju naše kože naredimo korake, ki bodo proces staranja kože nekoliko upočasnili.

Z biološkim staranjem telesa se tudi naša koža prične spreminjati. Iz leta v leto opažamo, da postaja čedalje bolj suha, pusta, manj prožna in bolj povešena. Že kmalu po 25. letu starosti se začnejo pojavljati prve gubice, ki pa se z leti samo še poglabljajo.

To so znana dejstva, se strinjate? 

Če gremo od začetka. Na staranje naše kože lahko vpliva veliko faktorjev. V prvi meri je tukaj dednost, na katero sami žal ne moremo vplivati. Ljudje s suho kožo bodo hitreje dobili gubice in njihova koža bo bolj povešena, kot pri tistih, ki imajo v osnovi denimo bolj mešano ali mastno kožo.

Prav tako na staranje kože močno vpliva sonce. UV žarki so zelo škodljivi, ne samo poleti, temveč skozi celo leto, saj povzročajo, da se naša koža stara veliko hitreje. Zato lahko opazimo pri posameznikih, ki veliko časa preživijo na dnevni svetlobi oz. soncu, da se jim je koža hitreje postarala, kot tistim, ki večino časa preživijo v notranjih prostorih, nosijo velika pokrivala in uporabljajo kvalitetno zaščitno kremo.

Prav zato je izredno pomembna uporaba zaščitnega faktorja skozi celo leto, saj na ta način preprečimo UV žarkom, da bi kožo poškodovali in povzročili še več gubic.

Poleg ustrezne zaščite proti soncu in izogibanju nezdrave hrane, ki kot vemo, zelo neugodno vpliva na našo kožo je za lep in zdrav videz pomembno tudi dobra hidracija kože. Vsak dan je priporočljivo piti dovolj vode, saj bo dehidrirana koža postala pusta in uvela, gubice pa še toliko bolj vidne. 

Zdaj pa resne zadeve.

Potrebno je poskrbeti tudi za ustrezno kozmetično nego kože, ki se mora prilagajati vašim potrebam, saj je vsaka koža različna in potrebuje svojo posebno nego. Za svojo kožo moramo vestno skrbeti vsak dan z nanosom vlažilne kreme za obraz, zjutraj in zvečer, ki bo poskrbela, da bo vaša koža dobro navlažena in zaščitena pred škodljivimi snovmi iz onesnaženega okolja.

Kadar ustrezno skrbimo zase, a vseeno ne moremo ubežati toku časa in se izogniti nastanku gub ter povešenju kože, kot posledici gravitacije, pa nam lahko za to pomaga sodobna tehnologija, ki čedalje bolj napreduje in nam olajšuje življenje. V boju proti gubicam in povešeni koži si lahko pomagamo z različnimi aparaturnimi tehnikami, ki se izvajajo v kirurških, estetskih in kozmetičnih salonih. Ena izmed njih je fotopomlajevanje.

Kaj pravzaprav je fotopomlajevanje?

Fotopomlajevanje ali kot mu tudi drugače rečemo "Nekirurški lifting obraza" je storitev, ki v primerjavi s kirurškim liftingom, ne potrebuje kirurškega posega, saj gre za neoperativen tretma. Izvaja se v kozmetičnih salonih, delo pa opravi izučena in izkušena kozmetičarka na tem področju. 

Fotopomlajevanje je tretma za pomlajevanje obraza, ki zmanjšuje gubice, izrazne linije ter poudari obliko obraza. Izvaja se ga s pomočjo IPL laserja. IPL pomeni "Intense pulsed light", kar v prevodu pomeni intenzivna pulzna svetloba.

Ta deluje na principu uporabe svetlobnih pulzov, kjer IPL svetloba prodira globoko v kožo, pri tem pa ne poškoduje povrhnjice. Tam sproži obnavljanje celic v koži ter povzroči tvorbo novih kolagenskih in elastinskih vlaken, ki zapolnijo gube. To je tisto kar si želimo za bolj mladosten obraz.

Gre za obnovo in pomlajevanje kože na zelo hiter in neinvaziven način, saj se sprememba na koži pozna že po prvem tretmaju. Vseeno se za optimalne rezultate priporoča več tretmajev, torej 5 do 6 tretmajev, ki se izvajajo v razmaku 2 do 3 tednov. Predeli, kjer se najpogosteje izvaja fotopomlajevanje je seveda obraz, lahko pa se ga izvaja prav tako na vratu, dekolteju ali celo na hrbtišču dlani, saj je tudi tam koža občutljivejša, suha, povešena ter zelo nagnjena k nastanku hiperpigmentacij.

Koža po tretmaju postane bolj prožna, napeta in gladka, ter dobi bolj enakomeren in svetlejši ten. Rezultat tega je, kot že samo ime pove, pomlajena koža.

Še zaključek.

Tretmaja se lahko poslužujejo vsi, tako moški, kot ženske, ki bi si želeli izboljšati videz svoje kože, zmanjšati pojavnost gub in povešene kože ter na splošno bolj svež in mladosten videz obraza, vratu in dekolteja. 

Najbolj brano