Lesket na vekah: dragoceni odtenki tega poletja

Kovinsko lesketanje se je iz škatlic za nakit preselilo na obraz, natančneje na veke.

Lepota, 18. 8. 2014
Lesket na vekah: dragoceni odtenki tega poletja - Foto: imaxtree, promocijsko

Zasijte podnevi

Izbirajte barvne tone znotraj enega odtenka. Zlata in bronasta sta odlični za temnejšo in olivno barvo kože, medtem ko srebrna dela čudeže na svetli koži. Še vedno niste prepričani, ali ste izbrali pravi odtenek? Pomagajte si z nakitom.

Če nosite veliko zlata, izberite tople metalne barve senčila, če ste ljubiteljica srebra, se poigrajte z bolj hladnimi kovinskimi odtenki.

Ker ti odtenki odbijajo barvo, avtomatsko delujejo kot osvetljevalci. Z enim samim, res nežnim nanosom nanesite senčilo še tik pod obrvi in na vrh ličnic. Ustvarili boste sijoč dnevni lifting. Izogibajte se svetlečim ustnicam.

Ustnice 'zmrznjenega' sijočega videza nas v trenutku postarajo. Raje posezite po nevtralnih odtenkih kožne barve, ki ne bodo tekmovali z vašimi sijočimi metali.

Težki metalci

senčiloSenčila z metalnim odsevom so kljub pomanjkanju svetlobe primerna tudi zvečer. Če jih zmočite, na vekah ustvarijo neverjeten visokosijoči učinek.

Čopič ali gobico za nanos senčila pred nanosom torej pomočite pod tekočo vodo. Da ne boste pogrevali videza 'Studio 54', poudarite pogled – oko s črno barvico, obrvi z rjavo, ki ustreza barvi vaše polti.

Sijoči videz bo videti resnično šik le ob 'polni' polti in poudarjenih obrveh. Če imate močno izražene drobne gubice pod očmi ali podočnjake, nanesite senčilo le na zgornje veke in ga razmažite čez kotičke oči, za sijaj pa ga nekaj nanesite tudi v središče ličnic.

Tu bo senčilo ujelo svetlobo in na vašem videzu pustilo dvakrat bolj svež učinek. Preden se odpravite ven, se še fotografirajte, saj boste na fotografiji takoj videli, ali morate učinek svetlikanja ublažiti ali popestriti. Za piko na i bodo poskrbeli sijoči nohti. Poskusite najti soroden, vendar ne isti odtenek. Barva svetlečega kakija bo primerna tako za tople kot hladne odtenke senčil.

Prevedla: Petra Windschnurer

Najbolj brano