Če si želite dolgih in bujnih las, si jih ne smete striči v teh dneh v tednu: To so najboljši dnevi za striženje las po luninem koledarju

Od tega, kako vpliva na rast, do tega, kateri čas je najprimernejši, ali kako krepi korenine, če je luna v obdobju naraščanja ali upadanja. Preberite vse o vplivu luninega koledarja na naše navade in zlasti na striženje las.

Lepota, 20. 9. 2023
Če si želite dolgih in bujnih las, si jih ne smete striči v teh dneh v tednu: To so najboljši dnevi za striženje las po luninem koledarju - Foto: Profimedia

Danes je več kot nekaj ljudi, ki se pri sprejemanju številnih odločitev v življenju ravnajo po luninem koledarju. Od tu ne dvomimo v to prakso, niti je ne postavljamo pod vprašaj. Želimo le, da razumete, kaj je v skladu z luninim koledarjem priporočljivo pri sprejemanju tako banalnih odločitev, kot je striženje. Če ste bili vedno radovedni, si preberite, da bi to razumeli.

Ne spreglejte:

Strokovnjaki pojasnjujejo, da se lunin koledar že od nekdaj uporablja za načrtovanje številnih dnevnih dogodkov v življenju ljudi, vključno s striženjem las.

Da bi ga razumeli, moramo biti pozorni na faze, skozi katere gre Luna, lunarne dneve in položaj Lune v posameznem ozvezdju, saj vse to poleg harmonije vpliva tudi na zdravje in rast las. in duhovno blaginjo.

Iz aplikacije opozarjajo, da je kombinacija vseh teh dejavnikov tista, ki vzpostavi energijsko ozadje vsakega dneva in glede na to obstajajo ugodni dnevi za to delovanje, drugi nevtralni in tretji neugodni, v katerih striženje las ni priporočljivo.

Ostrižite se na ugoden dan

V skladu z luninim koledarjem in glede na te ugodne dneve naj bi, če to storite na enega od njih, lasje rasli bolj zdravi in ​​hitreje.

Postrizite se na nevtralen dan

V nevtralnih dneh so energije našega telesa uravnotežene in na nas ne vplivajo niti pozitivno niti negativno. Toda ... kakšne so posledice striženja las na neugoden dan?

Striženje na neugoden dan

Po mnenju tistih, ki sledijo temu luninemu koledarju, lahko striženje las na dan, ki za to ni ugoden, kasneje upočasni rast las in negativno vpliva na njihovo stanje.

Lunin koledar

Ta koledar izvira iz vedske astrologije, kjer je luna veljala za zelo močan vir vpliva na energijo ljudi. Energija v ljudeh nenehno kroži, tudi v njihovem telesu in laseh, zato so ugodni ali neugodni dnevi za striženje tako pomembni, saj je veljalo, da lahko sprememba s striženjem, ko "ni treba", spremeni njeno ravnovesje in izgubi vitalnost.

Nevtralni dnevi

Nevtralni dnevi so tisti, ko vpliv Lune uspe nevtralizirati vpliv, ki ga lahko povzroči na negativen način, tako da striženje morda ne bo koristno ne le za lase, temveč tudi za duhovno stanje vsakega posameznika.

In tukaj nas strokovnjaki opominjajo: »Pomembno je vedeti, da je glava najpomembnejši center, ki usklajuje vse procese telesa, zavesti in psihe, zato vsak vpliv nanjo vpliva na človeka kot celoto. To velja za striženje, negovalne postopke in obiske kozmetičarke.”

Nekaj ​​priporočil

  • Če si lase postrižete med rastočo luno, pravijo, da bodo hitreje rasli.
  • Nasprotno, če to počnete v času pojemajoče lune, trdijo, da upočasni rast las, vendar okrepi korenine in zmanjša izpadanje las.
  • In še zadnje priporočilo: ne strižite se po obroku, niti pozno popoldne ali zvečer.

Razumevanje luninega koledarja

Lunarni koledar ima 30 titijev, to je 30 lunarnih dni. Ti tithi so razdeljeni na dve obdobji po 15 dni. V vsakem od teh dveh obdobij pravijo, da so neugodni dnevi za striženje las 4., 9. in 14. ter Amavasya, nova luna.

Striženje ob polni luni

Tudi striženje las na šesti lunarni dan ni priporočljivo. Je del tistih neugodnih dni in sovpada s polno luno. Prav tako se ne dogovorite za obisk pri frizerju na dneve Surya-Sankranti, to je dneve, ko sonce prehaja iz enega zodiakalnega znaka v drugega. In če ni bilo vse skupaj povsem zamotano, iz aplikacije strokovnjaki pravijo, da se pri izdelavi luninega koledarja za striženje upošteva še en dejavnik: položaj Lune v ozvezdjih. In, mimogrede ... le 12 od 27 ozvezdij, ki obstajajo, je ugodnih za spremembo videza.

Seveda obstaja še ena različica. No, nekateri menijo, da je najboljši čas za dobro preobrazbo ob polni luni. Razlog je v tem, da menijo, da je to čas največje regeneracije.

Torek in sobota sta neugodna dneva za striženje

Kateri dan za striženje?

Za vedsko astrologijo se torki in sobote štejejo za neugodne dni za striženje. In imajo svoje razloge. Po njihovem mnenju je torek dan Marsa, ognjenega planeta z zelo močno in agresivno energijo. In sobota, Saturnov dan, je povezana z asketizmom, omejitvami in žalostjo.

Tako boste v luninem koledarju za striženje našli vse te nasvete, da boste vedeli, kje ste vsak dan in ali je to ugodno ali ne. In ja, očitno bo tu prišla do izraza dobra spretnost vašega frizerja. Torej, če kljubujete vsem koledarjem na neugoden dan, poskrbite vsaj za to, da se vam vaš bob najbolje striže.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Senčilo, ki se ga izogibajte, če ste stari nad 50 let: Ne uporabljajte ga, ker lahko močno poudari gube

Priporočamo tudi: Najboljša semena, ki bi jih morala uživati vsaka ženska, ko dopolni 50 let: Upočasnjujejo staranje kože in kosti ter močno omilijo prve znake menopavze

Najbolj brano