Lunin koledar las 2022: Kateri so najboljši dnevi za striženje (ali ne) v naslednjih mesecih?

5. 2. 2022
Lunin koledar las 2022: Kateri so najboljši dnevi za striženje (ali ne) v naslednjih mesecih? (foto: Instagram)
Instagram

Upoštevajte priporočila luninega koledarja in ohranite svoje lase zdrave in sijoče.

Ženske smo težko še bolj navezane na svoje lase in vedno smo pripravljene poskrbeti za njihovo najboljšo nego ter oskrbo. Pa ste vedeli, da na lase ne vpliva samo nega, ki jo lasem privoščimo, v ozadju je še veliko več. Obstaja namreč legenda, ki trdi, da ima luna prav poseben vpliv na rast naših las in dlak na telesu. In glede na to, da luna več kot očitno vpliva na naše razpoloženje, je morda nekaj resnice o njenem vplivu tudi na drugih področjih. Na vas je, da verjamete ali ne, toda če se sklicujemo na lunin koledar las, obstajajo dnevi v mesecu, ki so veliko ugodnejši od drugih, za striženje, barvanje las ali celo odstranjevanje dlak. Luna naj bi celo vplivala ne celoten videz naših las, med drugim celo odloča o tem, kako močni in sijoči bodo.

Bi torej morali pri striženju las upoštevati lunin koledar?

Strokovnjaki pravijo, da naj svoje lase, da ti bi rasli hitreje in ostali močni, strižemo vsakih 10 do 12 tednov, ko se luna debeli ali je polna in je v znamenju leva ali ovna. Ti dnevi pa niso tako pogosti, zato pri načrtovanju svojega striženja bodite še posebej pozorni. 

Če torej ravno razmišljate o obisku frizerja, na koledarju preverite ali je obisk frizerja na določen datum res najbolj optimalna in lasem prijazna izbira. 

Ne spreglejte: 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Lunin koledar las: kakšen vpliv ima luna na lase?

Še posebej v rastočih obdobjih lune je priporočljivo razmišljati o osvežitvi naših las, vse z namenom, da izkoristimo energijo lune in vse prednosti zvezd ter si nato lažje povrnemo nekaj centimetrov dolžine. Po priporočilih strokovnjakov bi bilo bolje dati prednost dnevom, ko luna narašča, torej dva do tri dni pred polno luno in si tako zagotovili časovni okvir, ki ni primeren le za škarje, ampak tudi za spremembe barve in nego las. Nasprotno pa velja pravilo, da je potrebno zlasti v obdobju padajoče lune, lasem nameniti "kapilarni počitek". V tem obdobju torej ni priporočljivo striženje niti barvanje las.

Lunin koledar las: kateri so najboljši dnevi za striženje v februarju 2022?

Če si lase želite postriči v mesecu februarju, to naredite v tednu med 5. in 11., in da ohranite gostoto vaših las, izberite termin med 15. in 18. februarjem. Poskrbite, da bodo vaši lasje med 2. in 4. februarjem ter med 12. in 14. februarjem počivali, saj to obdobje ni primerno za striženje ali barvanje. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Lunin koledar las: kateri so najboljši dnevi za striženje v marcu 2022?

V marcu 2022 so najboljši dnevi za striženje med 4. in 9. marcem, ugodni dnevi pa so tudi med 14. in 18. Svojim lasem dovolite počivati med 2., 3., 11., 12. in 13. marcem. 

Fotografije: Instagram/@kaiagerber

Preberite še: Črno obrobljene oči in bleščeče ustnice: Chanel napoveduje nove lepotne trende za letošnjo pomlad

Preberite tudi: Poslovite se od običajnih modrih kavbojk, letos jih bo zamenjal ta živahen trend