Iz prve roke: Petra Windschnurer z Elle na Philips Fashion Weeku

Po zaključku tedna mode v Kinu Šiška je svoje vtise strnila urednica mode in lepote pri reviji Elle Petra Windschnurer.

Petra Windschnurer v družbi Lorelle Flego

SREDA, 4. 4. 2012

7.10 Čeprav sem se dan prej v Kinu Šiška zadržala dlje, kot sem nameravala, me iz postelje veliko prezgodaj meče moja mala, ki mora biti v šoli ob 7.45. Akcija.

8.00 Prva kava in prva kriza.

8.15 Ker me že drugi dan pesti neizmerna lakota, oropam hladilnik še zadnjega jogurta in v vrečki za kruh zaman iščem tistega posušenega od predvčerajšnjem.

8.30 Visim na Twitterju, čekiram poste, gledam videoposnetke, vse v službi Philips Fashion Weeka.

8.45 Druga kriza. Nikakor se ne morem spraviti k pisanju recenzije videnih modnih revij. Vsi tisti, ki so videli risanko o Spuži kvadratniku in njegovem spisu, ki se nikakor noče napisati, vedo, kaj 'prestajam'.

9.00 M. me heca, naj grem za navdih nahranit mačko, pospravit dnevno sobo, zložit perilo. Mogoče pa res.

9.30 O. k., zdaj pa resno, lektorji čakajo, fotografije so skoraj že izbrane. Dajmo, prsti, začnite tipkat.

12.30 Z zadnjim opisom kolekcije mečkam že več kot pol ure. Reši me odrešilni poziv na kosilo.

13.00 Končano. Kosilo, kaj pa drugega.

13.30 Še ikono Pošlji stisnem, pa bo ... ja, seveda, mailbox je spet poln. *#%.:(

13.40 K popoldanskemu spancu hitim uspavat malega. Najprej zmanjka mene, in ko me nekdo vleče za lase, se spomnim, da sem tukaj zaradi drugega razloga. »Zdaj pa spat, če ne bo mami jezna!«

14.00 Mogoče je čas, da začnem razmišljati, kaj bom oblekla. Nekje v sebi sem vedela, da bo vnaprej pripravljen pastelni stajling ostal samo v kategoriji pripravljen.

14.30 Še preden skočim pod tuš, po kopalnici lovim avtomobilčke, ki so zelo prikladno parkirani pred vhodom v tuš kabino.

16.00 Na poti v Ljubljano.

16.45 Hitim v backstage, kjer si želim ogledati oblačila od blizu in z oblikovalci predelati bistvene značilnosti, ki opredeljujejo njihove kolekcije.

17.15 Opa, bolj počasi. Še vedno si stvari raje zapisujem. S snemalnikom se ne marava kaj preveč.

17.20 Kliče me Ekoas, ki bi rad v zakulisju poklepetal s hrvaško manekenko Petro. Nima zapestnice, zato goljufava. Varnostniki so letos svoje delo vzeli precej resno in so neomajni. Brez zapestnice ni vstopa.

18.10 Almira Sadar, Tanja Zorn, Farandula, Simona Muc. Kdo še manjka?

18.20 Tina in Maja lovita in pred fotoobjektiv vabita lepo oblečene obiskovalce, jaz kot oko sokolovo lovim Nur (Majina ljubka hčerka, že zdaj prava cosmopolitanka).

18.30 V dvorani z Lorello obdelujeva včerajšnji dan. Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

18. 55 Tanja Zorn. Se vidi, da ima oblikovalka kuhano volno v malem prstu. Kolekcija je neizmerno boljša od prejšnje.

19. 10 Draž pletenine! Seveda Urške in Tomaža nisem našla v zakulisju. Čudovito. Rdeča obleka! Sem končno našla rdečo obleko? Sem jo res?!

19.30 Končan je prvi sklop revij. Ker hočem takoj v zakulisje, že vstajam, drugi sedijo. Maksi! Lorella, si predstavljaš, da bi vstala in se po brvi sprehodila v backstage? To bi pa bil egotrip sprehod, a?

19.40 Nejc in Pop IN. Vklop v živo. Vem, da mežikam kot nora, a si ne morem pomagati. Lorella me pozneje heca, da mora čez moje odgovore vedno spuščati videoprispevke, ker sem bojda zaradi nadpovprečno veliko utripov s trepalnicami videti zadeta. Kaj bi jaz brez tebe, draga moja, vedno se imava lepo, ko sva skupaj.

19.50 Na poti v zakulisje srečam Zorana. Všeč mi je njegov črni humor. Kaj mi je rekel, ko sem ga vprašala o kolekciji in tem, kako se počuti, bo ostala najina skrivnost. Še vedno se smejim.

20.20 Bird of  Prey. Pojem jo že od nedelje, ko sem prebrala, kaj je navdihnilo kolekcijo Jelene in Svetlane Proković. Zapojem jo še njima in onidve jo zapojeta z mano. Neprecenljivo. Njune ptice so fantastične. Kurjo polt dobim že v zakulisju, kaj bo šele takrat, ko udarijo prvi takti.

20.30 Z gospo Grošljevo nosiva isto obleko Nataše Peršuh. Ona zapeto, jaz odpeto.

20.50 Končam z 'mučenjem' oblikovalcev. Mi uspe uiti še na en džin tonik?

21.00 Raje ne. Ker se mi zdi, da dvorana že poka po šivih, jo raje mahnem notri. Pa še kako prav sem imela.

21.15 Polno. Krcato. V dobrobit povabljencem s strani sponzorjev nas razsedejo. Z Uršo Jerkič si deliva stol.

21.17 Začenjamo. Lorelli sem obljubila, da tokrat ne bom tvitala. Pravi, da sem nesocialna. A lahko kukam k Urši? Ne!

22.10 Konec. Bird of  Prey! Zoranovi moški so fantastični, vzamem vse štiri. Nataša Hrupič, mi, prosim, zadnjo obleko izdelaš v modri barvi? Pismo nahrbtnik, vedela sem, da mi bo o njem najbolj navdušeno razlagala Aiša. Nataša Peršuh, reci, prosim, da je tisti moder plašč prehodni, sicer bo naslednje leto v omari viselo čisto preveč zimskih.

23.00 Drugi džin tonik. Mislim, da je bolje, da na tem mestu zaključim z dnevnikom. A ne, Barbi, Dunja, Meta, Den, Mimi, Gačo, Zoran, Edo, Anja, Barbara, Irena ... Se vidimo oktobra?

Najbolj brano