Bi imeli naglavni telefon v slogu Lady Gaga? Pokličite Fred Butler!

Na seznamu strank Fred Butler so tudi Björk, Lady Gaga, Nicki Minaj, Beth Ditto, La Roux, pa podjetja Swatch, MTV, Nike, Samsung, Mini ...

Fredino najljubše obdobje v modi so "psihedelična" šestdeseta.

Pred nekaj manj kot desetletjem je ta modna oblikovalka, stilistka in blogerka diplomirala na univerzi v Brightonu, zdaj pa živi in dela v Londonu, natančneje v boemskem Dalstonu. 

Njen kreativni podpis zaznamujejo živahne barve, psihedelični vzorci in kontrasti, navdih išče v glasbi in umetnosti, najboljše ideje pa se ji porajajo med vadbo joge. O svojem delu pravi, da izdeluje "nosljive skulpture" - med najodmevnejšimi je gotovo tisti naglavni telefon, ki si ga je v videospotu za pesem Telephone nadela Lady Gaga.

Kot že omenjeno, Fred piše tudi svoj spletni dnevnik - njen blog Fred Butler Style je eden najbolj uglednih modnih blogov na Otoku. Že dvakrat se je predstavila na londonskem tednu mode, pri Observerju pa so jo pred kratkim označili za vzhajajočo zvezdo modne industrije.

Zdaj bo Fred Butler gostja drugega Philips Fashion Weeka v Ljubljani. Spoznate jo lahko v torek, 3. aprila, ob 15.30 v Kinu Šiška, kjer bo predavala o praktičnosti modnih filmov. Program Fashion Weeka v celoti najdete tukaj.

Najbolj brano