Sproščena eleganca Hotela Louis München

V središču nemškega Münchna od leta 2009 stoji popoln hotel za poslovno srečanje ali urbani pobeg.

Dekor, 23. 11. 2013
Sproščena eleganca Hotela Louis München - Foto: Kull & Weinzierl GmbH in promocijsko gradivo

12 let po tem, ko je karizmatični duo, Rudi Kull in Albert Weinzierl, predstavil koncept sodobnega butičnega hotela v bavarski prestolnici (hotel Cortiina), sta postala najbolj cenjena hotelirja ter gastronoma v Münchnu. Njun Louis Hotel je popoln odraz prestolnice, v kateri stoji: eleganten in srčen.

Ker stoji neposredno ob živahnem Viktualienmarktu, je hotel Louis odlično izhodišče za vsakega obiskovalca Münchna, saj ga od znamenitosti, kot so Glockenspiel, Hofbräuhaus in slavna Maximilianstrasse, loči le kratek sprehod.

V bližnji okolici, natančneje ob Louisovem sestrskem hotelu Cortiina, ki leži le nekaj ulic stran, si lahko privoščite kanček prave Italije z najboljšim espresom daleč naokrog. Kdo ve, morda boste v hipu znali govoriti italijansko bolje, kot ste kdaj upali.

V bližini lahko zavijete tudi v eno izmed najlepših kavarn, Cafe Schiffmacher, katere posebnost je, da kavo pražijo sami in jo nato pripravijo s prav posebnim avtomatom iz Firenc, ki ga lahko upravljata le dve osebi. Odveč ne bo niti skok v Ludwig Beck, meko strastnih zapravljivcev (kjer lahko Louisovi gostje kupujejo z desetodstotnim popustom), ali pa si privoščite ulično avanturo z Maxiimlianstrasse, ki ponuja približno 70 trgovin in je že od nastanka (1853) dvigovala veliko prahu.

Georg Friedrich Christian Bürklein, arhitekt te edinstvene ulice, je namreč doživel številne kritike svojega arhitekturnega sloga.

Po dnevu, polnem raziskovanja, hotel Louis svojim gostom ponuja 72 individualno zasnovanih sob, velikih od 20 do 70 kvadratnih metrov. Vse sobe v notranjosti očarajo s skrbno izbranimi podrobnostmi, individualno izdelanimi kosi ter visokokakovostnimi materiali. Prav vsakega gosta tako pričakajo čudovito prijetno pohištvo iz orehovega in hrastovega lesa, pisane preproge, unikatna svetila, posteljna garnitura iz povsem naravnih materialov, čudovit razgled, ogrevana tla v kopalnici, francoski balkon in vsa potrebna sodobna tehnologija, kot so televizor, brezžični internet, postaja za iPod, glasbeni predvajalnik, video na zahtevo, individualno nastavljiva klimatska naprava ...

Večje sobe poleg naštetega ponujajo še nekaj posebnega luksuza v obliki dodatne kvadrature, pohištva in kopalne kadi, največja, The Louis Room, s 70 kvadratnimi metri pa ima tudi ločena kopalnico in stranišče ter dva manjša balkona. V ceno vsake sobe je vključena tudi uporaba savne ali fitnesa.  V duhu raziskovanja za hotelsko restavracijo sta se lastnika odpravila vse do Japonske, kjer sta želela iz prve roke spoznati japonsko kulinariko in kulturo prehranjevanja.

Niso ju preveč mikale luksuzne restavracije, veliko bolj ju je zanimalo, kje se lokalni prebivalci zadržujejo po službi in v svojem dragocenem prostem času, kaj tam pijejo in kaj prigriznejo. Pot ju je pripeljala do gospe Emiko, ki jima je predstavila vse, kar sta iskala. Spoznala in izkusila sta, kako pomembna je Japoncem odgovornost do kakovosti, kako sofisticirano prehranjevalno kulturo imajo, in prav to je bilo tisto, kar sta želela pripeljati v München.

Restavracija je tako dobila ime po japonski prijateljici, vodijo pa jo v Tokiu izučeni mojstri. Emiko združuje tradicionalno japonsko ter moderno mednarodno kuhinjo, spoštuje kulinarične specialitete in skrbno izbrano pripravo hrane. Obroke postrežejo na sredini mize, da je dostopna vsem ter tako združuje skupno obedovanje, klepetanje in druženje.

Hrana torej postane stimulativna osnova za doživljanje nečesa, kar je povprečnemu Evropejcu povsem nova izkušnja. Ob restavraciji je tudi Emiko Bar, katerega posebnost so inovativne koktajl kreacije z navdihom azijske kuhinje. No, a vsega ni mogoče opisati z besedami, nekatere stvari je treba preprosto poskusiti ... Auf Wiedersehen, Wir sehen uns im Hotel Louis in München!

Kako bi opisali duh , ki preveva Hotel Louis?

Rudi Kull: »Kot sproščeno razkošje. Hotel izžareva eleganco, toplino in mehkobo. Poskušali smo zapolniti vrzel med vedrino in kakovostjo na eni strani ter trendi in sodobnostjo na drugi. Rad si mislim, da smo v tem pogledu opravili dobro delo.«

Pripravila: Polona Pajk

Najbolj brano