Sony vnaša svežino na področju televizorjev

Tokratna linija televizorjev z velikim zaslonom Sony BRAVIA dopolnjuje osupljivo kakovost slike in vrhunski zvok z vrhunsko strukturo Wedge. 

Promocijsko sporočilo, 17. 11. 2014
Sony vnaša svežino na področju televizorjev - Foto: promocijsko gradivo

Novi televizorji BRAVIA kakovost slike postavljajo na sam vrh. Ne glede na to, ali si vaše najljubše vsebine ogledujete v polni visoki ločljivosti Full HD ali 4K Ultra HD, zagotovo vas bo potegnilo v vrtinec dogajanja in emocij vsakega prizora.

Kristalno čisto slika je sedaj še bolj mogočna zaradi nove tehnologije X-tend Dynamic Range™, ki krepi kontrast ter poudarja svetlost barv in globino črnine.

Televizor BRAVIA X95 se ponaša z edinstveno kakovostjo slike, ki jo ekskluzivno zanj omogoča X-tended Dynamic Range PRO ter zagotavlja občutek globlje črnine, bolj natančno gradiacijo in večjo osvetlitev.

Energijo porablja skrbno načrtovano, saj o krepi kontrast ter poudarja svetlost barv in globino črnine. Ob temnih prizorih sliko natančno zatemni, ob svetlejših odtenkih pa zagotavlja kar trikrat več električnega toka, kadar je to potrebno.

Edinstveni algoritem, ki omogoča tovrstno učinkovitost X-tended Dynamic Range PRO, zagotavlja izjemno širok in dinamičen razpon svetlobe . Z zmanjševanjem uhajanja svetlobe in upravljanje osvetlitve iz ozadja za vsako področje zaslona, lahko X-tended Dynamic Range PRO replicira izredno temne in tudi najbolj svetle prizore.

Če se najraje prepustite športnim prenosom, je idealni standard za ogled hitrih posnetkov 4K/60p, novi televizorji Sony 4K pa bodo te vsebine prikazali v najboljši luči, saj podpirajo najnovejši HDMI 2.0 standard.

Prav tako so združljivi z MHL 3.0, ki podpira 4K izhod iz pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Z vgrajenim novim dekoderjem, ki podpira HEVC kodek dekodiranje, pa lahko 4K/60p vsebine predvaja neposredno iz spletnih pretočnih storitev, kot je denimo Netflix . Pri modelih 4K vrhunske posnetke še izboljša zmogljivi 4K procesor X-Reality PRO™, edinstveni Sony zaslon TRILUMINOS™ Display pa še naprej prinaša osupljivo doživetje celotnega barvnega spektra.

Inovativna struktura Wedge

Z edinstveno strukturo Wedge boste svoji dnevni sobi pridali nov zorni kot. Zasnovana je tako, da zagotovi stabilnost televizorja. Z zniževanjem gravitacijskega centra doprinese k manjši velikosti podstavka, kot smo je vajeni pri običajnih televizorjih, ter omogoča, da televizor postavite tudi ob steno ali na ozko mizo, pri čemer ne potrebujete velikega in zajetnega stojala.

Modeli televizorjev strukture Wedge imajo več prostora za nova dvosmerna zvočnika »Long Duct« in »Magnetic fluid«, ki s povečano zmogljivostjo reproducirata mogočne base z manj popačenja.

BRAVIA X9 ohranja osupljiv zvok, značilen za sprednje zvočnike »Magnetic Fluid« - edinstvene za Sony – in zagotavlja neprimerljivo jasen ter močen zvok polnega razpona. Njihova presunljivo natančna zasnova je sedaj še izboljšana s steklenimi vlakni Mica, ki zmanjšujejo popačenje.

Izbrani modeli imajo nov vtičnik (port replicator), ki moteče kable igralnih konzol ali predvajalnikom Blu-Ray Disc elegantno skrije v ozadje.

Še bolj poln in kristalno čist zvok

Letošnji televizorji BRAVIA se ponašajo tudi z avdio tehnologijo ClearAudio+, ki z združevanjem vseh edinstvenih Sony digitalnih tehnologij omogočajo vrhunski zvok.

Da bi domačo izkušnjo velikega ekrana doživeli obdani z bogatimi, močnimi in globokimi zvoki basov, poskrbi brezžični zvočnik SWF-BR100.

Osvobojen kablov omogoča enostavno namestitev in brezžično oddajanje prek preprostega brezžičnega vhoda, ki se, priklopljen v televizor, samodejno uglasi s predvajano frekvenco ali fazo.

Da bi zvoku, ki prihaja iz vašega televizorja, dodali moč, Sony priporoča združevanje z digitalnim zvočniškim modulom HT-CT770, ki s svojo dovršeno stilsko obliko poustvari najbolj intimen zvočni dialog. Ena izmed možnosti je tudi ta, da zvočno bazo HT-XT1 TV diskretno skrijete pod svoj TV, kjer bo njen tanek, a izredno močan nizkotonec televizijsko akcijo pospremil z udarnim zvokom, njegova elegantna steklena zasnova pa ga bo ohranila stabilnega in vzdržljivega.

Domači kino sistem BDV-N9200W s celostno izkušnjo 5,1-palčnega zaslona glasbi in filmom Blu-ray Disc™ vnaša življenje, predvaja zvok v visoki ločljivosti in ima kar pet zvočnikov Magnetic Fluid.

Za doživetje, ki prinaša občutek koncerta ali kina v živo, enota prostorskih zvočnikov izkoristi Sony edinstveno tehnologijo za obdelavo digitalnih signalov.

Enostavno, hitreje in bolj lahkotno do zabavnih trenutkov

Izjemna slika in zvok se skladata s prenovljeno uporabniško izkušnjo. Pregledovanje vsebin je sedaj lažje z interaktivnim in intuitivnim novim BRAVIA uporabniškim vmesnikom, One Flick Entertainment. Omogoča vam, da si poleg standardnih digitalnih TV posnetkov ogledate spletne vsebine na kanalu YouTube ter zasebne posnetke na PlayMemories. Do menija lahko dostopate tako, da ga preprosto povlečete navzgor z novim »One-Flick Remote«.

S premikanjem gor in dol pa lahko enostavno dostopate do različnih vsebin. Možnost na vrhu se imenuje »Top Picks« in vam kaže trenutno največkrat predvajane vsebine ali video na zahtevo (VOD), slike in video posnetke vaših prijateljev ter obenem še priporočeno vsebino, ki temelji na vaših gledalnih navadah. Omogoča vam, da preko televizije odkrijete novo vsebino.

Hiter zagon televizorja vas pripelje naravnost do želene vsebine, saj traja manj kot dve sekundi ; istočasno pa se iz domače strani še hitreje kot doslej zaženejo tudi vse aplikacije. BRAVIA vam omogoča, da si vse, kar želite, ogledate v trenutku. Za še lažjo upravljanje z vašim televizorjem skrbi daljinski upravljalec One-Flick Remote.

Enostavno brskajte po programih in hitro izberite vsebino s pomočjo zaslona na dotik.

Za njegovo delovanje vam daljinca sploh ni treba usmeriti v televizor, saj ta deluje preko tehnologije NFC in tako zagotavlja nemoteno brezžično delovanje, obenem pa tudi povezovanje z mobilnimi napravami. Zrcaljenje z enim dotikom pa vam dovoljuje, da vse vsebine iz vašega pametnega telefona prikažete na velikem zaslonu.

S funkcijo Social Viewing boste zagotovo vaš televizor doživeli na bolj interaktiven način. Sledite tvitom o gledanem programu kar na zaslonu ali pa vgrajena kamero in mikrofon uporabite za klepete prek Skypa z družino in prijatelji kar med gledanjem televizije. Kakovost posnetkov ostaja nedotaknjena tudi v pritajeni svetlobi, hkrati pa Sony z edinstveno tehnologijo, ki nadzoruje odmev, zagotavlja jasen pogovor za vse udeležence

Funkcija Live Football vas bo na dan tekme vašega najljubšega nogometnega kluba postavila v samo središče dogajanja, saj bo z optimizacijo slike in zvoka omogočila izjemno izkušnjo travnato zelenega stadiona ter pristnega navijanja množice. S pomočjo elegantnega vmesnika pa boste lahko prebirali združene novice in pomembne poudarke FIFE. S pritiskom na gumb boste lahko nemudoma prekinili komentatorjev glas in se prepustili dogajanju na zelenici brez motečih dejavnikov.

Naložite si posnetke in fotografije iz vašega pametnega telefona, tabličnega računalnika ali računalnika prek Sony storitve v oblaku Playmemories Online ter si jih oglejte na velikem zaslonu v vrhunski kakovosti 4K na 4K ULTRA HD BRAVIA TV.

Oglejte si fotografije iz dopusta v predstavitvenem načinu in se prepustite glasbi v ozadju po lastni izbiri ter se prepustite spominom v družbi družine in prijateljev.

Najbolj brano