Ko SiSi polepša sobo: Osveženi minimalizem

Elle Decoration in trgovinica SiSi sta ponovno izpeljali akcijo Polepšaj mi sobo. Tokrat je sreča doletela študentko prava Urško in njenega fanta, frizerja Domna, ki prebivata v majhni, a zelo prijetni montažni hiši v Domžalah.

Dekor, 24. 4. 2012
Potem - Foto: Mateja Jordović Potočnik

Silvia Jerman Gelen, lastnica trgovine SiSi, je v spalnici mladih zaljubljencev pričarala prijetno popestritev. Ob prijavi na akcijo je v spalnici mladega para prevladovala belina. Na levi strani je skoraj popolnoma steklena stena, ki ponuja pogled na zelenje in prinaša veliko svetlobe, kar v kombinaciji z omenjeno belino ustvarja vzdušje svežine in mirnosti, ki je v spalnici več kot dobrodošlo. V prostoru so bili originalno velika, a prenovljena Urškina postelja, stol in stojalo Vitra ter dekorativna luč znamke Zara Home.

Pri SiSi so se odločili, da se bodo izognili živobarvnim kombinacijam, saj v prostoru ne sme biti vsega preveč, in raje le popestrili ta dobro delujoči minimalizem. Na steni je našla svoje mesto tapeta danske znamke Ferm Living, za katero je značilno poudarjeno grafično izražanje. Na postelji so pustili originalno belo posteljnino, dodali pa le okrasno prekrivalo ter nekaj okrasnih blazin, nekatere iz 100-odstotnega organskega bombaža, druge iz svile, vse pa prav tako znamke Ferm Living.

Novo domovanje je dobila tudi okrasna lesena ptičja kletka, ki je v prostor vnesla kanček vzdušja žive narave, na robu postelje pa počiva platnena torba za perilo My Dirty Laundry, ki dobro združuje mladosten dizajn in vsakdanjo uporabnost. Prvotno naj bi ob postelji namestili tudi nočni omarici, a se je pozneje izkazalo, da  ju knjige, ki jih ima mlad par ob postelji, odlično nadomestijo.

Preden smo se poslovili, je Urška s širokim nasmehom rekla: »Odlično je, točno to, kar sva si želela, punce so odlično opravile svoje delo, obvladajo!«

Akciji je torej ponovno uspelo prikazati, kako lahko z nizkimi stroški dosežemo velike učinke in prostoru vdahnemo popolnoma novo življenje. Pri opremljanju ne potrebujemo vedno razkošnih oblikovalskih kosov, da bi dosegli učinek harmonije in skladnosti, dom ustvarimo šele takrat, ko vanj vnesemo svoj značaj in zgodbo, ki jo vsak dan živimo.

Besedilo Polona Pajk,
fotografiji Mateja Jordović Potočnik

Najbolj brano