Vojna napoved

17. 2. 2010
Vojna napoved (foto: Petra Windschnurer)
Petra Windschnurer

Svečano razglašam, da celulitu letos napovedujem boj do zadnjega moža. V tej vojni bodo na moji strani nepremagljivi tajni agent LPG CELLU M6, ki bo celulitu zadal z anticelulitno masažo prvi resen in končen udarec (dvakrat na teden sva dogovorjena v bazi v salonu Felicitas), polkovnik Chanel s "čarobno mažo" Body Excellence Slim, ki bo vsakodnevno prefinjeno kosil po sovražnikovih vrstah in podpolkovnik Inneov s svojimi anticelulitnimi napitki in kapsulami, ki bodo sovražniku dvakrat na dan pili kri, dokler se ta ne bo vdal in kapituliral za zmeraj.

Ne smem pozabiti niti na vojsko kozarcev, ki bodo neumorno nosili vodo in z njo odplakovali ostanke sovražnikovih padlih trdnjav.

Bom pa v tej vojni brez dveh pomočnikov, ki nista tako nepomembna: na moji strani ne bo gospodična dieta (prehranjevala se bom umirjeno in dokaj zdravo, kot do sedaj) na pomoč pa mi ne bo priskočila niti gospa telesna vadba (priznam sem malce bolj lene sorte, ki ima miganja dovolj, ko se zjutraj po stopnicah prebije iz tretje kleti v prvo nadstropje. Še vedno bi lahko uporabila dvigalo). Iz prve bojne črte se bom javljala tedensko in vas do potankosti obveščala o premikih.

p.s. Da bo zadeva znastveno dokazljiva sem že vzela mere in poslikala sovražnikove prve vrste.