Nenavaden zajtrk princese Diane: To je obrok, zaradi katerega je bila sita ves dan, pripravljen pa je v samo dveh minutah

7. 10. 2025
Nenavaden zajtrk princese Diane: To je obrok, zaradi katerega je bila sita ves dan, pripravljen pa je v samo dveh minutah (foto: Profimedia)
Profimedia

Večina kraljevih oboževalcev ve, da je imela princesa Diana odličen okus. Njen smisel za modo še vedno velja za standard, tudi desetletja po njeni smrti. Vendar obstaja en vidik Dianinega življenja, ki ga mnogi oboževalci morda ne bodo želeli kopirati.

Ko ste del kraljeve družine, imate na voljo razkošje ekipe osebnih kuharjev, ki so pripravljeni pripraviti vsako jed, ki vam bo všeč. Toda ne glede na to, kako radi bi bili povabljeni na kraljevo pojedino, potem ko smo slišali, kaj je princesa Diana vsak dan zahtevala za zajtrk, mislimo, da boste dvakrat premislili.

Preberite še:

Gre namreč za fižol. Diana je pred odhodom v fitnes pojedla fižol z grenivko, skodelico kave in kozarec pomarančnega soka, je razkril kuhar.

"Želela je fižol, ker ji je nekdo rekel, da vsebuje malo ogljikovih hidratov, malo maščob in veliko beljakovin, kar je super za nekoga, ki telovadi," je dejal kuhar.

Fižol je sicer del tradicionalnega angleškega zajtrka. Postrežemo ga z jajci, slanino, klobasami in gobami, vendar pa je Diana fižol želela povsem kot samostojno jed.

Prihaja prvi film z UI režiserjem in igralci

Ne spreglejte: Prevara, ki ni vidna na prvi pogled: Dobro si oglejte Diano in Charlesa - vsaka njuna fotografija skriva isto skrivnost in težavo

Čeprav je bila znana po tem, da je večinoma uživala v hitri hrani, natančneje v McDonald'su, se je Diana trudila jesti zdrave obroke in ohranjati svojo postavo. To je storila tako, da se je večino časa izogibala rdečemu mesu in težkim omakam. Občasno je jedla jagnjetino, ko je gostila goste.

Poročevalka Aneta Konstantinides se je odločila preizkusiti jutranji meni princese Diane.

"Tako kot Diana sem ugotovila, da je pečen fižol odličen način za oskrbo z energijo pred opoldansko vadbo. Ponavadi ga kombiniram z ocvrtimi jajci in nekaj feta sira. Dodam še rezine avokada, če jih imam. In vedno jem fižol z veliko pekoče omake in sveže mletim črnim poprom. Fižol je odličen tudi z umešanimi jajci in toastom,« je razkrila. Ona, tako kot princesa Diana, jé konzerviran fižol.

"Fižol zgolj pogrejemo in imamo povsem zdrav obrok. Za zajtrk uporabim pol pločevinke, ki ima 628 kJ (150 kcal), devet gramov beljakovin in nič gramov maščobe," pravi Konstantinides.

Melania Trump v “Top Gun” slogu navdušila ob obisku ameriške pomorske baze