To je "dieta", s katero zvezdnica Catherine Zeta Jones ohranja svoje telo v vrhunski formi: Brez odrekanj in omejevanj, skrivnost njene vitke postave se skriva drugje

4. 6. 2024
To je "dieta", s katero zvezdnica Catherine Zeta Jones ohranja svoje telo v vrhunski formi: Brez odrekanj in omejevanj, skrivnost njene vitke postave se skriva drugje (foto: Profimedia)
Profimedia

Kava in priboljški v njeni hiši nikoli niso prepovedani.

Leta 2000 se je poročila z Michaelom Douglasom in vsi so stavili, da kot par ne bosta dolgo zdržala. In vendar! 53-letna Catherine Zeta-Jones je zelo zaljubljena v svojega moža in ji je malo mar za starostno razliko, ki je takrat povzročila škandal. Ne le uspeh v ljubezni. Valižanska igralka je vedno ostajala na vrhu vala, saj je mlela uspehe v javnosti in pri kritikih na malem in velikem platnu. Ste jo že videli v vlogi Morticije v uspešni gotski seriji Sreda? Spektakularno! In mimogrede, vidimo jo, kako ima vitko postavo tridesetletnice.

Ne spreglejte:

Toda kako Catherine Zeta-Jones ohranja vrhunsko formo v starosti, ki pogosto sovpada s fiziološkim povečanjem telesne teže in spremembo silhuete nas žensk? Pomemben zaveznik je njena dieta in ne-dieta. Gre bolj za zdrav in uravnotežen način prehranjevanja. Izvedeli bomo več.

Prehrana Catherine Zeta-Jones

Ta igralka z dolgimi rjavimi lasmi je večna gurmanka: rada se dobro prehranjuje in uživa v užitkih dobre hrane. Vendar je pametna in ve, da je vključevanje zelenjave in pustih beljakovin ključ do vsake uspešne diete, kot nas opozarja britanski tabloid Hello.

Dan začenja s kavo

V intervjuju za Harper's Bazaar je Catherine Zeta-Jones razkrila, da se njen dan uradno ne začne, dokler ne spije prve skodelice kave.

"Ko se zbudim, si najprej pripravim kavo, saj brez nje res ne morem ničesar narediti," pravi Zeta-Jones, ki pojasnjuje, da si najraje skuha kavo s francoskim stiskalnikom in pravi, da je ta postopek "zelo nostalgičen".

Z zajtrkom počaka nekaj ur

Čeprav Zeta-Jones priznava, da se zbudi "zelo zgodaj", pravi, da običajno odloži zajtrk do 8. ure zjutraj. "Imam zelo, zelo specifične potrebe po zajtrku," pravi.

Catherine Zeta-Jones je velika ljubiteljica zajtrka: pozimi poje veliko skledo kaše z banano in rjavim sladkorjem, poleti pa dan najraje začne z nemastnim vanilijevim jogurtom, ki mu doda jagodičevje. Konec tedna je namenjen kakovostnemu družinskemu preživljanju časa in Catherine Zeta-Jones z možem in dvema otrokoma uživa v obilnem zajtrku s slanino, klobasami, fižolom in umešanimi jajci.

Za kosilo nikoli ne gre brez solate iz surove zelenjave in pustega belega mesa, od piščanca do purana. Ne smemo zamuditi (zelo britanskega) popoldanskega sestanka s čajem in kruhki.

Ob 20.00 Zeta-Jones sede k večerji, ki jo običajno sestavljata solata in beljakovine živalskega izvora. "V tej solati zvečer obožujem sadje. Vedno narežem jabolko in ga vržem v solato. Seveda imam v solati rada tudi avokado, pomaranče in fige. Obožujem to kombinacijo," pravi.

Catherine Zeta-Jones pravi, da svojo solato pogosto kombinira s kosom piščanca, ribe ali fileja z omako iz gob shiitake.

Profimedia

Dan zaključi s sladico

Catherine Zeta-Jones pravi, da si za konec dneva včasih privošči tudi sladico. "Obožujem sladice ... sem velika ljubiteljica sladoleda," pravi. "In seveda jabolčna pita moje mame - edina odlična stvar, ki jo zna pripraviti - v kombinaciji z majhno kepico sladoleda in sem zelo, zelo srečna ženska."

Tretmaji za ohranjanje telesne pripravljenosti po 50. letu

Dr. Guido Cornegliani, estetski zdravnik, plastični kirurg in medicinski direktor klinike Clinica Forma v Milanu, pravi: "Ženske potrebujejo lepotno strategijo s poudarkom na telesni pripravljenosti, ki jo je treba izvajati vzporedno s telesno dejavnostjo in uravnoteženo prehrano, zlasti ko se približuje menopavza.

V zdravniški ordinaciji so cikli s karboksiterapijo optimalni za preprečevanje tveganja zadrževanja in pomarančne kože. Pri zdravljenju se izkorišča učinek ponovnega oksigenacije in raztapljanja tkiva, ki ga sproži infiltracija CO2 pod kožo, kar pomaga vsem, ki trpijo zaradi motenj mikrocirkulacije. Karboksiterapija reaktivira celično presnovo in hkrati spodbuja endogeno proizvodnjo kolagena in elastina. Če so na telesu predeli s trdovratnimi maščobnimi blazinicami, ki se jih je težko znebiti, je lahko indicirana liposukcija z laserjem. Ta ne omogoča le odstranitve odvečne maščobe, temveč tudi prerazporeditev kože za preoblikovanje oblik in oblin.

Za ohranjanje čvrstosti in elastičnosti kožnih tkiv na klasičnih predelih s tveganjem ohlapnosti, od trebuha do notranje strani stegen, se je dobro naročiti tudi na cikel radiofrekvenčnih posegov zadnje generacije.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Sploh se ne zavedamo, kako nam lahko pomaga najljubši sadež: Odličen pri uravnavanju visokega pritiska, kardiolog svetuje vsakodnevno uživanje

Priporočamo tudi: Mesečni finančni horoskop za junij: Škorpijoni bodo postavili temelje stabilnosti, eno znamenje pa dobi mamljivo ponudbo

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan