Naturopatinja je delila recept za slastne palačinke s protivnetnimi lastnostmi. Odlično za polnjenje baterij brez stresa za telo.
Kako pripraviti zdrave palačinke, ki preprečujejo vnetja?
Protivnetna prehrana je na splošni ravni zelo priporočljiva, še posebej pa je to priporočljivo pri nekaterih specifičnih motnjah. Na primer, ko trpimo zaradi neravnovesja mikrobiote, vnetja prebavnega sistema (razdražljivo debelo črevo), hormonskega vnetja (endometrioza, sindrom policističnih jajčnikov itd.), vnetja kože (vnetne akne) ali celo blokade presnove. Na to nas opozarja naturopatinja Sarah Benham, direktorica pariškega wellness centra Naturodiet Skin Paris, specializiranega za hujšanje in protivnetno prehrano. "Ko govorimo o protivnetnih živilih, nas večina takoj pomisli, da kategorično izključujejo sladkarije. V resnici ni tako. Vse, kar morate storiti, je, da najdete prave alternative, in lahko si privoščite nekaj okusnih dobrot, ne da bi pri tem vznemirili svojo mikrobioto.
Primer? Sarah Benham je z nami delila recept za bananine palačinke, ki so zelo zdrave in hkrati navdušujejo brbončice. Odličen način za začetek dneva, ko si napolnite baterije, ne da bi pri tem obremenjevali svoje telo.
Ne spreglejte:
- Princ Harry ima težave z ameriškim vizumom, potem ko je priznal uživanje drog
- Koliko korenja bi morali pojesti na dan za naraven "zagorel" videz naše kože?
- Poudarjen vrat, gola ramena in zapeljive silhuete: Halter topi so to poletje nepogrešljiv modni kos
Recept za protivnetne palačinke
Sestavine:
- 2 banani
- 3 jajca
- 80 g mandljeve moke
- 70 ml mandljevega mleka
- Prelivi po izbiri: cimet, koščki temne čokolade (najmanj 80 % kakava) itd.
Priprava:
- Banane pretlačite z vilicami, da dobijo pire.
- Beljake ločite od rumenjakov.
- Rumenjake stepemo v skledo.
- Beljake stepemo do trdega.
- V skledi zmešajte vse sestavine (razen beljakov).
- Dodajte stepene beljake in nežno premešajte z lopatko.
- Zmes vlijte v ponev, ki ste jo namastili, in palačinke pecite na nizki temperaturi na vsaki strani.
Prednosti
"Banane so naravno sladke," pojasnjuje Sarah Benham. "Poleg tega, da so vir vitaminov, so zaradi vsebnosti vlaknin dobre za črevesno floro. Mandljeva moka pa je idealna za zamenjavo moke na osnovi glutena, ki deluje pro-vnetno. Vsebuje tudi veliko mineralov in je dober vir beljakovin. Cimet in 80-odstotni kakav veljata za protivnetni sestavini in sta dobra alternativa rafiniranemu sladkorju.
Privoščite si jih brez slabe vesti!
Fotografije: Profimedia