Večina kraljevih oboževalcev ve, da je imela princesa Diana odličen okus. Njen smisel za modo še vedno velja za standard, tudi desetletja po njeni smrti. Vendar obstaja en vidik Dianinega življenja, ki ga mnogi oboževalci morda ne bodo želeli kopirati.
Ko ste del kraljeve družine, imate na voljo razkošje ekipe osebnih kuharjev, ki so pripravljeni pripraviti vsako jed, ki vam bo všeč. Toda ne glede na to, kako radi bi bili povabljeni na kraljevo pojedino, potem ko smo slišali, kaj je princesa Diana vsak dan zahtevala za zajtrk, mislimo, da boste dvakrat premislili.
Preberite še:
- Jubilejno 10. leto Ljubljanskega tedna mode se je začelo z izjemno energijo: 9 modnih revij, ki so navdušile obiskovalce na prvem dnevu LJFW
- 7 pravil za drag in urejen videz pri 50 + letih: Za začetek zamenjajte prevleko za blazino in se lotite trika z nakitom
Gre namreč za fižol. Diana je pred odhodom v fitnes pojedla fižol z grenivko, skodelico kave in kozarec pomarančnega soka, je razkril kuhar.
"Želela je fižol, ker ji je nekdo rekel, da vsebuje malo ogljikovih hidratov, malo maščob in veliko beljakovin, kar je super za nekoga, ki telovadi," je dejal kuhar.
Fižol je sicer del tradicionalnega angleškega zajtrka. Postrežemo ga z jajci, slanino, klobasami in gobami, vendar pa je Diana fižol želela povsem kot samostojno jed.
Čeprav je bila znana po tem, da je večinoma uživala v hitri hrani, natančneje v McDonald'su, se je Diana trudila jesti zdrave obroke in ohranjati svojo postavo. To je storila tako, da se je večino časa izogibala rdečemu mesu in težkim omakam. Občasno je jedla jagnjetino, ko je gostila goste.
Poročevalka Aneta Konstantinides se je odločila preizkusiti jutranji meni princese Diane.
"Tako kot Diana sem ugotovila, da je pečen fižol odličen način za oskrbo z energijo pred opoldansko vadbo. Ponavadi ga kombiniram z ocvrtimi jajci in nekaj feta sira. Dodam še rezine avokada, če jih imam. In vedno jem fižol z veliko pekoče omake in sveže mletim črnim poprom. Fižol je odličen tudi z umešanimi jajci in toastom,« je razkrila. Ona, tako kot princesa Diana, jé konzerviran fižol.
"Fižol zgolj pogrejemo in imamo povsem zdrav obrok. Za zajtrk uporabim pol pločevinke, ki ima 628 kJ (150 kcal), devet gramov beljakovin in nič gramov maščobe," pravi Konstantinides.
Novo na Metroplay: Ajda Rotar Urankar in David Urankar iskreno o zakonu in težki življenjski preizkušnji