Nasveti za hujšanje za ženske, stare nad 40 let: 4 navade, ki bodo pozitivno vplivale na vaše zdravje in videz

12. 1. 2024
To so navade, ki jih morate sprejeti, če želite shujšati po 40. letu. (foto: Profimedia)
Profimedia

Odkrijte, kako biti vitalen in vitek po štiridesetem.

 

Po tridesetih je zelo težko vzdrževati linijo in mnoge ženske takrat preizkušajo različne diete. Vendar pa obstaja ena dokazana strategija za hujšanje, zlasti za ženske, starejše od 40 let.

Ne spreglejte:

Strategija hujšanja po 40. letu:

1. Dnevnik prehrane

Zapišite si vse, kar jeste, saj si boste le tako lažje ogledali hrano in količino, ki jo vnašate v telo. Da se po 40. letu starosti ne bi zredili, bi morali jesti nizkokalorično hrano z visokim odstotkom hranil.

Kaj (ne) jesti:

  • Iz jedilnika izključite sladkarije, čips, ocvrto hrano, mesne izdelke, hitro hrano, sladke pijače.
  • Jejte kuhano, domačo hrano brez dodatkov in odvečnih maščob.
  • Jejte zelenjavo, stročnice, juhe, polnozrnata žita.

Avtofagija:

Občasno poskusite z avtofagijo, torej nadzorovanim postom, kar pomeni, da 16 ur na dan ne jeste ničesar.

2. Jejte doma

Koristno je nekaj ur na teden porabiti za nakupovanje živil in pripravo obrokov. Najbolje bi bilo, da bi v nedeljo skuhali lonec juhe, da bi imeli nekaj pripravljenih jedi, ki bi vam postregle med delovnim tednom, ko pridete utrujeni iz službe. Da bi se izognili prigrizkom ali hitri hrani, je dovolj, da kuhan obrok pogrejete.

3. Telesna dejavnost

Po 40. letu je pomembno hoditi, teči, trenirati z utežmi, voziti kolo. Le tako boste ostali močni in zdravi. Vadba za moč z utežmi je priporočljiva za ženske, starejše od 40 let. Naredite vse, kar je v vaši moči, da se premaknete čim več.

4. Zdrav spanec in nadzor nad stresom

Pomanjkanje spanja vpliva na raven hormonov in je povezano s tveganjem za debelost in sladkorno bolezen. Stalni stres prispeva k povečanju telesne teže, saj poveča sintezo hormona kortizola.

Kako premagati stres in izboljšati spanec?

  • Spite od 7 do 9 ur na dan.
  • Poskušajte iti spat ob isti uri. Pomagalo vam bo vzpostaviti ritem, vaš metabolizem pa vam bo hvaležen. Dve uri pred spanjem ne glejte televizije in ne glejte v mobilni telefon.
  • Vadite dihanje, meditirajte, berite, vodite dnevnik ...
  • Zmanjšajte porabo kave in alkohola.
  • Čez dan se čim več izpostavljajte dnevni svetlobi, saj lahko pomanjkanje vitamina D povzroči številne zdravstvene težave.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pižama in plašč iz umetnega krzna: Nepričakovana kombinacija, s katero je Jennifer Lopez vstopila v novo leto

Priporočamo tudi: Pozabite na priljubljene hlačne kostime, Nicole Kidman se vrača k retro trendu iz 90. let in videti je izjemno

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan