Elle Style Awards: Primož Roglič je prejel nagrado Elle Moški

Tudi letos nam je v uredništvu revije Elle Slovenija trenutni situaciji navkljub uspelo že osmič zapored podeliti nagrade Elle Style Awards. Tokrat sicer v nekoliko drugačni luči, a zato nič manj čarobno. Snemanje za Elle Style Awards je letos potekalo v čudovitem ambientu hotela Grand Koper, kjer smo z očarljivo Mojco Mavec razglasili tokratne nagrajence. Nagrado Elle Moški je tokrat prejel Primož Roglič.

Elle Style Awards: Primož Roglič je prejel nagrado Elle Moški - Foto: Osebni arhiv

Primož je vrhunski kolesar, ki spada v vrh svetovnega kolesarstva in piše njegovo zgodovino. Kot športnega asa ga namreč odlikujejo izjemna nadarjenost, trdo delo in jasna vizija. V svoji dosedanji karieri je nanizal vesoljni seznam dosežkov s področja kolesarstva, pri tem pa so mu med drugim prav prišle tudi izkušnje, ki jih je nabral kot smučarski skakalec. Tako je namreč začel svojo športno pot, preden se je leta 2012 usmeril v cestno kolesarstvo.

Da je govora o pravem fenomenu, priča dejstvo, da je že tri leta pozneje osvojil dirko Po Sloveniji (2015), katere zmagovalec je bil tudi leta 2018. Z letošnjo skupno zmago dirke po Španiji La Vuelta je postal njen trikratni zaporedni zmagovalec, prav tako pa si je poleti okoli vratu obesil zlato olimpijsko kolajno, ki jo je osvojil v kronometru.

Skozi življenje Rogla, kot ga kličejo prijatelji in športni navdušenci, dobesedno drvi, zato so njegove številne prevožene etape po svetu postregle z vzponi in padci. Na dirki po Franciji je bil letos zaradi hudega padca prisiljen predčasno odstopiti, vendar je usodi pokazal zobe in se na kolesarski podij vrnil še močnejši. Pred kratkim je tako sklenil svojo neverjetno uspešno kolesarsko sezono kot zmagovalec dirk Emilia–​Romagna in Milano–Torino.

Z ženo Loro Klinc sta obenem nedavno ustanovila Fundacijo Primoža Rogliča za razvoj kolesarstva in pomoč mladoletnim športnikom. Primož je človek z veliko začetnico, ki nas uči, da je treba vztrajati, ko je v življenju klančina najbolj strma, in se ne pustiti speljati s poti, ko z lahkoto drvimo po njegovi ravnini. Obenem je prava spodbuda mlajšim generacijam, da se usedejo prvič na kolo in preizkusijo svoje športne meje.

Tukaj si oglejte vse nagrajence.

Hotel Grand Koper vsem, ki ste si ogledali Elle Style Awards, s kodo "ELLELOBSTER" podarja 15 % popust ob vašem naslednjem oddihu v njihovem sodobnem in udobnem ambientu.

Fotografija: Osebni arhiv

Pokrovitelji:

Najbolj brano