Kuharski šef in idejni vodja kulinarične zgodbe restavracije Atelje v Ljubljani je znan po izjemnih mojstrovinah na krožniku, ki so obenem povsem preproste jedi, pripravljene iz lokalnih in sezonskih sestavin.
Jorg goji poseben odnos do tradicije, kar se jasno odraža v njegovem kuhanju, v njegovih dovršenih jedeh pa se čuti tudi njegova neoporečna ljubezen do hrane, do lepega, do umetnosti. Znanje in izkušnje si je Jorg, ki prisega na mirnost, sproščenost in svobodo v kulinaričnem ustvarjanju, vrsto let nabiral pri slovenskih in tujih kuharskih mojstrih. Svojo pot je začel v Gourmet restavraciji Promenada pod mentorstvom Bineta Volčiča, nato je prakso opravljal v Sydneyu, v restavraciji Quay, v Londonu pa se je kulinarično izpopolnjeval v restavraciji Pied a Terre. Leta 2013 ga je v restavraciji Strelec pod svoje okrilje vzel Igor Jagodic. Kot kuharski pripravnik je Jorg v eni od najbolj znanih gostiln na svetu, The Fat Duck v Londonu, kuhal celo ob Hestonu Blumenthalu. Delal je tudi v restavraciji Maaemo v Oslu, najbolj severni restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami na svetu. Konec leta 2015 se je pridružil restavraciji Smrekarjev hram ter s svojo inovativnostjo poskrbel za njen novi kulinarični pridih. Po prenovitvi je restavracija postala Atelje, Jorg pa s svojim izvrstnim ustvarjanjem slovenski kuharski velemojster.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?