Mesečni horoskop za december: Device čaka korak, ki jim bo spremenil življenje, enemu znamenju pa se ponudi sanjska služba

2. 12. 2023
Mesečni horoskop za december: Device čaka korak, ki jim bo spremenil življenje, enemu znamenju pa se ponudi sanjska služba (foto: Profimedia)
Profimedia

Preverite, kaj vam prinašajo zvezde v prazničnem decembru.

STRELEC

23. NOV. – 21. DEC

Mars in Sonce v vašem znamenju vam dajeta energijo, ki jo potrebujete za prehod v naslednjo fazo življenja. Preden pa to storite, naredite korak nazaj v preteklost in si še zadnjič oglejte, kaj puščate za seboj. Karkoli ste pričakovali, se ne uresniči, kar vam pokaže, da je razdalja med življenjem, ki ga živite zdaj, in tem, kako je bilo nekoč, postala prevelika, da bi jo lahko zlahka premostili. Pustite to in pojdite naprej.

KOZOROG

22. DEC.–20. JAN.

Če se eden od vaših najboljših prijateljev izogiba vaši družbi in ne odgovarja na vaše klice, je očitno nekaj narobe. Morda gre za vprašanje iz preteklosti, ki se vam je takrat zdelo nepomembno, a ga on še vedno občuti kot bolečino. Globoki osebni pogovori nikoli niso bili vaša močna stran, vendar je to prijateljstvo vredno reševanja, zato storite, kar je treba storiti. Ugotovite, v čem je težava, in jo odpravite.

VODNAR

21. JAN.–18. FEB.

To je redko obdobje, v katerem ste za nekaj dragocenih tednov osvobojeni pritiskov zunanjih planetov in lahko čutite svoj pravi jaz. Čeprav vas bo to morda najprej spodbudilo, da bi ta čas preživeli v tišini, je to priložnost, da svetu na svoj edinstveni način pokažete, kdo v resnici ste. Ne bojte se izražati neodvisnih idej; videti bodo inovativne in vizionarske, ne pa težke ali nekonvencionalne.

RIBI

19. FEB.–20. MAR.

Če še niste občutili teže Saturna v svojem znamenju, vam bodo to pokazale dolžnosti in odgovornosti, ki jih imate zdaj na delovnem mestu. Sprva se vam zdi, da je to breme nemogoče nositi, potem pa ugotovite, da ste bolj sposobni, kot ste mislili, in da vodenje vendarle ni tako težko. Rast sposobnosti, ki jih potrebujete za prenašanje bremena, je del Saturna. Zaenkrat vam gre dobro od rok.

OVEN

21. MAR.–19. APR.

Ko se vam nekaj ne izide, to navadno pustite in začnete znova, vendar tokrat ne. Še vedno ste vezani na preteklost in se boste morali vrniti, da bi izpolnili določene obveznosti. Kar boste pri tem izvedeli, vas bo prisililo, da skrbneje premislite o prihajajočem poklicnem premiku; lahko se zgodi, da ste bili tik pred tem, da rečete da, ne da bi ga podrobno proučili. Preden podpišete kakršnokoli pogodbo, stvar temeljito raziščite.

BIK

21. APR.–21. MAJ

Ali vas uspeh lahko izčrpa? Zdi se tako. Trenutno ste na vrhu vala in nenadoma si vsi želijo biti v vaši bližini in deliti vašo srečo. To je v redu, vendar če ne boste previdni, ne bo ostalo ničesar, v čemer bi lahko uživali vi sami. Če lahko, stopite korak nazaj in si omogočite pravi pogled na svoj položaj. Nato se odločite za odločitve, ki so najboljše za vas, in ne za druge.

DVOJČKA

22. MAJ–21. JUN.

Čeprav ste vedno pripravljeni na nove dogodivščine, je morda bolje, da naslednjih nekaj tednov ostanete pri tem, kar poznate. Sanjska služba vas mika, vendar je zaenkrat le koncept; preden se dolgoročno zavežete, počakajte, da dobi ustrezno strukturo. Po drugi strani pa je vaše sedanje delovno mesto znano in zanesljivo in še vedno vam lahko veliko ponudi; celo pisarniško romanco, če si to želite.

RAK

22. JUN.–23. JUL.

Venera se pomakne v sektor zaljubljencev v vaši karti in konec leta popestri s sezonsko romantiko. To je čudovito, toda ali je resnično ali le nekakšno božično darilo samemu sebi? Obstajajo znamenja, da vse skupaj namenoma puščate pri miru in se izogibate poglobitvi afere; obstajajo pa tudi znamenja, da se spogledujete z drugim odnosom, ki vam morda pomeni več kot ta. Bodite previdni!

LEV

24. JUL.–23. AVG.

Čeprav se vam je zdelo, da obstaja le ena pot naprej, se bodo v decembru pojavile še druge možnosti in do konca leta se bo zdelo, da je mogoče skoraj vse. Čim dlje torej čakate, tem več možnosti boste imeli; čeprav se lahko zgodi, da če boste čakali do samega konca, na koncu ne boste imeli ničesar. Vse je odvisno od tega, kdaj boste naredili pravo potezo.

DEVICA

24. AVG.–23. SEP.

Ključno obdobje za vaš najtesnejši odnos. Čas je, da naredite velik korak, ki bo za vedno spremenil vaše življenje. O tem razmišljate že več mesecev, a zdaj, ko je pravi trenutek tu, ste še vedno negotovi. Morda zato, ker si želite, da bi bilo vse popolnoma popolno. Resnično življenje je po navadi bolj naključno kot to, vendar se večino časa vseeno izide. Ne čakajte predolgo, saj boste zamudili priložnost.

TEHTNICA

24. SEPT.–23. OKT.

Če občasno ne preizkusite svojih meja, ne boste vedeli, kje so – in kaj se zgodi, ko jih presežete. Kar boste storili, vas bo pahnilo v neznano, ki vam bo všeč ali pa se boste iz njega čim prej spet umaknili. A ne glede na to, kaj bo, to ni izguba časa. To je nekaj, kar ste morali poskusiti; odgovorilo vam bo na veliko vprašanj, in to je vedno dobro.

ŠKORPIJON

24. OKT.–22. NOV.

Kako tesen je tesen odnos? Ko nekomu dovolite, da postane del vašega življenja, vas lahko vidi v celoti, ne le tistih delov, ki jih pokažete. Za večino ljudi čustvene koristi stalne povezanosti zlahka odtehtajo izgubo zasebnosti, vendar za vas to morda ne drži. Morda je to cena, ki jo morate plačati. Toda ali ste jo pripravljeni plačati ali je previsoka za to, kar dobite v zameno?

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ti škornji bodo naš naslednji (in nepričakovani) nakup v tej sezoni

Priporočamo tudi: Obožujemo tisto, kar je njej prepovedano! Teh 3 živil Kate Middleton ne sme niti pogledati za večerjo