Ljubezen v času retrogradnega Merkurja: Katero znamenje lahko pričakuje sporočilo nekdanje ljubezni?

Od 10. maja do 3. junija bo nad nami prevladoval retrogradni Merkur, ki bo povzročal zmedo na področju komunikacije, sporočanja in medsebojnega razumevanja – kaj to pomeni za ljubezenska razmerja?

Ljubezen v času retrogradnega Merkurja: Katero znamenje lahko pričakuje sporočilo nekdanje ljubezni? - Foto: Profimedia

Merkur prvo polovico svojega retrogradnega gibanja preživi v gibanju Dvojčka, ki vlada komunikaciji, zato ne bi bilo pretirano presenetljivo, če bi na ljubezenskem srečanju razkrili nekaj, kar je sicer vaša skrbno varovana skrivnost ali pa bi v naglici čustev rekli nekaj, česar v resnici ne mislite, vaš partner pa bi si vaše sporočilo polno čustev lahko napačno interpretiral, kar bi vodilo do frustracije oz. nesporazuma. 22. maja se Merkur vrne v zemeljsko znamenje Bika in spremeni energijsko vibracijo v prave vrednosti in razsežnosti ljubezni. V tem obdobju bi lahko ponovno preučili, kaj je vredno našega časa v ljubezenskih odnosih.

Večji del tega retrogradnega Merkurja bo romantična Venera v drznem in predrznem Ovnu, kar nas bo spodbujalo, da bomo bolj napredni v odnosih in bolj impulzivni. 24. maja planet strasti Mars sledi Veneri v Ovnu in tako poveča našo motivacijo za uresničevanje svojih želja. Energija tega hitrega ognjenega znamenja se rada hitro premika – a retrogradni Merkur je čas, da upočasnimo in vidimo, kje smo.

Ne spreglejte:

Kako bo retrogradni Merkur vplival na ljubezen v vašem življenju od 10. maja do 3? Preverite!

OVEN

Področje komunikacije je za vas tem retrogradnem Merkurju na slabem glasu, tudi na področju izražanja in komuniciranja o ljubeznu morda ne bo šlo vse tako gladko, kot bi si želeli. Lahko se pojavijo manjši nesporazumi, saj besede in čustva ne boste zmogli pravilno skomunicirati. Namesto da bi sprejeli svoje bolj impulzivne nagone, bodite še posebej previdni pri besedah, ki jih izberete, in tonu, ki ga uporabljate pri izražanju svojega stališča. Poslušanje je prav tako pomembno kot izražanje, ko pridemo do odnosov.

BIK

Retrogradni Merkur bo vplival na vas in vaše vrednote, zato je pomembno, da naredite prostor za občutne refleksije v vaših odnosih.
Ocenite svoje osebne cilje in poskrbite, da boste od življenja dobili tisto, kar si zaslužite. Izkoristite ta retrogradni čas, da ocenite, ali ste sploh ste zaljubljeni in v koga. Bodite prepričani, da svojo energijo posvetite odnosom, ki so vredni vašega časa, in podpirajte tisto, kar želite doseči.

VODNAR

Letošnja retrogradnost vas pripelje v stik s situacijami, ki v resnici
poganjajo vašo energijo in vzbujajo vaše skrite strasti. Kdaj ste se nazadnje vprašali, kaj vas motivira? V čem se počutiš brezskrbno, igrivo in zaljubljeno? Dajte si čas, da se povežete s svojim srcem, ne glede na to, ali raziskujete te težave s svojim partnerjem ali samo preživite nekaj introspektivnega časa doma in razmišljate o nekaterih vznemirljivih spominih. 

DVOJČKA

Merkur je vaš vladajoči planet in prav on bo prvo polovico tega retrogradnega gibanja preživel v vašem znamenju, tako da boste občutili njegove učinke na zelo oprijemljiv način. Ko dosežete svoje višje cilje, premislite, kaj želite od ljubezni in življenja, in ne bojte se na kratko oddaljiti od romantike in se osredotočiti na tisto, kar vam je na dolgi rok pomembno.

RAK

Stari poslovni stiki ali ljudje iz nekdanjih družbenih krogov se lahko zdaj vrnejo v vaše življenje, raki – mogoče pa boste tokrat te slavne obraze videli pod drugačno, bolj koketno lučjo. Raziščite iskrice, ki nastanejo v prijateljstvu ali v vaši poklicni mreži, vendar poskrbite, da si boste vzeli dovolj časa za dosego svojih dolgoročnih ciljev, namesto da hitite v ljubezenska razmerja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

LEV

Komunikacija v vašem poklicnem življenju in prijateljskih odnosih bi lahko bila med tem retrogradnim gibanjem neurejena, zato boste morda morali posredovati v dramo v svojem družbenem krogu ali "pogasiti ogenj" v službi. Če vam te motnje vzamejo čas in energijo iz vašega ljubezenskega življenja, bodite še posebej iskreni do svojega partnerja. Pojasnite jim, da tokrat ni odvisno od njih in pripišite retrogradnemu Merkurju.

DEVICA

Logistične težave v službi se lahko v tem obdobju zapletejo, ni pa nujno, da ogrozijo vaše ljubezensko življenje. Svoje frustracije lahko ublažite tako, da se spomnite dogodivščin s svojimi partnerji ali raziskujete možnosti z bivšim ... Pomislite na stvari, zaradi katerih ste se v preteklosti navduševali nad ljubeznijo, in si vzemite čas, da ponovno odkrijete svoje strasti.

TEHTNICA

Retrogradni Merkur vas tokrat popelje na burno potovanje samoodkrivanja – pripravite se na odkrivanje svojih strasti in raziskovanje čustev pod površjem vaših odnosov. Nekatere skrivnosti ali jeza se lahko zdaj pojavijo, zato bodite pripravljeni obdelati vse, kar se pojavi – in verjemite, da vam bo soočenje z resnico pomagalo razširiti svoja obzorja in se uskladiti s svojim najvišjim jazom.

ŠKORPIJON

Energija te retrogradnosti je tokrat posebej osredotočena na vaše odnose – bodite pripravljeni kopati v globine vaših odnosov. Znebite se kakršnega koli nezadovoljstva v svojem ljubezenskem življenju in dajte na papir, kaj pravzaprav pričakujete od intimnega partnerja. Zdaj je čas za odkrito komunikacijo o kakršnih koli strahovih, bojih ali neizrečenih domnevah, ki so bili v ozadju vašega razmerja.

STRELEC

Bodite previdni, ker vas lahko ta tranzit zadrži na nekaterih pomembnih datumih. Načrtovanje kakovostnega časa s partnerjem ali iskanje pravega trenutka za razjasnitev ljubezenske zveze je lahko pravi izziv. Bodite prilagodljivi v odnosih in si dajte dodaten čas za pogovore, ki morda zahtevajo več truda, kot ste mislili.

KOZOROG

Znano je, da retrogradna obdobja vrnejo nekdanje sopotnike v naš fokus, bodisi prek preteklih spominov ali nepričakovanih sporočil na Instagramu – in možnosti, da vas bo vaša romantična preteklost preganjala med tem retrogradnim Merkurjem, so velike. Morda se želite zabavati s staro ljubeznijo, vendar ne pozabite, da lahko napačna komunikacija ali odpovedi v zadnjem trenutku ovirajo načrtovanje.

RIBE

V tem obdobju se spomnite – kaj je res pomembno za temelje vašega odnosa. Ocenite, kaj vam prinaša varnost, stabilnost in čustveno udobje in si prizadevajte, da bi v svoje življenje vnesli več te energije. Če ste v razmerju, preživite nekaj časa doma in se pogovarjajte iz srca, da se prepričate, da ste na isti strani.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako bi v resnici morali shranjevati svoje kozmetične izdelke: Ali ste vedeli, da lak za nohte pravzaprav nima mesta v hladilniku?!

Priporočamo tudi: Romantična ruta je ključni element popolnega pisarniškega videza. Vendar ni nošena, kot si mislite!

Najbolj brano