Katera grška boginja ste glede na horoskop?

8. 7. 2024
Katera grška boginja ste glede na horoskop? (foto: Profimedia)
Profimedia

Vsaka ženska je božanska – preverite, katera boginja iz grške mitologije najbolj ustreza vašemu nebesnemu znamenju.

Kozorog - Hestija

Hestija je prva olimpijska boginja, večno mlada zaščitnica družinskega ognjišča in žrtvenega ognja. Dvoril ji je sam Apolon, a je bil zavrnjen, saj zaobljuba čistosti ni šala: če se zaobljubiš, to držiš. Kozorogi so enaki: vse te vaše ljubezenske “neumnosti” so seveda dobre, a le kdo bo razmišljal o pomembnih stvareh, si mislite. Hkrati imate z njo skupno tudi dragoceno lastnost, da vedno nesebično poskrbite za ljudi okoli sebe. 

Vodnar - Nike

Nike je boginja zmage in simbol srečnega izida. Pogosto je upodobljena s krili ali v pozi hitrega gibanja nad tlemi. In – ali je kdo kdaj videl Vodnarja, ki bi tiho sedel v kotu in se predajal brezdelju? Pa kaj še … To nebesno znamenje ima neusahljivo zalogo vitalnosti in optimizma ter je vedno v pogonu. To je njihova narava. In mimogrede, vedno zmagajo. 

Ribi - Afrodita

Nobenega dvoma ni, da je bila Afrodita rojena v znamenju rib. V grški mitologiji je boginja ljubezni, lepote, spolnega poželenja in zaščitnica zaljubljencev. Bila je zaljubljena v čednega Adonisa, vendar je nesrečnež na žalost umrl med lovom. Afrodita ni preživela te bolečine in je, ko je pobegnila, skočila s skale naravnost v morje. In zakaj ne bi skočil, če si nesmrten? Tako bi skočile tudi ribe, če bi lahko. Vendar pa tudi brez tega vemo, da ribe trpijo tako, da še okolici potonejo srca in jim privrejo solze. 

Oven - Atena

Atena je ena najbolj znanih boginj. Pooseblja modrost, povzdiguje znanost, umetnost, znanje in genialnost. Toda na splošno je njena glavna specializacija vojaška strategija. Atena je edina boginja, ki uporablja moške atribute: oklep, čelado in kopje. Postavlja se vprašanje: zakaj so Grki potrebovali boginjo vojne, čeprav so imeli Aresa? Verjetno zato, ker je bil bog bitke zahrbten in zvit ter je začel vojno zgolj zaradi vojne same. Atena pa je podpirala samo vojno, ki se začne iz nuje. Brez dvoma je takšen tudi oven. Ni nagnjen k konfliktom brez razloga, vendar se bo znal dobro boriti, ko bo napaden. 

Bik - Demetra

Demetra je boginja plodnosti in zaščitnica poljedelstva. Kmetovanje je trdo delo, zato lahko Demetrin moto  na kratko opišemo takole: Zdaj bomo vsi pridno delali, potem pa se bomo srčno pogostili s tem, kar nam je poslala boginja. In običajno ni pošiljala samo hrane, ampak tudi vino. In še več! Nobenega dvoma ni, da je Demetra bik, saj ceni preproste radosti, kot so okusna hrana, dobro vino in pošteno delo. Vendar hkrati pri obema velja opozoriti na naslednje: ne dotikajte se tistega, kar jima je drago.

Dvojčka - Iris

Iris je glasnica bogov, njena naloga pa je prenašati ukaze po vsem svetu: od kopna do morskih globin in celo v kraljestvo mrtvih. Zevs je nekoč poslal Iris v Had, kjer se ni ozirala na pravila in zakone. In takšni so tudi dvojčki. Sposobni so najbolj neverjetnih stvari, vendar z enim samim pogojem: da je zelo, zelo zanimivo! Dvojčki so strastni popotniki, obožujejo zabave in so prijatelji z vsemi. In vseeno jim je za namišljene meje. Lahkotnost in šarm sta njihov ključ do vseh vrat.

Rak – Gea

Geja je boginja zemlje in mati vsega, kar živi in ​​raste na njej, pa tudi mati neba, morja, titanov in velikanov. Skratka, je mati vsem – tako kot rak. Pustite, da rak nekoga rodi in vzgoji – to je tisto, kar ga najbolj izpopolnjuje. Raki so naravne matere, ki bodo (tako kot Gea), če se kaj zgodi, tistega, ki je užalil njihove otroke, pokopali v najglobljo jamo. In mimogrede, vse, kar imajo radi, štejejo za njihove otroke. Takšna je narava.

Lev – Hera

Hera je zaščitnica zakona in varuje mater med porodomi. Prav tako je žena samega Zevsa, prva dama Olimpa, oziroma pravzaprav tretja, ker je Zevs pred njo že imel dve ženi. Hera, katere ime pomeni "ljubimka", ni prenašala tekmecev poleg sebe. In takšna je tudi naravna levinja: ali bo prva in edina, ali pa bi bilo bolje poiskati drug Olimp. Vendar se to še nikoli ni zgodilo, kajti kdo bi pri zdravi pameti tekmoval z levinjo? Nekateri so poskušali tekmovati s Hero in sami veste, kako se je to končalo …

Devica – Temida

Temida je ena izmed Zevsovih žena, ki se je nihče ne spominja. Je simbol nepristranskosti in pravičnosti, in tudi božji glas: ravno ona je bila tista, ki je izrazila Zevsovo voljo, da se šibki ne bi oglušili na močan glas najvišjega boga. Če devica nekaj reče, resnica govori skozi njene ustnice. Če reče nekaj, kar vam ni všeč, ji boste morali prisluhniti, saj se ne moti: ne zanima je vaša osebnost, temveč ocenjuje dejstva.

Tehtnica – Perzefona

Kot veste, sta Perzefoni dvorila najboljša snubca Olimpa - Ares in Apolon. A zdi se, da je prikupna Demetrina hči rojena v znamenju tehtnice, saj si ni mogla izbrati le enega. Na koncu je lepotico ugrabil bog kraljestva mrtvih – Had – in preskočila je iskrica. Njena mati in njen zet sta za mlad par sklenila poročno pogodbo: Perzefona bo dve tretjini leta živela na Olimpu, drugo tretjino pa v podzemlju. In tako bi tudi tehtnica, če bi imela svobodo, živela v dveh različnih svetovih.

Škorpijon - Hekata

Hekata je boginja čarovništva in podzemlja ter zaščitnica magije. Smrtnike uči čarovništva, ukazuje čarovnicam in strupenim rastlinam ter se druži z mrtvimi dušami na razpotjih. Na splošno gre za isto boginjo, ki se je bojijo tudi tisti, ki se jih je bal Had. Ali v tem opisu prepoznate damo Škorpijonko? Ljudje se v škorpijone zaljubijo na prvi pogled, a se jim bojijo približati: na svoji koži občutijo, da se v tej mirni vodi skriva sam hudič. A Škorpijonke to ne skrbi: prej ali slej jo bodo tako ali drugače oboževane. 

Strelec – Artemida

Artemida je boginja lova in zaščitnica vsega živega. Je tudi varuhinja ženske čistosti in pomočnica porodnicam. Ampak kako? Kako lahko stoji za popolnoma nasprotnimi si koncepti? To je zelo preprosto. Poglejte Strelce: po naravi so tako celoviti, da jim je koncept kognitivne disonance načeloma tuj. Strelci so sposobni sprejeti in razumeti vsako idejo, vsako prepričanje in kakršnokoli stališče. To mimogrede ne pomeni, da so Strelke pripravljene vse to tudi deliti. Na vsako vprašanje imajo en univerzalen odgovor: lotimo se stvari, potem pa bomo sproti ugotavljali, kako naprej. 

Vir: sensa.mondo.rs

Preberite več na sensa.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Finančni horoskop za julij: Prihaja polna luna, en dan je še posebej nevaren in kdaj lahko zapravljate?

Priporočamo tudi: "Saj ni res, pa je!" 78-letna oskarjevka Helen Mirren ujeta med vožnjo na podzemni železnici v ultra šik stajlingu, ki odvzame najmanj 20 let!

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač