Horoskop: Vse o karierni poti rakov in najboljša delovna mesta zanje

Rakom, ki spadajo med vodna znamenja vlada četrta hiša, ki je povezana z domom in družino, zato so najboljša delovna mesta zanje tista, ki so povezana s tem področjem. Spremlja jih prirojena nežnost, ki je potrebna za delo na področjih, ki vključujejo dom ali družino, na primer socialno delo, izdelava pohištva, kuhanje, oblikovanje in dekoriranje. Blagoslovljeni so z močno intuicijo ter izredno sočutni in razumevajoči tudi na delovnem mestu. 

Horoskop: Vse o karierni poti rakov in najboljša delovna mesta zanje - Foto: Profimedia

Čeprav na prvi pogled delujete mehki in občutljivi imate tudi trdo stran osebnosti. Ste pridni, zvesti, spremljajo vas dobre organizacijske sposobnosti. V negativnem smislu ste tudi na področju kariere večkrat preveč čustveni. Na podlagi vaših močnih psihičnih sposobnosti in poglobljenega razmišljanja sta vaša prednost ustvarjalnost in domišljija. Z lahkoto se prilagodite tudi različnim delovnim okoljem.

Na svojem delovnem mestu morate imeti občutek domačnosti in varnosti, ravno zato službo redko menjate. Ljubite predvidljivost in prezirate tveganje. Vaša empatija in sočutje skupaj s ciljno usmerjeno naravo vam pomaga, da se vedno izkažete pri svojem delu, hkrati pa ohranjate pozitiven odnos z nadrejenimi in sodelavci. Še en izziv na delovnem mestu, s katerim se lahko soočite raki, je dolgčas zaradi pomanjkanja ustvarjalnosti. Ne glede na delovno okolje, v katerem se znajdete, je ključnega pomena, da ste pri svojem delu ustvarjalni. 

SOCIALNA DELAVKA

Socialno delo je raku in rakici pisano na kožo, saj se intuitivno in smiselno povezuje z ljudmi, izboljša kakovost življenja svojih strank, ter pomaga določiti cilj, na katerem lahko delajo skupaj. Zelo dobro delujejo tudi na področjih kot so ločitve in posvojitve. Znajo zgraditi profesionalen odnos s stranko ter razumeti bistvo težave.

NEPREMIČNINSKI AGENT

Delovno mesto, ki je raku in rakici pisano na kožo, saj uživajo pri pomoči pri prodaji in nakupu stanovanj. Želja po temu, da bi stranki ustregli, jim pomaga spodbuditi njihove marketinške sposobnosti. Dom je tam, kjer je srce in nič jim ne prinaša večjega užitka kot pomagati družinam najti lastno udobno gnezdo. S svojim izostrenim zaznavanjem in sposobnostjo poslušanja pomagajo uskladiti kraj in ceno bivanja.

NUTRICIONIST

Raki imajo neverjetno strast do hrane in kuhanja, saj je to del načina negovanja njihovih bližnjih. Čeprav so nagnjeni k temu, da se hitro vdajo želji po sladkem, želijo poskrbeti, da bodo drugim predlagali ustrezno hrano. Rak na odličen način svetuje, katere vrste hrane bi morale stranke uživati, ko želijo spremeniti svoj življenjski slog. Področje zdravja, izboljšanje kakovosti življenja s prehranskim vnosom je delo, ki jim je pisano na kožo, poleg tega znamenje raka v astrološki simboliki ureja področje želodca. Navdušeni so nad tem, da skrbijo zase in izobražujejo druge.

MEDICINSKA SESTRA

Raki so zelo zaskrbljeni o tem, kako težave in bolečine prenašajo drugi ljudje in včasih žrtvujejo svoje potrebe, da bi pomagali nekomu drugemu. Ker se morajo medicinske sestre pogosto žrtvovati, da bi zadovoljile potrebe bolnikov, opravljale izpite, spodbujale zdravje in dobro počutje ter vodile in se vklapljale v medicino je to področje za rakico in raka odlična izbira. Čeprav je delo zahtevno, imajo sočutje in osredotočenost, da ga dobro opravijo. Najboljši občutek po napornem delovnem dnevu je občutek, da so več ljudem pomagali k boljšemu počutju.

GOSTINEC

Raki uživajo v skrbi za druge, še posebej ko razveselijo z odličnim obrokom, zato je to zanje idealno delo. Za izgradnjo odnosa z vsako stranko, prepoznavanje in izpolnjevanje vsakega cilja gostinskega procesa ter strokovno svetovanje pri odločanju o jedilniku je za raka nekaj najbolj zanimivega. Ker so tako dobri v vodenju in organizaciji ter kuhanju, je razvoj kariere v svetu gostinstva dobra izbira. Z neverjetno natančnostjo pri razumevanju, kaj želijo stranke, in talentom za razvoj zanimivih obrokov, se v panogi gostinstva rak in rakica zelo dobro znajdeta.

ARHITEKT

Oblikovanje popolnega in hkrati funkcionalnega prostora je za raka, ki ljubi dom odlična izbira. S svojim razumevanjem, kako pomembno se je počutiti varno in udobno rak ustvarja neverjetne načrte. Njegova popolna pozornost do detajlov, od temeljev, obdelave oken, ter izbire materialov jim omogoča, da svojim strankam zagotavljajo najboljše. Z močno intuicijo znajo hitro zaznati, kaj točno si stranka želi.

PSIHOTERAPEVT

Rak in rakica se najboljše počutita ko pomagata in svetujeta. Kot terapevt znata na ustrezen ter učinkovit pomagati ljudem, ki trpijo zaradi težav, kot so strahovi, nepravilno prehranjevanje, depresije in druge psihične motnje. S pacientom raki vzpostavijo zaupljiv odnos, da se lahko sproščeno pogovarja, rak pa jim pomaga raziskati in razumeti boleče izkušnje, občutke in čustva. Dobri so tako pri delu s pari, z družinami ali s skupinami. 

INDUSTRIJSKI OBLIKOVALEC

Industrijski oblikovalec je delo, ki je pridnemu in natančnemu raku pisano na kožo. Zaradi neverjetne osredotočenosti mu ni težko imeti nadzora nad nastajanjem izdelka v vseh fazah od idejnega projekta do končne proizvodnje. Najboljši so raki takrat, ko je potrebno evidentirati naročnikovo željo, potrebo ali problem. Naslednji korak, izdelava idejnega projekta je njihova poslastica. Všeč jim je, da lahko uporabijo svojo ustvarjalnost in domišljijo, zaradi katere je pod njihovim drobnogledom končni izdelek še boljši.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Balerinke se vračajo v novi obliki in tukaj je dokaz!

Priporočamo tudi: Carla Bruni na modni reviji AMI blestela v rdeči barvi, eni njenih najljubših

Najbolj brano