Horoskop: 4 ženske zodiaka, ki potrebujejo pozitiven stres

7. 6. 2024
Horoskop: 4 ženske zodiaka, ki potrebujejo pozitiven stres (foto: Profimedia)
Profimedia

Običajno, ko slišimo besedo stres, pomislimo na negativni stres, premalokrat pa omenjamo pozitiven stres, ki je potreben za osebnostno rast. 

Pri stresu gre za dojemanje razmerja med zahtevami okolja in lastnimi sposobnostmi. Bistvo je v presoji, kako v glavi dojamemo situacijo. Pozitiven stres, imenovan evstres je pomemben del motivacije, ki vas lahko spodbudi k izjemnim dosežkom. Podarja vam energijo, boljšo osredotočenost ter zbranost. To je stres, ki zagotovo začini življenje in vas prebudi. Izvira iz situacij, nad katerimi imate določeno stopnjo nadzora. Naredi vas bolj ustvarjalne in učinkovite. Dogodki, ki sprožajo pozitiven stres so rojstvo otroka, uspešen rezultat, poroka, nova zaposlitev, uspešna predstavitev itd. Pozitiven stres doživimo, ko situacije ne ocenjujemo kot grožnjo, ampak kot izziv. 

OVNICA

Ovnica je pravi multipraktik in marsikdo jo označuje za deloholika, ki mu nikoli ne zmanjka niti energije niti volje. Ona potrebuje pozitiven stres, saj jo prebuja in ji omogoča, da v življenju doseže še več. Preveč je zaposlena s svojimi načrti, da bi se je negativen stres dotaknil. Dinamična energija, ki jo spremlja ji omogoča, da ostane navdušena tudi takrat, ko večina obupa. Vedno v pogonu se samozavestneje razvija, ter s pomočjo pozitivnega stresa osebnostno raste. Zaveda se svojih sposobnosti ter moči, zato ji občutek vrednosti ter uspešnosti ni tuj. Življenje je zanjo, če jo na vsakem koraku spremlja pozitiven stres kakovostnejše in ter bolj vznemirljivo v pozitivnem smislu. Doseženi cilji ji predstavljajo zadovoljstvo in krepijo njeno samopodobo. 

STRELKA

Strelka nima težav s stresom, saj tudi negativnega zelo dobro premaguje. Pozitiven stres je njeno gonilo, brez katerega si v bistvu ne predstavlja življenja. Eden od razlogov, zakaj potrebuje pozitiven stres je njen vladar Jupiter, ki je osredotočen na pozitivnost in ekspanzijo. Z veseljem se, ko začuti impulz brez strahu in negativnega predvidevanja loti večjih in boljših stvari, ki si zaslužijo njeno pozornost. Priložnosti in prelomnice strelka dojema kot izziv, kot nekaj, v čemer lahko uživa, in ne kot nadlogo, ki prebuja negativen stres. Zna se prilagajati spremembam in se zlahka prepusti toku tudi takrat, ko stvari morda ne gredo točno po načrtih. Z lahkoto se odmakne od situacij, ki bi v njeno življenje prinesle negativen stres. Spremljajo jo spodbudna čustva pričakovanja in zaupanje vase. Ker je skoraj vedno aktivna, motivirana in zbrana, je tudi bolj učinkovita in ustvarjalna.

TEHTNICA

Tehtnica ob negativnem stresu zlahka ostane uravnotežena, saj je spretna pri spopadanju s slabim stresom. Kardinalno znamenje nima težav s spremembami, zato zna poskrbeti, da so le te čim bolj optimistično obarvane. Strpna in prizanesljiva tehtnica pa ne želi praznega življenja, ampak življenje, v katerem jo nekaj motivira in žene naprej. Všeč ji je, da ima kontrolo nad svojim življenjem, življenje samo pa doživlja kot smiselno in izpolnjeno, saj ji pozitiven stres omogoča rast in spreminjanje v zrelo osebo. Njeno delovanje ter razmišljanje je ustvarjalno, fleksibilno, razgibano in osredotočeno. Ljudje jo dojemajo kot sproščeno, nasmejano in zabavno žensko, ki zelo dobro ve, kako ostati kljub številnim obveznostim umirjena in zadovoljna.

VODNARKA

Vodnarka želi imeti misli ter svoje delovanje pod nadzorom, po drugi strani pa potrebuje tisto nekaj, da ostaja živahna ter izpopolnjena. Ravno tisto nekaj, je pozitiven stres, brez katerega zelo težko funkcionira. Ves čas je v gibanju, uživa v adrenalinskih športih, ki ji dajejo moč. Ob povečani telesni zmogljivosti se delovanje njenega organizma izboljša, prav tako tudi počutje ter razmišljanje. Njeno vedenje je odločno in zelo dobro motivirano, počutje pa vedro, razposajeno in včasih tudi evforično. Obdarjena z visoko čustveno inteligenco želi odločati, kaj se je bo dotaknilo in čemu se bo spretno izognila.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kakršna mama, takšna hči: Angelina Jolie na rdeči preprogi z najmlajšo hčerko v ujemajočih se stajlingih

Priporočamo tudi: Vrhunsko, impresivno in brez pet: Letizia Ortiz popolnoma v belem z edinimi čevlji, ki jih nosi v zadnjem času

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik