Astronapoved: oblike ljubezni

Planet Venera je povezan z našimi čustvi in željami. Glede na njen položaj v zodiakalnem znamenju v času posameznikovega rojstva med drugim vpliva tudi na človekovo čustvovanje in osebno srečo.

Astronapoved: oblike ljubezni - Foto: Fotografija Shutterstock

Na tile povezavi (.pdf datoteka) boste našli tabelo, s katero lahko ugotovite, v kateremu znamenju je vaša Venera.

V znamenju ognja

Ognjena Venera simbolizira izrazita, močna in strastna čustva. Takšen človek ima umetniški značaj in s svojim navdušenjem hitro okuži tudi druge, ki ga nadvse občudujejo. Ko se predstavnik ognjene Venere zaljubi, se popolnoma preda čustvom in si ne predstavlja, da bi lahko bilo drugače.

Venera v Ovnu sproži hitre in spontane čustvene odzive, ki so lahko tako negativni kot pozitivni. Zaljubi se na prvi pogled in takoj pokaže svoja čustva. Prežet s strastjo si takšen človek vneto prizadeva, da bi z ljubljeno osebo vzpostavil čim višjo stopnjo intimnosti in zaupnosti, pri čemer pričara vso slikovitost romantične poezije. V zakonu je zanesljiv zaščitnik svoje ljubezni in družine, za katero bi naredil vse.

Venera v Levu se ne zaljubi tako hitro kot oven, vendar je v ljubezni bolj temeljita in pripravljena premagovati ovire. Čustva so tako izrazita in intenzivna, da je njihovo izražanje nagnjeno k izredno burnim in močnim strastem. Rada ima zanimive partnerje, na katere je zelo ponosna. Mlada dekleta z Venero v Levu se neredko zaljubijo v znane osebnosti. Ko takšen človek ljubi, se njegovo življenje bolj ali manj vrti okoli čustev.

Venera v Strelcu simbolizira ogenj, ki hitro zagori. Idealen partner zanje mora biti trden in močan ter poleg vsega še brez luknje v denarnici. Tak človek je nagnjen k idealiziranju izbranca, v katerem išče sorodno duhovno bližino. Prav tako je zanj zelo pomembna erotična stran njunega odnosa. Če čustva zamrejo, se s partnerjem veliko laže razide kot preostali predstavniki ognjene Venere.

V znamenju zemlje

Zemeljska Venera v ljubezenskih odnosih išče predvsem zanesljivost in zaščito. Ker je takšna Venera izrazito tradicionalna in zadržana, je njenim pripadnikom všeč, če se partner nagiba k tradicionalnim prepričanjem. Veliko ji pomeni družina, navajena je tudi na veliko število otrok.

Venero v Kozorogu bogatijo predvsem globoka čustva. Je v prvi vrsti resna in predana ljubljenemu partnerju, s katerim po navadi kuje ambiciozne skupne načrte. Njena največja vrlina je zvestoba. Človek z Venero v Kozorogu išče pozitivnega in odgovornega partnerja, na katerega se vedno lahko zanese. Sicer je po naravi samotar, a so njegova čustva še posebej izrazita v dolgih, trdnih partnerskih odnosih.

Venera v Biku je navajena imeti popoln nadzor nad izražanjem čustev, zato si večjih izbruhov ne privošči. Njeni predstavniki ostanejo zvesti partnerju in se mu popolnoma predajo. V njih se prebujajo povsem naravni in zdravi vzgibi čutnosti, saj radi uživajo v ljubezni. Po značaju so nežni, sposobni ustvariti prijetne in tople odnose ter jih napolniti z osebnim šarmom. Ženske z Venero v Biku so običajno odlične rokodelke.

Venera v Devici prinaša nekaj čustvene negotovosti in zaskrbljenosti. Ker je čustveno zadržana, se izogiba silnim strastem, spontanosti in nenavadnim avanturam. Prevladujejo mirnejše energije, ki temeljijo na vzajemnem spoštovanju in vsesplošnih interesih. Predstavnik Venere v Devici izraža svojo ljubezen v vzajemni čustveni podpori in skrbi za partnerja, od katerega pričakuje zvestobo in varno zavetje.

V znamenju zraka

Zračna Venera zaznamuje lahkotnost in živahnost čustev. Se hitro zaljubi, vendar čustvovanja ne izraža dramatično in čustveno pretresljivo. Njene predstavnike privlačijo zlasti športniki in pustolovski ljudje z živahnim, pisanim življenjem, ki sledijo sodobnim smernicam in zdravemu načinu življenja.

Venera v Vodnarju je zaščitnik svobode v odnosih. Njena čustvena povezovanja navadno ne obrodijo daljše partnerske zveze. Če partnerski odnos po določenem času postane monoton, raje odide, kot da bi si vzela čas za pojasnjevanje, kdo ima prav in kdo je kriv. Ker je družabna, si izbira partnerje, ki so odprti. V resnici je sposobna ljubiti samo tistega, ki se že na samem začetku pokaže kot dober prijatelj.

Venera v Dvojčkih je lahkotna, prilagodljiva in družabna. Svojim predstavnikom podarja neverjeten šarm in predvsem verbalno sposobnost osvajanja. Hitro se zaljubi in odziva na ljubezenska dvorjenja, brez pomislekov tudi skoči med rjuhe. Če ji je s partnerjem dolgčas, se hitro začne ogledovati za drugim. Ljudje s tem položajem Venere so na videz pogosto videti mlajši, kot so v resnici.

Venera v Tehtnici širi občutek čustvene harmonije in ravnovesja. V ljubezni svojega partnerja jemlje kot popolnega. Poleg tega je zelo taktična, diplomatska in prepričljiva, zato je v najbolj vznemirljivih trenutkih sposobna umiriti vse napetosti. V konfliktih vedno najde prostor za dialog in kompromis. Ljudje z Venero v Tehtnici izžarevajo notranjo in zunanjo lepoto ter predvsem toplino.

V znamenju vode

Vodna Venera je čustvena in rahlo zasanjana. V imenu ljubezni se rada žrtvuje ali pa se je pripravljena odreči čemu drugemu, da bi lahko bila s tistim, ki ga ljubi. Je izredno romantična, zato prisega na ljubke malenkosti, ki si jih s partnerjem vsak dan izmenjujeta, kot je na primer zajtrk v postelji.

Venera v Ribah ne poraja pretirano intenzivnih čustev. Je izredno občutljiva in se je sposobna vživeti v duševna stanja svojega partnerja, zaradi česar zna biti zelo razumevajoča. Takšna Venera brez občutka samožrtvovanja gori v enem plamenu, in to pričakuje tudi od svojega partnerja. Je nepopravljiv sanjač in romantik. Uresničenje njenih sanj je v marsičem odvisno od številnih zunanjih in notranjih dejavnikov.

Venera v Raku izraža nežnost in čustvenost. Potrebuje varnost, domačnost in redno izkazovanje čustev. Takšna oseba globoko verjame v uresničitev romantične ljubezni, polne čustvenega naboja. Venera v Raku rada sproti razčiščuje odnose, kar jo čustveno napolni in poteši. V nasprotnem primeru lahko postane zamerljiva. Obožuje ljubezenske romane in sentimentalne filme.

Venera v Škorpijonu ustvarja pri človeku dramatičnost, kar lahko povzroča težave na ljubezenskem področju. Velikokrat ima izoblikovane povsem samosvoje ljubezenske koncepte, s čimer še dodatno oteži iskanje sreče v ljubezni. Nezadovoljstvo, ki ga doživlja v partnerskem odnosu, je pri njej še bolj dramatično, saj ga otežuje s tem, kar bi lahko brez težav v trenutku razrešila. Škorpijonska Venera je ljubosumna.

Vir: Astronapoved 2008 (Nova)

Najbolj brano