Klepet po odhodu: Samanta Škrjanec

Samanta Škrjanec je že zelo zgodaj začela delati v medijskem svetu, in sicer kot voditeljica. Manekenstvo je postavila na stranski tir, dokler je ni Alen Kobilica povabil k sodelovanju pri Slovenskem top modelu.

Klepet po odhodu: Samanta Škrjanec - Foto: Fotografija arhiv TV3

Kako bi opisali svojo izkušnjo v top modelu?

Gre za zelo pozitivno in lepo izkušnjo, ki mi je dala veliko novih poznanstev in novega znanja. Ekipa me je preobrazila tako fizično kot osebnostno. Nadgradila sem določene stvari, zato zdaj lažje in lepše funkcioniram v življenju, tako poslovno kot zasebno. Seveda so bili prisotni tudi psihični pritiski, kar pa je popolnoma normalno. Tudi ko delaš kot model, ni vse z rožicami postlano, kot to gledalci vidijo na televiziji. Ampak nikoli mi ne bo žal, da sem sodelovala. Če bi imela priložnost, bi šla še enkrat.

Ste sami prijavili ali so vas našli skavti?

V bistvu me je Alen Kobilica preko Facebooka vprašal, če bi me to zanimalo. Tako sem šla na razgovor in po vseh testih sem se uvrstila med finalistke. Alenu sem zelo hvaležna, saj mi je dal priložnost, ki si je sama mogoče ne bi dala. Še preden me je nagovoril Alen, sem razmišljala, da bi se prijavila, ampak sem bila prepričana, da ne bodo vzeli dekleta, ki ima že nekaj izkušenj z manekenstvom.

Kakšne izkušnje pa ste imeli preden ste se udeležili Slovenskega top modela?

Nisem še delala v tujini. Imela sem bolj medijske izkušnje, saj sem delala kot voditeljica. Od petnajstega leta sem bila tudi pri modni agenciji, ki so mi za pogoj postavili, da moram sodelovati na raznih izborih, če želim delati kot model in delala na modnih revijah.

Ali vas je prizadelo, da ste morali zapustiti oddajo?

Nisem bila vznemirjana. Ko sem pakirala kovčke, sem čutila neko spokojnost, ni mi bilo hudo in nisem bila prizadeta. Težko mi je bilo edino zato, ker mislim, da bi lahko pokazala še več, če bi ostala. Malo sem bila tudi jezna nase in svoj strah pred vodo, ampak dala sem vse od sebe. V vsaki igri je nekod poraženec, v tokratni oddaji sem bila to pač jaz.

Kakšna se vam je zdela žirija?

Žirija se mi zdi super, mislim, da je izbor ustvarjalcev oddaje pravilen. Moj najljubši žirant je Milan Gačanovič, saj mi njegova energija zelo ustreza.

Kateri so tvoji najlepši in najslabši spomini na Top model?

Najlepši so zagotovo snemanja in tisti trenutek, ko smo prvič prišle v stanovanje in videle vsa darila ter dojele, da so se nam odprla vrata v nov svet. Slabega se pa ne spomnim. Bili so tudi prepiri, ampak jaz sem to vzela v zakup. Meni se zdi normalno, da če štirinajst žensk zapreš v eno stanovanje, da se bo tudi kakšen prepir pripetil. Tudi vedela sem, da dekletom ne bom všeč, ker sem oseba, ki pove, kaj si misli in nisem hinavska. Če bi že morala najti nek slab občutek, je potem to zagotovo, ko sem bila pod vodo, saj me je bilo strah in mi je bilo izredno neprijetno.

Kaj boste najbolj pogrešali?

Najbolj vsekakor snemanja, ampak dejansko bom vse pogrešala. Način življenja, izzivi, kreativnost ustvarjalcev oddaje. Tudi stanovanje bom pogrešala, ker smo se tam imele kar lepo.

Katera od tekmovalk, ki še tekmuje, je vaša favoritinja?

Mislim, da si zmago zasluži Lea, ker je od prvega trenutka, ko je stopila v stanovanje ista. Nikoli ni spremenila svojega obraza in ni bila hinavska. Ve, zakaj je notri in ima jasen cilj pred sabo. To zelo spoštujem pri njej. Čeprav je stara šestnajst let ima stvari v glavi zelo urejene. Lea je edina, ki je stvar vzela zelo resno.

Meta Kač

Fotografija arhiv TV3

Najbolj brano