ELLE podkast | Viki Leški (Viki's Place): »Vedno sem zelo iskrena.«

16. 1. 2021
ELLE podkast | Viki Leški (Viki's Place): »Vedno sem zelo iskrena.« (foto: Žiga Leški)
Žiga Leški

V tokratni epizodi se pogovarjamo z Viki Leški, ustanoviteljico kozmetičnih salonov Viki's Place, o njenih pogumnih začetkih, trendih in konkurenci.

Epizodo lahko poslušate TUKAJ:

Poslušate nas lahko tudi na:
APPPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS

Viki Leški, ki danes velja za strokovnjakinjo oblikovanja obrvi, se je na svojo kozmetično pot podala pred 14 leti. Čeprav je po izobrazbi ekonomistka, jo je njeno takratno delo slučajno pripeljalo v stik z blagovno znamko Anastasia Beverly Hills in Anastasio samo. »Takoj sem se zaljubila v Anastasijino zgodbo o uspehu in si potihoma rekla, da bi bilo to nekaj zame.« In od tistega trenutka je bila njena pot jasna. A kljub temu pri svojem delu ni želela biti čisto takšna kot Anastasia.

 

»Ali slikar potrebuje šablono, da nariše sliko? Ne. Nisem želela biti šablonasta.«

 

Začela je z majhnim kotičkom v Maximarketu in počasi ozaveščala Slovenke o negi in oblikovanju obrvi. »Na začetku ni bilo lahko. Morala sem promocijsko oblikovati veliko obrvi, da sem pokazala, kako naj bi bile videti.« Takrat so bili drugačni trendi, prevladovale so zelo tanke obrvi, Anastasijina tehnika pa je že od nekdaj spodbujala bolj naravne in goste obrvi. Zato je bilo to, kar je Viki ponujala svojim strankam, za marsikatero žensko šok.

 

Viki se v pogovoru spominja, koliko je morala na začetku vložiti truda in promocije, da je stranke ozavestila, kakšne so pravilne obrvi, o svojem načinu dela, načinu oblikovanja. Zato je zanjo najlepša potrditev, ko danes stranke pridejo k njej po nasvet in si želijo, da jim oblikuje obrvi.

 

»Največja nagrada je, da sem prišla do točke, ko mi ljudje zaupajo.«

 

Iz majhnega kotička v Ljubljani je nato skupaj s kolegico vodila salon, kjer je bila zadolžena za celoten kozmetični segment. Vodila jo je želja po tem, da ženskam ponudi vse kozmetične storitve na enem mestu. In tako je počasi skozi leta gradila svojo zgodbo in uspešno kozmetično podjetje s številnimi saloni.

 

V pogovoru nam Viki razkrije največje napake, ki jih počnemo pri negi in oblikovanju obrvi. In svetuje, kako v dneh, ko ne moremo v salon, doma sami poskrbimo tako za obrvi kot nohte. Zdaj je namreč idealen čas za nego obrvi, s ricinusovim oljem, vazelinom ali kokosovim oljem. Podobno svetuje tudi za nohte, se pravi, da se osredotočimo predvsem na njihovo nego.

 

»Na konkurenco nikoli ne gledam kot na nekaj, s čimer bi tekmovala. Vsak salon ima svoje poslanstvo, ki je vredno zaupanja.«

Poslušajte še: ELLE podkast | Petra Windschnurer: »Hitro vidim, če je stvar privlečena za lase.«

Priporočamo tudi: ELLE podkast | Martina Borščak o naravni kozmetiki, ki je tudi učinkovita