ELLE podkast | Mojca Mavec o trikih za nepozabno potovanje

Z novinarko, televizijko in popotnico Mojco Mavec, sva se v drugi epizodi ELLE podkasta pogovarjali o skritih kotičkih pri nas in v sosednjih državah ter o preprostih trikih za lepše in bolj zapomnljivo potovanje.

Podkast, 14. 7. 2020
ELLE podkast | Mojca Mavec o trikih za nepozabno potovanje - Foto: Osebni arhiv

Drugo epizodo ELLE podkasta poslušajte TUKAJ:

Poslušate nas lahko tudi na:
APPPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS

Oddaja Čez planke, ki letos praznuje že 20 let, brez Mojce Mavec zagotovo ne bi bila to, kar je. Mojca je namreč ustvarjalna sila oddaje tako pred kot za kamero, zato sem se z njo pogovarjala o tem, kako v teh nepredvidljivih časih načrtuje potovanja in svoje delo.

"Treba je raziskovati svet."

Zame je bila to najboljša šola v življenju. Potovanja so me oblikovala, spremenila, morda naredila še bolj spoštljivo. Bolj razumem stvari. Ampak treba je tudi poznati svojo deželo. Da tudi doma pogledamo čez planke."

Mojčino delo se je od začetkov oddaje, ko je potovala z veliko snemalno ekipo, pa do danes močno spremenilo. Zdaj oddajo v celoti posname sama, kar ji bolj ustreza, saj se ji ljudje tako lažje odprejo. "Vedno delam na čustvih in osebnih zgodbah, da se ljudje odprejo. Veliko lažje je, če si sam s kamero, kot če je s tabo velika ekipa. To se je izkazalo kar dobro za ta žanr, za popotniško oddajo."

"Najraje potujem sama. Potovati v dvoje je velika umetnost."

Rada pa tudi potuje sama, še posebej kadar gre v Pariz in London. Tako si lahko privošči bolj intenzivno potovanje in obišče veliko predstav ter galerij. V pogovoru razkrije, zakaj samota ni nujno nekaj slabega: "Naučimo se imeti radi, narediti več stvari zase, za svoje dobro počutje. Potem bomo lahko še toliko bolj delovali za druge." Kljub temu pa zelo ceni potovanja v dvoje ali s prijateljicami in razkrije tudi nekaj idealnih destinacij.

Mojca je "poleten človek", zato poletje najraje preživi kar v Sloveniji. Je neusahljiv vir nasvetov, kje vse se lahko v Sloveniji kopamo, če ne želimo na Slovensko obalo. Poleti ji izleti na obalo namreč ne dišijo, in se tja raje odpravi jeseni. Obožuje notranjost Slovenske Istre, raziskovanje glampingov in še neodkrito Belo Krajno, zelo pomembno pa ji je, da potuje odgovorno.

"Ni treba daleč, da je drugače in je lepo."

Razgovorila se je tudi o destinacijah, ki so nanjo naredile največji vtis, in predstavila preproste trike, kako poskrbeti za čim boljše in zapomnljivo potovanje.

Preverite tudi: ELLE podkast | Lorella Flego in Petra Windschnurer o stanju mode po koronavirusu

Najbolj brano