Trend mafijske žene: Tihi luksuz se umika svojemu glamuroznemu, temačnemu nasprotju

19. 1. 2024
Trend mafijske žene: Tihi luksuz se umika svojemu glamuroznemu, temačnemu nasprotju (foto: Profimedia)
Profimedia

Pomislite na Michelle Pfeiffer v Brazgotincu, Lorraine Bracco v Dobrih fantih in Sharon Stone v Kazinu.

Pozabite na estetiko čistega dekleta, ki mirno živi v izobilju in se obremenjuje le z organizacijo večernih zabav in dekoriranjem svojih vil. Preostanek zimske sezone bo namesto v tihi luksuz odet v drzen, glamurozen in temačen slog mafijiskih žena, v katerega smo se zaljubili med gledanjem gangsterskih klasik.    

Profimedia

Brazgotinec (1983)

Profimedia

Izzivalna mafijska eleganca je trend, ki trenutno vlada socialnim omrežjem in ima na TikToku že več kot 10 milijonov ogledov, hkrati pa je odnos do življenja, ki romantizira nevarnost in tveganja. Temelji na voluminoznih frizurah, zasenčenih očeh in poudarjenih ustnicah v slogu Michelle Pfeiffer, Lorraine Bracco, Sharon Stone in Jennifer Lawrence. Ne trudite se s popolnostjo – čar trenda leži v njegovi temačni neobremenjenosti z njo. Zanj so značilni še krzneni plašči, živalski vzorci, zapeljive dolge večerne obleke, velik nakit in sončna očala.  

Profimedia

Kazino (1995)

Profimedia
Profimedia

Dobri fantje (1990)

Ker je mafijska žena več kot le modni trend in označuje žensko, ki je zvezda svojega življenja, okoli prsta ovija problematične, vplivne moške in se ne ukvarja z nikogaršnjimi kapricami, se bo priljubljenost neodvisnega, samozavestnega glamurja le še večala. Zvezdnice, kot so Dua Lipa, Kylie Jenner in Kendall, so estetiko že prevzele in nam ponudile moderen navdih za poustvaritev videza klasične mračne dive. Poleg tega pa se trendu predajajo tudi prominentne znamke, kot so Chanel, Fendi in Saint Laurent, ki so v svoje kolekcije za pomlad 2024 vključile elemente novega modnega vala, ki bo zaznamoval leto. 

Profimedia
Profimedia

Chanel metiers d'art 2023/2024

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Živalski vzorci bodo letos prepoznaven modni hit, kraljeval pa jim bo ta potisk

Priporočamo tudi: Katere modele suknjičev bomo nosili v letu 2024? Elegantna dekleta so že določila trende barv in krojev

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik