To so 4 večne klasike, na katere je zvesto prisegala Coco Chanel

1. 4. 2024
To so 4 večne klasike, na katere je zvesto prisegala Coco Chanel (foto: profimedia)
profimedia

Zapuščina ene izmed ikoničnih oblikovalk je med modnimi krogi zasidrana trdneje kot njene torbice v rokah ljubiteljic dobrega dizajna. Za tiste, ki s Coco niste tako poznani, vam predstavljamo 4 klasike, ki jih zagotovo poznate, zanje pa je zaslužna prav ona.

Monokrom

"Ženske pomislijo na vse barve, razen na odsotnost le-te. Dejala sem, da ima črna vse. Bela prav tako. Njuna lepota je absolutna, v popolni harmoniji."

Tako je dejala Coco, ki je črnino celotnega stajlinga uvedla kot estetsko in praktično izbiro. Ženskam je želela ponuditi eleganco in praktičnost, kar se najbolje odraža pri njeni "mali črni obleki".

profimedia, imaxtree, shutterstock, promocijsko gradivo

Tvid duet

Leta 1920 si je Coco pogosto izposodila športna oblačila od takratnega partnerja, angleškega plemiča. Prepoznavni tkanini je dodala škatlasto silhueto ter značilne barve in tako se je rodil najbolj šik komplet.

Hlače kot modna zapoved

Ko si je Coco nekega dne na plaži oblekla hlače, je s tem nevede spodbudila ženske, da so namesto kril in oblek posegle po praktičnosti. Dolge, plapolajoče hlačnice poskrbijo za moden in hkrati udoben videz.

Biseri

Beli biseri in Coco Chanel gresta z roko v roki kot čokoladni preliv in sladoled.

Imaxtree, promocijsko gradivo, shutterstock, arhiv Elle

Fotografije: Profimedia